Emekli Orgeneral Kılınç: "Türk Yargısı Hep Defolu Olmuştur" - Son Dakika
Güncel

Emekli Orgeneral Kılınç: "Türk Yargısı Hep Defolu Olmuştur"

Emekli Orgeneral Kılınç: "Türk Yargısı Hep Defolu Olmuştur"

Silivri Cezaevinden tahliye edilen MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, “Gerçekten Türk yargısı hep defolu olmuştur.

11.03.2014 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silivri Cezaevinden tahliye edilen MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, "Gerçekten Türk yargısı hep defolu olmuştur. Hiçbir zaman tam bağımsız bir yargı olamamıştır. Her zaman siyasi güç kimdeyse onun peşine takılmıştır" dedi.

MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, hakkındaki tahliye kararı sonrası Silivri Cezaevi'nde çıktı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılınç, "Haksız, hukuksuz, vicdansın bir yargılamadan sonra burada 7 ay geçirdim. İnfaz kurumu memurlarına teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini kaydeden Kılınç, "Türkiye'nin her zaman birliğe bütünlüğe ihtiyacı var. Bu coğrafya bize bunu zorluyor. Son dönemlerde Türkiye bir şekilde ayrıştırılıyor. İnşallah bu ayrıştırma bir gün birbirimizi kucakla fırsatına dönüşür. Çevremizde meydana gelen olaylara baktığımız zaman kuzeyde Ukrayna, güneyde Suriye'deki olaylara baktığımız zaman Türkiye'yi son derece sıkıntılı günlere sürüklüyor. Bu arada bizim mutlaka birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor ama maalesef olamıyoruz" diye konuştu.

Yargılama sırasında hakimlere "Büyük vebal altındasınız. Bizim onurumuzdan çok yargının onurunu düşünmek zorundasınız" dediğini anlatan Kılınç, "Gerçekten Türk yargısı hep defolu olmuştur. Hiçbir zaman tam bağımsız bir yargı olamamıştır. Her zaman siyasi güç kimdeyse onun peşine takılmıştır. Oysa devleti devlet yapan ana unsur adalet unsurudur. Adaleti sağlayacak ana unsur da yargı sistemidir. Maalesef Türkiye yargı konusunda hep kusurludur, sıkıntılıdır. İnşallah bu dönemde devleti idare eden herkesin kendine bir ders çıkarır. Bu ders bizim çektiğimiz sıkıntıların başkaları tarafından da çekilmesine fırsat vermeyecek bir sonuca varır" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Orgeneral Kılınç: 'Türk Yargısı Hep Defolu Olmuştur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement