Emekli Deniz Subaylarından Askeri Okulların Yeniden Açılması Talebi - Son Dakika
Güncel

Emekli Deniz Subaylarından Askeri Okulların Yeniden Açılması Talebi

Emekli Deniz Subaylarından Askeri Okulların Yeniden Açılması Talebi

EMEKLİ deniz subayları, OHAL kapsamında kapatılan Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi'nin bu yıl öğrencisiz gerçekleşen 243. kuruluş yıldönümü törenine buruk katıldılar.

18.11.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMEKLİ deniz subayları, OHAL kapsamında kapatılan Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi'nin bu yıl öğrencisiz gerçekleşen 243. kuruluş yıldönümü törenine buruk katıldılar. Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'ndaki törene katılmak için Bostancı İskelesi'nde buluşan emekli subaylar, yaptıkları basın açıklamasıyla bütün askeri lise ve okullarının yeniden açılmasını talep etti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL kararnamesiyle kapatılan Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi'nin 243'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Deniz lisesi ve Deniz Harp Okulu mezunları, bu okullarda görev yapmış öğretmenler, yöneticiler ile görevdeki deniz piyade ve deniz istihkam sınıfı subaylar davet edildi.

EMEKLİ DENİZ SUBAYLARIN BURUK GÜNÜ

Törene katılanlar için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından İstanbul'daki bazı iskelelerden vapur ile duraklardan otobüs kaldırıldı. Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TUSED) üyeleri, Bostancı İskelesi'nde buluşarak burada bir açıklama yaptı. Mezun oldukları okulların 243. yıldönümünde burukluk yaşadıklarını belirten emekli subaylar, emekli deniz subaylar, bu karardan geri dönülmesini talep etti.

ASKERİ OKULLARIN YENİDEN AÇILMASI İSTENDİ

Emekli subaylar adına bir konuşma yapan TUSED üyesi emekli Korgeneral Atilla Kezek, askeri okulların kapatılmasını kabullenemediklerini söyledi.

"TÜRK MİLLETİ'NİN VİCDANINDA..."

Kezek, "Kanun hükmününde kararnamelerle bir günde yapılan bu düzenlemelerin 15 Temmuz'da yaşanan hain kalkışmanın heyecanı ve geçiş döneminin ihtiyacı nedeniyle fazla incelenmeden yapıldığını, ülkemizin ve silahlı kuvvetlerimizin geleceği ile ilgili böylesine önemli kararların Türk Milleti'nin vicdanında ve onun temsilcisi yüce mecliste enine boyuna tartışılıp, ilgili kurumları görüşü alınmadan yürürlüğe konulmasının kabul edilemez olduğunu düşünüyor ve Türkiye'nin dünya denizlerindeki yüksek menfaatleri nedeniyle başta Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi olmak üzere tarihi geçmişi olan ata yadigarı tüm subay ve astsubay kaynakları okullarımızın yeniden açılmasını istiyoruz" dedi.

Emekli Deniz Binbaşı Cahit Üren ise mezun olduğu askeri okulların kapatılmasından dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek, törene buruk bir şekilde katıldığını dile getirdi. Askeri okulların kapatılmasının Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için mahzurlu olduğunu dile getiren. Üren, "Karar vericilerin bu konuyu tekrar düşünmeleri ve karardan süratle geri dönmeleri lazım. Memleketimizin bekası bunu gerektirir.

Türk donanmasının en büyük kaynağı olan başta Deniz Lisesi olmak üzere harp okullarının eski günlerine kavuşturulmasını bütün kalbimizle istiyoruz" diye konuştu.

EMEKLİ KURMAY ALBAY OĞUZ: "ÜZÜNTÜLÜ GİDİYORUZ"

Deniz Harp Okulu'nun 2001-2003 yılları arasında Dekanlığı'nı yapan Emekli Deniz Kurbay Albay Celalettin Oğuz da "Bugün hüzünlüyüz. Çünkü ilk kez öğrencisi olmayan bir zamanda Deniz Harp Okulu'na gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet kalması için, güvenliği için subay yetiştirmeye ihtiyacı vardır. Bu yanlışlardan dönülmelidir" ifadelerini kullandı.

Saat 10.30'da başlayan 243. yıl kutlama töreni basın mensuplarına kapalı gerçekleşti.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli Deniz Subaylarından Askeri Okulların Yeniden Açılması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement