Emek Partisi, Charli Hebdo'ya Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Emek Partisi, Charli Hebdo'ya Yapılan Saldırıyı Kınadı

Emek Partisi, Charli Hebdo\'ya Yapılan Saldırıyı Kınadı

Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öge, çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak, geçen haftanın en önemli olayının Paris’te Charli Hebdo’ya yapılan saldırı olduğunu ve bu saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

11.01.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öge, çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak, geçen haftanın en önemli olayının Paris'te Charli Hebdo'ya yapılan saldırı olduğunu ve bu saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

Emperyalizmin "demokrasi getireceğiz" diyerek işgal ettiği her ülkede halkların farklı inanç gruplarını birbirine düşman ederek egemenliğini garanti altına almak istediğini söyleyen Öge, "Bugün dünyada emperyalizmin bu politikaları sonucunda bir İslamafobi meydana getirilmiştir. Avrupa'nın farklı ülkelerinde camiler yakılmakta veya yıkılmakta tek tek Müslümanlara yönelik bireysel saldırılar artmakta ya da İslam düşmanı ırkçı-faşist akımlar meydana getirilmiştir. Bütün bunlara karşı durmanın yolu her inançtan, her milliyetten halkların bir araya gelerek ortak düşmana karşı birleşik mücadelesinden geçmektedir" dedi.

Bu saldırının benzer örneğinin ülkemizde de görüldüğüne anlatan Öge, şöyle devam etti:

" Metin Göktepe, Uğur Mumcu, Hrant Dink, Musa Anter, Çetin Emeç, Turan Dursun, Ahmet Tamer Kışlalı, Abdi İpekçi, Namık Tarancı ve daha onlarca gazeteci bu ve buna benzer nedenlerle bu ülkede katledildiler. Gazeteciler bombalandı ve yüzlerce gazeteci cezaevlerine atıldı. Bu tür saldırıları engellenmenin bir tek yolu vardır, laik, demokratik bir Türkiye ve dünya özlemi etrafında birleşebilmek. Bir araya gelelim, birleşelim, güç olalım ve yaşanabilir, özgür laik demokratik bir Türkiye'yi hep birlikte oluşturalım." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emek Partisi, Charli Hebdo'ya Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement