Emekli Bitlis Valisi Uğur Boran Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Emekli Bitlis Valisi Uğur Boran Son Yolculuğuna Uğurlandı

Emekli Bitlis Valisi Uğur Boran Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaymakamlık yaptıktan sonra Bitlis' e vali olarak atanan ve üç gün önce yaşamını yitiren Uğur Boran bugün Bodrum'da düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

16.08.2016 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaymakamlık yaptıktan sonra Bitlis' e vali olarak atanan ve üç gün önce yaşamını yitiren Uğur Boran bugün Bodrum'da düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon 'O kaymakam ve vali olmanın dışında Bodrum'un Uğur ağabeyiydi. 3 yaşından 93 yaşına kadar herkesin sevcgisini kazandı. Bodrum turizmde bugün Hindistan, Çin ve Kanadad'da tanıyorsa bu Uğur ağabeyimizin sayesinde olmuşturö dedi. Boran'ın son yolculuğuna sanat siyaset, spo ve turizmin duayen isimleri uğurladı.

BODRUM'DA BORAN'A SEVGİ SELİ

1996 yılında, Tokat'ın Erbaa İlçesi'nden Bodrum Kaymakamlığı'na atanan ve 1996-2000'li yıllarda kaymakamlık yaptıktan sonra Bitlis valiliğine atanan ve 5 yıl sonrada emekli olan evli ve iki çocuk babası Uğur Boran yaklaşık üç yıldır tedavi gördüğü akciğer kanseri hastalığı nedeniyle üç gün önce İstanbul'daki evinde yaşamını yitirmişti.

Bodrum'da görev yaptığı sürece başta turizm olmak üzere, kültür, sanat ve spor alanında birçok etkinliğe destek olan turizm yatırımlarının Bodrum' a gelmesi için büyük çaba harcayan evli ve iki çocuk babası Uğur Boran'ın vasiyeti üzerine bu gün bodrum'da son yolculuğuna uğurlandı. Saat 16.00 da Bodrum Kaymakamlığı önünde Boran için düzenlenen törene Bodrumluların ilgisi çok büyük oldu. Yaklaşık üç bin kişi Boran'ı son yolculuğuna uğurlarken törene eşi Dilek Boran, OĞLU Emre Boran,Vali Amir çiçek, eski bakanlardan Işılay Saygın, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon (CHP), BODER (Bodrum Otelciler ve turistik İşletmeciler Derneği ) Başkanı Halil Özyurt, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, eski emniyet genel müdürü Mehmet Ağar, modacı Cemil İpekçi, Ali Şen, Sadri Şener, (Tarbzonspor eski başkanı) eski bakan Lütfullah Kayalar, eski bakan Safter Gaydalı, Milletvekili Aydın Ayaydın, eski kaymakam ve vali Cumhur Güven Taşbaşı, Boran'ın mülkiyeden sınıf arkadaşları ile yaklaşık 3000 kişi katıldı. Boran'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi üzerine karanfiller ve begonviller ile süslendi .

ARTIK BENDE UĞUR GİBİ BODRUMLUYUM, BURADAN ONDAN AYRILMAM MÜMKÜN DEĞİL

Kaymakamlık binası önünde yapılan törende eşi Dilek Boran DHA muhabirine açıklamada bulundu. Dilek Boran 'Eşimin olmasının dışında çok özel bir insandı. Hiç kendini düşünmeyen, hiç menfaat ve kin gütmeyen, daima çalıştığı süre içinde kendinden başka herkesi düşünürdü. O bir yurt aşığıydı Bodrum aşığıydı, o Bodrum'u Bodrumlular O'nu çok sevdi. Hayatı çalışmak ve insana hizmet etmekle geçti. O'nun çok sevdiği Torba'ya son yolculuğuna uğurladık. Çünkü o bunu vasiyet etmişti, artık bende O'nun gibi Bodrumlu oldum artık Bodrum'(danda Uğur'dan da ayrılmam. O insanları çok sevdi onlarda O'nu son yolculuğunda bırakmadı. Bu sevgiyi bizlere yaşattığı için eşime minnettarımö dedi.

Bodrum eski kaymakamı ve İstanbul vali yardımcılığından emekli olan ESKİ Turizm tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı 'Bir insan kaymakam veya vali olabilir, ancak Uğur gibi iyilik, hoşgörü, cesaret, tarafsızlık ve devletin hukuk kuralları içerisinde hareket etmiştir. Zamanında karar alma, toplumu sevme, hangi kesimden olursa olsun herkesi kucaklama yeteneği herkeste olmayabilir. Uğur bunların hemen hepsine sahipti, dolayısı O'nunla birlikte başarıda geldi, o nedenle ilçe O'nu çok sevdi. Çok iyi hizmetler yaptı, O'nu tanımaktan gurur duyuyorumö dedi.

Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törende Boran'ın mülkiyeli sınıf arkadaşları Mustafa Kardeş ve Mülkiye Başmüfettişi Serdar İyidere Boran'ın özelliklerini anlatan konuşmalar yaptı.

O BODRUM'UN UĞUR AĞABEYİYDİ.

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon 'Uğur abimizi tam 20 yıl önce tanıdım Turizmin Bodrum'da gelişmeye başladığı yıllardı, onun turizmdeki geniş ufku yarattığı olanaklar ve dünyaya açılma projeleri ile bugün Bodrum Hindistan Çin ve Kanada'da dahi tanınıyorsa Bodrum bunu Uğur abimize borçludur. Bodrum Tanıtım Vakfı'nın kurucusudur aynı zamanda. O bir kaymakam değildi Bodrum'da 3 yaşından 93 yaşına kadar herkesin ağabeyiydi. Çünkü herkese bir iyiliği bir katkısı vardı. Yolda çarşıda pazarda her zaman her yerde kim bir şey söyleyse yardımına koşardı, derdine çare bulurdu. En büyük özelliği ise hoşgörüsü, insanlara olan sevgisi paylaşımcı olma duygusu çok yüksek seviyeydi. Bodrum'un belediye başkanı olarak hakkımı ve haklarımızı helal ediyoruz, iyi ki onu tanıdıkö dedi.

Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törenin ardından çarşı merkezinde Merkez Adliye Camii'ne getirilen Boran'ın cenazesi ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine Torba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli Bitlis Valisi Uğur Boran Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement