Emekli Generalden Darbe Girişiminin Şifreleri - Son Dakika
Güncel

Emekli Generalden Darbe Girişiminin Şifreleri

Emekli Generalden Darbe Girişiminin Şifreleri

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Onursal Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, FETÖ’cü örgütün ve bu örgütün başı olan Fethullah Gülen’in gözden çıkarılması sonucu 15 Temmuz gecesi bir kalkışmanın yaşandığını belirterek, “Darbe kalkışmasının amacı Türkiye’yi Suriye, Libya gibi ülkelerin durumuna düşürmek için DAİŞ militanları güneyden, Ermenistan doğudan girecek ve PKK’nın da farklı eylemleri olacaktı.

03.08.2016 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Onursal Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, FETÖ'cü örgütün ve bu örgütün başı olan Fethullah Gülen'in gözden çıkarılması sonucu 15 Temmuz gecesi bir kalkışmanın yaşandığını belirterek, "Darbe kalkışmasının amacı Türkiye'yi Suriye, Libya gibi ülkelerin durumuna düşürmek için DAİŞ militanları güneyden, Ermenistan doğudan girecek ve PKK'nın da farklı eylemleri olacaktı. Ancak darbenin başarılı olması için siyasi istikrarsızlık, ideolojik kadrolaşmanın hakim olması ve mevzuat gibi unsurlar uygun değildi.Yaşanan bu kalkışmayla birlikte darbecilerden temizlenen TSK daha güçlü ve etkin olacaktır" dedi.

ASDER Onursal Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle neyin amaçlandığını ve yaşanan tasfiyelerin TSK'yı nasıl etkileyeceği yönünde önemli açıklamalarda bulundu.

"FETÖ yapılanması gözden çıkarılmıştı"

Yaşanan darbe girişiminin FETÖ'cü örgütün gözden çıkarılmasının bir sonucu olduğuna dikkat çeken ASDER Onursal Başkanı emekli Tuğgeneral Tanrıverdi şunları söyledi:

"Darbe girişiminin nasıl olduğunu anlamak için niteliğine bakmak lazım. FETÖ dediğimiz çete dünyada hizmet adı altında 160 ülkede okulu bulunan ve bu ülkelerdeki zeki çocukları toplayıp eğitip organize eden bir sistem. Bu sistemin beyni Dünya hakimiyeti için uğraşan ABD gibi bir ülkedeyse o beynin o ülke tarafından kullanılmaması mümkün değil. Bu beynin de kullanıldığının farkında olmaması da mümkün değil. Dolayısıyla bu darbe girişimini ABD'de bulunan bir beyni kontrol edenler tarafından yapılmış bir eylem olarak değerlendirmek lazım. Bildiğimiz gibi 2013'ten itibaren bu örgütün milli olmadığı ve uluslararası çıkarların kontrolünde olduğu tespit edilmiştir. Bunun sonucu olarak başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimiz bu örgütün tasfiyesi için yoğun çaba sarf ettiği biliniyordu. Yüksek Askeri Şura'da da TSK içerisindekilerin tasfiye edileceği öngörülüyordu. TSK'daki bu tasfiye safhasına girilmeden önce bu FETÖ yapılanmasını kullanan irade azami zararı vermek için harekete geçti. Çünkü bu yapı artık açığa çıkmış ve tasfiyeleriyle birlikte hizmet veremeyeceklerinden gözden çıkarılmışlardı."

"Darbenin amacı iç savaş çıkarmaktı"

Yaşanan darbe girişimiyle ülkede iç savaş çıkartılmasının da amaçlandığını savunan emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, "Amaç Türkiye'yi belki Suriye, Libya, Mısır, Yemen gibi ülkelerin durumuna düşürmekti. DAİŞ'ten bazı elemanlar güneyden girecekler, Ermenistan'ın doğudan harekatı başlayacak, PKK'nın farklı eylemleri olacaktı. Dolayısıyla yaşanan 15 Temmuz darbe girişimimin amacını hem siyasi liderlerin bertaraf edilmesi, hem de ülkenin istikrarının bozulmasını hedefleyen girişim olarak değerlendirebiliriz" dedi.

Emekli, Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, "Darbeler, ekonomik ve siyasi istikrarın bozulduğu, millete ters ideolojik kadrolaşmanın oluştuğu ve mevzuatın müsait olduğu dönemlerde başarılı olmuş. Mesela 70 ila 80 yılları arasında 12, 91 ile 97 yılları arasında ise 7 koalisyon hükümetleri gelmiş ve gitmiş. İkincisi TSK'da ideolojik kadrolaşma hakim olması lazım. Bugün TSK'da ideolojik kadrolaşma hakim değildi. Üçüncüsü ise mevzuat bakımından iç hizmet kanununun 35. Maddesi TSK'ya yetki veriyordu.Bu madde de değiştirildi. Dolayısıyla siyasi istikrar, ideolojik kadrolaşmanın yeterli olmaması ve mevzuat eksikliği böyle bir girişimin başarılı olmayacağını planlayıcılara göstermesi gerekirdi" ifadelerini kullandı.

"Cuntanın tasfiyesiyle TSK daha da güçlenecektir"

FETÖ'nün darbe girişimi engellendikten sonra kritik görevlerdeki generallerin tutuklanmasıyla TSK'da zafiyet yaşanabileceği yönündeki iddiaları da değerlendiren Tanrıverdi şöyle devam etti:

"Darbecilerden boşalan kadroların işin ehli subaylar tarafından en kısa sürede doldurulacağından kimsenin şüphe duymaması gerekir. TSK'da her rütbe sahibi kendinden iki üst rütbenin görevini yapabilecek tarzda yetiştirilir. Bu bakımdan üst rütbelerin tasfiye olmuş olması zafiyet meydana getirmez. Hiyerarşinin dışında emir komuta alan bir cuntanın, örgütlenmenin TSK içerisinde olması kabul edilemez. Bu cemaat ehlinin tasfiyesiyle TSK eskisine göre daha güçlü hale geleceği kanaatindeyim." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Generalden Darbe Girişiminin Şifreleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement