Emek Sepeti Üretim Merkezi Kapaklı'ya değer katacak - Son Dakika
Güncel

Emek Sepeti Üretim Merkezi Kapaklı'ya değer katacak

Emek Sepeti Üretim Merkezi Kapaklı\'ya değer katacak

Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Projesi'nin kapanışı ve proje kapsamında inşa edilen Emek Sepeti Üretim Merkezi'nin açılışı yapıldı.

26.02.2021 21:22  Güncelleme: 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Projesi'nin kapanışı ve proje kapsamında inşa edilen Emek Sepeti Üretim Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Merkezin açılışına Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş ve Kapaklı halkı katıldı. Açılışta konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yöresel ürünlerin, el emeği işlerin hem yapıldığı hem sergilendiği ve sonrasında da satışlarının yapılacağı bir merkezin açılışını yapmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. TRAKYAKA olarak Kapaklı'da ilk defa resmi açılış gerçekleştirdiklerini anlatan Şahin, "Burası yaklaşık 1 milyon lira bütçeli bir bina. Yaklaşık 697 bin lirasını Kalkınma Ajansı olarak bizler verdik. Cam ve seramik atölyeleri, çini işlemeleri, ebru kursları gibi sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı, engelli vatandaşlarımız ve kadınlarımızın bir araya gelerek sosyalleşebileceği, üretim yapabileceği mekanların olması önemli. Buradan kadınlarımızın yanı sıra engelli vatandaşlarımızın da yoğun bir şekilde faydalanmasını bekliyoruz. Projenin gerçekleşmesinde emeği olan Kapaklı Belediye Başkanımız ve ekibine, Ajansımızın çalışanlarına tebriklerimi sunuyor ve projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise ilçede bir ilki daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadığını ifade etti. Çetin Emek Sepeti Üretim Merkezi ile başlayan işbirliğinin yeni projeleri de beraberinde getirdiğini ve önümüzdeki dönemde yaklaşık 3 milyon lira değerinde, yüzde 70 hibe ile 'Kapaklı Mantar Üreten ve İşleyen Eller' projesini de devreye alacaklarını söyledi. Çetin, şunları kaydetti:

"81 ilden vatandaşımızın kardeşçe yaşadığı ilçemizin kültürel ve sosyal bir dönüşümünü sağlamak için proje düşündük. Bu bağlamda burada Anadolu'nun ve Trakya'nın farklı yerlerinden gelmiş hanım kardeşlerimiz ve engelli vatandaşlarımızın emeklerini Kapaklı ve ülkemizde kavuşturmak istiyoruz. Burada 12 kişilik bir istihdam da sağladık."

Konuşmaların ardından Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Emek Sepeti Üretim Merkezi'nde seramik biçimlendirme, sabun yapımı, dekoratif ahşap boyama ve süsleme, ebru, resim, punç nakışı ve makrome örgü kursları verilecek. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emek Sepeti Üretim Merkezi Kapaklı'ya değer katacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement