Emekli Maaşıyla Evde 80 Hayvan Besliyor - Son Dakika
Güncel

Emekli Maaşıyla Evde 80 Hayvan Besliyor

Emekli Maaşıyla Evde 80 Hayvan Besliyor

Antalya’da hayvan aşığı genç kız ile annesi, evlerini hayvanat bahçesine çevirdi.

21.09.2017 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da hayvan aşığı genç kız ile annesi, evlerini hayvanat bahçesine çevirdi. Evlerinde kedi, köpek, ördek ve horozlar için ayrı bölümler yapan anne ile kızı, 80'e yakın hayvanı kendi imkanlarıyla besliyor.

Almanya'dan tatil için Antalya'ya gelen üniversite öğrencisi 25 yaşındaki Melis Gökkaya, sokağa bırakılmış hayvanları annesi Vildan Sertel ile birlikte yaklaşık 5 yıldır evlerinde besliyor. Annesi Almanya'da tatil yaparken, Antalya'ya tatil için gelen genç kız, deniz, kum ve güneş keyfi yerine hayvanlarla birlikte vakit geçirmeyi tercih ediyor. 65 kedi, 5 köpek, 4 ördek ve 6 horoz için 3 odalı müstakil evlerini adeta hayvanat bahçesine çeviren anne ile kızına, bir arkadaşı da gönüllü olarak yardımcı oluyor. Evin ayrı bir odası uyku bölümü olarak kullanılırken, mutfak kısmı ise yaralı hayvanların tedavi alanı olarak kullanılıyor. Ördekler için su küvetlerinin yer aldığı evin geniş bahçesinde ise tüm hayvanlar iç içe birlikte yemek yeyip, oyunlar oynuyor. Annesinin emekli maaşıyla baktıkları hayvanları özel mamalarla besleyen genç kızın tek sorunu ise evinin önünden geçen yol.

Annesinin emekli maaşıyla bakıyorlar

Tatile giden annesinin evine 5 yıldır gelip hayvanlara baktığını anlatan Melis Gökkaya, "Annem Almanya'ya gidince ben burada oluyorum. Annem tatil için Almanya'ya gidiyor, ben de tatil için buraya geliyorum. 65 kedi, 5 köpeğimiz, 4 tane ördek, 6 tane de horozumuz var. Annemin emekli maaşıyla bakıyoruz. Her hafta veterinerimiz geliyor kontrol ediyor. Sokakta hasta olanları alıp iyileştiriyoruz. Sonra bizde kalıyor gitmiyorlar. Cami avlusu gibi, evin kapısına bırakanlar da oluyor çitlerin üstünden bahçeye atanlar da" dedi.

"Isınmaları için kaloriferlerimiz de var"

Tüm hayvanlara isim verdiğini belirten Gökkaya, evin bölümleriyle ilgili ise, "Evin içerisinde hasta olanlara bakıyorum, uyumaları için ayrı bir yer yaptık. Akşamları orada uyuyorlar, kışın orada ısınıyorlar, kaloriferlerimiz de var. Zil çalarak çağırıyoruz veya çocuklar diye bağırıyoruz. Yemek vakti geldiğini anlıyorlar" dedi.

"Birazcık his, birazcık empati"

Daha önceki evlerinde de hayvanları beslediklerini anlatan Gökkaya, 5 yıl önce taşındıkları şu anki evlerinde ise tek sorunun evlerinin önünden geçen yol olduğunu söyledi. Geçen hafta bir kedinin arabanın altında kaldığını anlatan Gökkaya, "Tabelamızı da astık. Geçen hafta bir kedimizi kaybettik. Onlar bir can, onların da canı yanıyor ve her şeyi hissediyorlar. Geçen hafta onu çarpan kişi bunu hiç fark etmedi. Biz burada günlerce perişan olduk. Arkasından hastanelerde ağladık. Ama onun hiç haberi yok. Hissetmiyor bunu. Birazcık his, biraz empati. Can sonuçta bu" diye konuştu.

"Para için yapılacak bir iş değil bu"

Hayvanların bakımında genç kıza yardımcı olan arkadaşı Gülay Çayır ise, "Otogar tarafında oturuyorum tramvayla buraya geliyorum. Para için yapılacak bir iş değil bu, gönül işi, severek yapılacak bir iş. Gelemediğimde çok eksiklik hissediyorum. Onları yalnız bırakmamak için her gün geliyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Maaşıyla Evde 80 Hayvan Besliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak
    10:05 Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Hüseyin Sert, evinin balkonunda bulduğu gergedan böceğini besleyip temizledikten sonra yeniden doğal hayat alanına bırakacak. Sert, böceğin koruma altına alındığını ve neslinin tükenmekte olduğunu öğrendikten sonra bakımını yapmış ve parazitlerini temizlemiştir. Ancak besleyebileceği bir canlı olmadığı için böceği ormanlık bölgeye salacak.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek destek sağlanacak ve toplamda 786 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:04 Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve etkinliklerle kutlayacak. Kortej yürüyüşü ve mahalle şenlikleri ile dolu bir gün geçirilecek.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu
    10:02 Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu

    Erzurum'un Tortum ilçesine ait kızılcıklardan üretilen Tortum Ekşi Pestili, TÜRKPATENT tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Şeker ve renklendirici içermeyen pestil, sadece su ve kızılcık kullanılarak doğal yöntemlerle üretiliyor.


Advertisement