Emekli Polisler Maltepe'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

Emekli Polisler Maltepe'de Buluştu

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Polis Haftası kutlamaları kapsamında ömrünü vatan savunmasına adayan emekli polislerle bir araya geldi.

08.04.2018 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Polis Haftası kutlamaları kapsamında ömrünü vatan savunmasına adayan emekli polislerle bir araya geldi. Programa katılan CHP Genel Sekreteri ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "Polis kardeşlerimizin, güvenlik teşkilatımızın geçim kaygısı içinde, gelecek kaygısı içerisinde, çocuklarının geleceğini sağlamak kaygısı içerisinde, yarın ne olacağım kaygısı içerisinde yaşamaması gerekir" dedi.

Polis Haftası kutlamaları kapsamında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ömrünü vatan savunmasına adayan emekli polislerle bir araya geldi. Küçükyalı Süreyya İlmen Kültür Merkezi Kubbealtı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programa CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Hak Arama Platformu Onursal Başkanı Emekli Başkomiser Cevdet Şentürk ile çok sayıda emekli polis katıldı.

Emekli polislerin sorunlarının dinlendiği programda konuşan CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi, "Polis teşkilatı bu ülkede huzur içinde, güvenlik içinde yaşamımızın temel unsurudur. Bu görevi yerine getiren polis kardeşlerimizin güvenlik teşkilatımızın geçim kaygısı içinde, gelecek kaygısı içerisinde, çocuklarının geleceğini sağlamak kaygısı içerisinde, yarın ne olacağım kaygısı içerisinde yaşamaması gerekir. Bu sorunu çözmek devletin görevidir. Bugün Türkiye'de çalışan insanlar özellikle de polis teşkilatı çalışanlarımız emekli olmaktan korkmaktadır. Çünkü emekli olunduğunda maaşlar düşmektedir. Bu nedenle polislerimiz emekli olmaya asla istememekte ama zamanı geldiğinde emekli olmak zorundadırlar. İşte emeklilikle, görevli aylığı arasındaki bu uçurumu gidermek, polislerimizi emekli olma korkusundan kurtarmak siyaset kurumunun, özellikle de hükümetin en temel görevi olmak zorundadır. Önce bu çalışma süreleri ile dinlenme arasındaki bu dengesizliği ortadan kaldırmak lazım. Çalışma sürelerini makul seviyelere çekmek lazım" dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Kılıç ise, "173 yıl olunca takdir ederseniz ki sorunlar da bir o kadar büyüyor. Çözülemez bir noktaya geliyor. Ama şuna inanıyorum ki, gün gelir de sosyal demokrat insan odaklı bir Türkiye'de iktidar gelirse sadece sizin değil bu ülkede yaşayan 81 milyon insanın insanca yaşama onurunu yaşayabileceği bir Türkiye'yi beraber inşa edebiliriz. Bunu söylerken siyasi parti farkı gözetmeksizin söylüyorum. Çünkü insan odaklı hizmet siyasi partilerin ötesindedir. İnsan odaklı hizmet insan erdemini en iyi yere taşımaktır. Mademki sen benim güvenliğimi koruyorsun, mademki sen benim bu sokaklarda güven içinde yaşamamı, yürümemi sağlıyorsun. Benim de sana minnet borcum var devlet olarak, vatandaş olarak. Maltepe çok önemli bir ilçe, İstanbul'un göz bebeği 4 Aralık 1889'de kuruluyor. Tarihi köklü bir ilçedeyiz. Bu ülke toprakları üzerinde hem de buraya 3 milyon insanın 'Adalet Yürüyüşü'nde ve mitingde topladık genel başkanımızla birlikte" diye konuştu.

MB-ÖY-Y) - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Polisler Maltepe'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement