Emekli Bankacı, 30 Yıldır Topladığı Tarihi Eserlerle Evini Müzeye Dönüştürdü - Son Dakika
Güncel

Emekli Bankacı, 30 Yıldır Topladığı Tarihi Eserlerle Evini Müzeye Dönüştürdü

Emekli Bankacı, 30 Yıldır Topladığı Tarihi Eserlerle Evini Müzeye Dönüştürdü

Bursa'da 56 yaşındaki emekli bankacı Mehmet Şah Tay evinin bodrumunu müzeye dönüştürdü. Tay 30 yıldır topladığı tarihi eserleri müzede sergilerken, müzede yer alan en eski eser 325 yıllık bir tarihe sahip.

01.11.2018 14:16  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde emekli bankacı Mehmet Şah Tay (56), 30 yıldır topladığı tarihi eserlerle evinin bodrumunu müzeye dönüştürdü. Tay, "En eski eserimiz, Osmanlı döneminden kalan tabak. 325 yıllık bir eser" dedi.

300 YILLIK TARİHİ ESERLER BULUNUYOR

İlçenin kırsal Edebey Mahallesi'nde 2 katlı bir evde yaşayan emekli bankacı Mehmet Şah Tay, 26 yaşından beri biriktirdiği tarihi eserleri, evinin bodrumunda oluşturduğu müzede saklıyor. Tay'ın, aralarında 300 yıllık olanların da bulunduğu tarihi eserler, mahalle halkının da ilgi odağı oldu.

Emekli Bankacı, 30 Yıldır Topladığı Tarihi Eserlerle Evini Müzeye Dönüştürdü

30 YILDIR TARİHİ ESERLERİ TOPLUYOR

Dedesi sayesinde tarihe ilgi duymaya başladığını belirten Mehmet Şah Tay, "Dedemin yanında büyüdüm. Böylelikle tarihe olan ilgim ve özlemim arttı. 30 yıldan bu yana tarihi değeri olan her şeyi alıyorum. Müzede sergilenen eşyaların bazılarını hibe ettiler, bazılarını satın aldım. Bazıların ikinci elciler veya hurdacılardan aldım. Araba tekerlekleri, gramofon, plaklar, eski radyolar, televizyonlar, gaz lambaları, gemi lambaları, silahlar, her türlü tarihi eşya var. En eski olanı ise Osmanlı döneminden kalan tabak. 325 yıllık bir eser" dedi.

Emekli Bankacı, 30 Yıldır Topladığı Tarihi Eserlerle Evini Müzeye Dönüştürdü

TARİHİ ESERLER İLGİ GÖRÜYOR

Topladığı tarihi eserlerin ilgi gördüğünü ifade eden Tay, "Eş, dost gelip görüyor. Onlar da arkadaşlarını alıp geliyor. Burada bir sirkülasyon oluyor. Çok beğenenler oluyor. Bu eserler, ailemden biri gibi oldu. Satmayı düşünmüyorum. Çocuklarıma bırakacağım. Onlar da isterlerse eserleri bir müzeye bağışlayabilirler. Ben şu an herhangi bir müzeye bağışlamayı düşünmüyorum, çünkü ben zaten evimi müze yaptım" ifadelerini kullandı.

Emekli Bankacı, 30 Yıldır Topladığı Tarihi Eserlerle Evini Müzeye Dönüştürdü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli Bankacı, 30 Yıldır Topladığı Tarihi Eserlerle Evini Müzeye Dönüştürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement