Emekli Orgeneral Halit Edip Başer'e son yolculuğuna uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Emekli Orgeneral Halit Edip Başer'e son yolculuğuna uğurlandı

- Emekli Orgeneral Halit Edip Başer'e son yolculuğuna uğurlandı Eski Genelkurmay İkinci Başkanı, Emekli Orgeneral Halit Edip Başer, Büyük Selimiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet mezarlığında toprağa verildi.

13.03.2021 15:44  Güncelleme: 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Emekli Orgeneral Halit Edip Başer'e son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL - Eski Genelkurmay İkinci Başkanı, Emekli Orgeneral Halit Edip Başer, Büyük Selimiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet mezarlığında toprağa verildi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden emekli Orgeneral Halit Edip Başer son yolculuğuna uğurlandı. Selimiye Camii'nde düzenlenen ve Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan öğle namazından sonra cenaze Karacaahmet mezarlığında toprağa verildi.

Eşi ve oğulları gelen taziyeleri kabul ederken cenazeye, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Merkez Komutanı Ahmet Atilla Dündar, eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve silah arkadaşları katıldı.

Törene katılan Eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Vatanını ülkesini seven, çok değerli, Genelkurmay 2. Başkanlığı ve 2. Ordu Komutanlığı yapmış paşamız. Görev üstlendiği dönemde hakkıyla görevini yerine getirmiş, daha sonra koordinatörlük görevini yaptığı Irak'la ilişkilerle terörle mücadele görev aldı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun diyoruz. Herkes geldi gidecek mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Emekli Orgeneral Halit Edip Başer\'e son yolculuğuna uğurlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Orgeneral Halit Edip Başer'e son yolculuğuna uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın
    20:15 Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir kadın, otobüsten inerken kıyafeti kapıya sıkışınca yere düşerek yaralandı. Ayşe D. isimli yolcu, halk otobüsünün hareket etmesiyle birlikte yere düştü. Diğer yolcuların haber vermesi üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek Ayşe D.'ye müdahale etti. Yaralı kadın, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Sağlık Bakanı Koca:
    20:13 Sağlık Bakanı Koca: "18 Bin 597 Hekime Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulayıcı Sertifikası Verildi"

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katıldı. Bugüne dek toplam 18 bin 597 adet geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulayıcı sertifikası verildiğini açıkladı. Bakan Koca, Emine Erdoğan'a geleneksel tıbbın simgesi "hayat ağacını" hediye etti.

  • Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi
    20:13 Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi. Türkiye'de bir dönem belediyelerden kaldırılan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi, Ali Rıza Ertemur ile Pamukkale Belediyesi'ne geri döndü.


Advertisement