Emekli Komutanlar 'Darbe'yi Anlatacak - Son Dakika
Dünya

Emekli Komutanlar 'Darbe'yi Anlatacak

Emekli Komutanlar \'Darbe\'yi Anlatacak

HESSEN Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakıyet için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir.

07.09.2016 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HESSEN Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakıyet için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlmin ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir" sözü hatırlatılarak şu görüşlere yer verildi:

"Bilimden ve akıldan uzaklaşmanın tehlikelerine karşı toplumumuzu her fırsatta uyarmış olan Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimiz, siyasal İslam'ın karanlık gölgesi altında yuvalanmış, dalalet içinde olan bir şeyhin emrindeki gafil bir grup tarafından açıkça saldırıya uğramıştır. Bu grup, çirkin yüzünü bütün boyutlarıyla sergileyerek, TBMM'yi bombalamış ve toplumu kargaşaya sürüklemiştir. Bu gafil grubun başaramadığı darbe girişiminin önündeki en büyük engel, şüphesiz ki özenle itibarsızlaştırılmaya çalışılan Türk ordusu olmuştur."

NELER KONUŞULACAK?

"Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi bekleyen tehlikeler nelerdir? 15 Temmuz darbe girişiminin çıkış nedenleri ve sonuçları nelerdir? Bölücü ve dinci terör tehditlerinin sürdüğü bir dönemde, can güvenliğimizin ve ulusal bütünlüğümüzün teminatı olan yüce Türk ordusunun yapısı niçin ve nasıl değiştirilmek istenmektedir? Bu soruları içeren konulardaki görüşlerini aktararak bizi aydınlatacak olan emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen'i, Frankfurt'ta ağırlayacağız. Tüm üyelerimizi ve konuya ilgi duyan dostlarımızı 17 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek konferansımıza bekliyoruz."

Frankfurt Bockenheim semtindeki Saalbau Schönhof salonundaki '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Devletin Yeniden Yapılandırılması' konulu konferansa saat 16.00'da başlayacak.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Emekli Komutanlar 'Darbe'yi Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı
    11:59 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 34.000'i aştığını duyurdu. İsrail ordusunun son 24 saat içinde 42 Filistinliyi öldürdüğü ve 63 Filistinliyi yaraladığı belirtilerek, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısının 34.012'ye, yaralı sayısının ise 76.833'e ulaştığı kaydedildi. Ağır bombardımanın yanı sıra kurtarma ekiplerinin yetersizliği nedeniyle enkaz altında halen ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. İsrail ordusu ise, geçtiğimiz hafta 100'den fazla noktayı temizleyip imha ettiklerini ve 40'tan fazla 'teröristi' yüz yüze çatışmalarda ve hava saldırılarında etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

  • Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu
    11:29 Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu

    Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar ve yıldırımlar sonucunda en az 87 kişi öldü, 82 kişi yaralandı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi
    11:22 İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi

    İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere yapılan saldırıda, insansız hava araçları ve füzeler hedef alındı. İranlı yetkililer saldırının sembolik önemine dikkat çekerken, İsrail'in İran'ın nükleer silah geliştirme programına gönderme yapmak istediği düşünülüyor. İran medyası ise üç patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Rusya ise İsrail'e İran'ın gerilimi yükseltmek istemediği mesajını iletti.

  • Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden KKTC'li öğrenciler için adalet talebi
    11:12 Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden KKTC'li öğrenciler için adalet talebi

    Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Adıyaman'da 6 Şubat 2023 depreminde yıkılan İsias Otel'de yaşamını yitiren 35 KKTC'li öğrenci için 'Adalete ışık tut' yürüyüşü düzenledi. Depremde kızı Selin'i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya, 'Bizim tek dayanağımız bilimin gösterdiği doğrular ve hukukun üstünlüğüdür. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden de tek beklentimiz bu yöndedir.' dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde KKTC'li öğrencilerin ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olan Adıyaman'daki Grand İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan'da Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek
    10:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ın siyasi kolunu lideri İsmail Haniye ile İstanbul’daki görüşmesi, Ortadoğu’da İran-İsrail gerilimin arttığı ve bu nedenle Gazze’de ateşkes çabalarının ikinci plana atıldığı bir döneme rastlaması açısından önemli.


Advertisement