Emekli Müftü Hasan Yavaş: "Bu Ayda Yapılan Bir Farz Başka Aylarda Yapılan Yetmiş Farz Gibidir" - Son Dakika
Güncel

Emekli Müftü Hasan Yavaş: "Bu Ayda Yapılan Bir Farz Başka Aylarda Yapılan Yetmiş Farz Gibidir"

Emekli Müftü Hasan Yavaş, Ramazan ayında yapılan bir farzın diğer aylarda yapılan yetmiş farz gibi olduğunu belirterek, "Mübarek Ramazan şerefli bir aydır.

08.05.2019 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli Müftü Hasan Yavaş, Ramazan ayında yapılan bir farzın diğer aylarda yapılan yetmiş farz gibi olduğunu belirterek, "Mübarek Ramazan şerefli bir aydır. Bu ayda yapılan bir farz başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları af olur. Cehennemden azad olur" dedi.

Mübarek Ramazan ayının çok şerefli bir ay olduğunu ifade eden emekli Müftü Hasan Yavaş, "Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları af olur. Cehennemden azad olur. O oruçlunun sevabı kadar ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz. Bu ayda emri altında bulunanların işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren amirler de af olur. Cehennemden azad olur. Ramazan-ı Şerif ayında Resülullah (Sallallahü aleyhi ve sellem) esirleri azad eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere bütün sene bu işleri yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi günah işlemekle geçer. Bu ayı fırsat bilmelidir. Elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü Teala'nın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir" dedi.

Kur'an-ı Kerim'in Ramazan'da indirildiğini ve Kadir Gecesi'nin de bu ayda olduğunu hatırlatan Yavaş, "Ramazan-ı Şerif'te iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resülullah (Sallallahü aleyhi ve sellem) bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi. İftarda acele etmek ve sahuru geciktirmek, belki insanın aczini, yiyip içmeye ve dolayısı ile her şeye muhtaç olduğunu göstermektedir. İbadet etmek de zaten bu demektir. Hurma ile iftar etmek sünnettir. İftar edince (Zehebez-zama' vebtellet-il urük ve sebet-el-ecr inşaallahü teala) duasını okumak, teravih kılmak ve hatim okumak mühim sünnettir. Bu ayda her gece cehenneme girmesi gereken binlerce Müslüman af olur, azad olur. Bu ayda cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar zincirlere bağlanır. Rahmet kapıları açılır. Allahü Teala bu mübarek ayda onun şanına yakışacak, kulluk yapmayı ve Rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı hepimize nasip eylesin" diye konuştu.

Emekli Müftü Hasan Yavaş, "Oruç tutmak güç olan yerlerde oruç tutanlara ve din düşmanlarının yalanlarına aldanmayıp oruçlarını bozmayanlara daha çok sevap verilir. Ramazan-ı Şerif ayı İslam dininin namusudur. Aşikare oruç yiyen bu aya hürmet etmemiş olur. Bu aya hürmet etmeyen, İslamiyet'in namus perdesini yırtmış olur. Namaz kılmayanın da oruç tutması ve haramlardan kaçınması lazımdır. Bunların orucu kabul olur ve imanları olduğu anlaşılır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Müftü Hasan Yavaş: 'Bu Ayda Yapılan Bir Farz Başka Aylarda Yapılan Yetmiş Farz Gibidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement