Emek ve Adalet Yürüyüşünde CHP Genel Başkanına çok sert sözler - Son Dakika
Güncel

Emek ve Adalet Yürüyüşünde CHP Genel Başkanına çok sert sözler

Emek ve Adalet Yürüyüşünde CHP Genel Başkanına çok sert sözler

CHP yönetimindeki Bolu Belediyesi'nde yaşanan işten çıkarmaları protesto eden işçiler, "Emek ve Adalet Yürüyüşü'nün" 8. gününde Ankara'nın Kahramankazan ilçesine 13 kilometre kala yürüyüşlerini sürdürüyor.

18.06.2019 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP yönetimindeki Bolu Belediyesi'nde yaşanan işten çıkarmaları protesto eden işçiler, "Emek ve Adalet Yürüyüşü'nün" 8. gününde Ankara'nın Kahramankazan ilçesine 13 kilometre kala yürüyüşlerini sürdürüyor. Hizmet-İş Sendikası'nın Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, "Kemal Kılıçdaroğlu bu sese kulak verir, sözünde durur. Adam gibi davranır ve adam gibi hakkını arayan bu kardeşlerimizin işe iadesini sağlar. Eğer hak teslim edilmez ve adalet gerçekleşmez olursa CHP'ye şimdiden ilan ediyoruz ki; zulüm partisidir. Haklı direnişimize karşılık verilmeyecek olursa, emekçi kardeşlerimiz, tüm çalışanlarımız CHP'ye Türkiye'yi dar getirir" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası tarafından Bolu Belediyesi'ndeki işten çıkarmaya yönelik gerçekleştirilen hak ve adalet arayışı yürüyüşü, bugün 8. gününe ulaştı. 250 kişinin bulunduğu grup Ankara'nın Kahramankazan ilçesine 13 kilometre kala yürüyüşe başladı. Yürüyüş öncesinde konuşma yapan Hizmet İş Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, "Yürüyüşümüzü 11. Gününde CHP önünde 6 bin kişiyle yürüyüşümüzü tamamlayacağız. Seçimlerden önce bize kesinlikle işten çıkartma olmayacak, size şeref sözü veriyorum, namus sözü veriyorum denildi. Noterden taahhütname verenler, Kuran-ı Kerim'i öptüler, diğer taraftan Kemal Kılıçdaroğlu her yerde beyanat verdi. 'İşten çıkarılan gelsin beni bulsun, kimse hangi hangi partiden olursa olsun işçinin ve emekçinin çalıştığı işine dokunulmayacak' denildi ama biz tam tersini gördük. Biz de bu yüzden çıktık CHP Genel Merkezi'nin önüne gidiyoruz, hedefimiz işten çıkarılan işçilerin göreve iade edilmesidir. 14 Bin üyemiz baskı ile sendikadan istifa ettirildi. Bırakınız işçiler istedikleri sendikada dursunlar. Bu yürüyüşü sadece Hak-İş için değil Türkiye'deki bütün işçi kardeşlerimiz için yapıyoruz" diye konuştu.

"Bolu Belediye Başkanı işçilerden özel oy istedi"

Hizmet-İş Sendikası'nın Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik sert cümleler kullandı. Tanrıverdi, "Emeğinden başka sermayesi olmayan değerli çalışanlar ve işçi kardeşlerim, Hizmet İş Sendikamızın Bolu'da başlattığı yürüyüşün emek ve adalet, hak, alın teri yürüyüşünün 8. Günündeyiz. Bu yürüyüşü başlatan bütün kardeşlerimize teşekkür ederim. Bu hak arama mücadelesidir. Haksızlık yapmak zalimliktir. Haksızlığa uğrayanların da buna karşı durmaları ve susmaları mümkün değildir. Haksızlık karşısında susmayınız, eğilmeyiniz eğer susarsanız hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz. Ama direnenler elbette haklarını elde ederler ve korurlar. Gelecek nesillerinin haklarını da korurlar. Bu amaçla 31 Mart seçimleri sonrası iş başına gelmiş yeni Bolu Belediye Başkanı seçime giderken seçime giderken kapı kapı dolaştı oy istedi, özellikle esnaf ve beraber mesai harcayacağız dediği işçi kardeşlerimizden özel oylar istedi" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler

İşten çıkartmanın insanlık dışı bir eylem olduğunu belirten Tanrıverdi, "Bolu Belediye Başkanı Sendikamız tarafından uyarıldı. Bu zulmü yapmayın dedi, bu işçileri geri alınsın denildi ama dinletemediler. İşçi kardeşlerimiz haklarını istediler, belediye başkanı gözlerini kapattı, dilini konuşturmadı. Vurdum duymaz tavırlar içerisinde girdi. Kılıçdaroğlu duysun, seçim öncesinde vaatlerini hatırlatalım: 'CHP'li Belediye Başkanlarından işçi çıkaran olursa beni bulsun' dediler, şimdi bu kardeşlerimizin onu bulmak için Ankara'ya yürüyorlar. Kılıçdaroğlu bu sese kulak verir, sözünde durur. Adam gibi davranır ve adam gibi hakkını arayan bu kardeşlerimizin işe iadesini sağlar. Bu gerçekleştirildiği zaman işte o zaman adalet gerçekleşmiş, hak teslim edilmiş olur. Eğer hak teslim edilmez ve adalet gerçekleşmez olursa CHP'ye şimdiden ilan ediyoruz ki zulüm partisidir, haksızlık partisidir, emeğe saygısız bir partidir, ekmeğe düşman bir partidir. CHP, emek en yüce değerdir diye her fırsatta bağırır ama emeğin en yüce değer olmadığını bugünkü icraatlarıyla gösterdiler. Bundan sonrası için akıllarını başlarına alırlar. Eğer bu haklı direnişimize karşılık verilmeyecek olursa emekçi kardeşlerimiz, tüm çalışanlarımız, CHP'ye Türkiye'yi dar getirir" şeklinde konuştu.

"Emek ve Adalet Yürüyüşü'nün" 8. gününde yürüyüş kortejinde, Hizmet İş Sendikası Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcılarından Halil Özdemir, Celal Yıldız, Mehmet Keskin ve Sağlık-İş Sendikası Başkanı Devlet Sert yer aldı. Kortej, Kahramankazan ilçesi girişinde yürüyüşünü bitirecek. Yürüyüş 19 Haziran'da 9. gününde kaldığı yerden devam edecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emek ve Adalet Yürüyüşünde CHP Genel Başkanına çok sert sözler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli
    11:27 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 2024 OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bağcıoğlu, OYAK yönetim organlarında temsilde adalet ilkesi ve liyakat ilkelerine uygun şekilde tüm statülerin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement