Emekli Sat Komandosu Seyit Onbaşı İçin Rekor Kıracak - Son Dakika
Güncel

Emekli Sat Komandosu Seyit Onbaşı İçin Rekor Kıracak

Emekli Sat Komandosu Seyit Onbaşı İçin Rekor Kıracak

Emekli SAT komandosu Namık Ekin (73), Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde Seyit Onbaşı’yı anmak için 24 saat boyunca 178 ton ağırlık rekoru kırmak için denemeye başladı.

17.03.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli SAT komandosu Namık Ekin (73), Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde Seyit Onbaşı'yı anmak için 24 saat boyunca 178 ton ağırlık rekoru kırmak için denemeye başladı.

Judo Milli Takımı antrenörlüğünü yürüten 73 yaşındaki Ekin, 24 saatte 178 ton ağırlık kaldırarak bunu başaran en yaşlı sporcu olmak için start verdi. Guinness yetkililerinin de hazır bulunduğu rekor denemesinde 73 yaşındaki Ekin, İstanbul Maslak'ta bulunan spor tesislerinde 24 saat boyunca devamlı serbest ağırlık ve kondisyon aletleriyle kümülatif toplam 178 ton üzerinde ağırlık kaldıracak. Bugün saat 13.00'te başlayan rekor denemesinin yarın saat 13.00'te bitmesi hedefleniyor.

Rekor denemesi ile ilgili basın mensuplarına bilgi aktaran Ekin, "Burada bizim için ne para, ne pul ne de bir sponsor yok. Öyle bir şey konu değil. Mühim olan Çanakkale'nin 100. yıl dönümünde şehitlerimizi anmak, tanıtmak. Tabii; bu anlamlı bir rekor. Uzun yıllar kırılmamış ve bir 100 sene sonra da kırılmaz diyor arkadaşlar; eğer 200 tonu geçersem. Gençler de isterlerse denesinler bunu. Ben 60 senedir ağırlık çalışıyorum, 12 yaşımdan beri. SAT Taarruz Tim Komutan'ım aradı. 'Namık iddialar başladı. Karacılar yapamaz, denizciler Namık yapar, havacılar ortada' diye söyledi. Keza Galatasaraylılar yapamaz diyormuş. Fenerbahçeliler yapar, Beşiktaşlılar ortada. Böyle bir iddia başladı" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Çalışmaların zor geçtiğini ifade eden Namık Ekin, "Antrenmanlar zor geçti tabii. Kızlarımın biri milli takım vücut geliştirme, fitness antrenörü; diğeri Türkiye Fitness Şampiyonu. Bunlar hangi küreği hangi hareketle nasıl yapacağımı, bir saatlik arada hangi vitamin, hangi amino asit, hangi karbonhidrat alınacak onları hesap ediyorlar. Saat başı bana yükleme yapıyor olacak. Tabi uykusuz bir insanın ağırlık kaldırması zor bir iş. Ama ben bunlara alışığım SAT'tayken. Heyecandan olsa gerek sabah iyi geçmedi. Ama şimdi kızım lapalı hindi eti, bulguru ezerek nohut verdi. Hem karbonhidrat dengesini iyi ayarlamış hem de protein dengesini. Onlardan ikişer yudum vereceğiz şişirmeyeceğiz seni dedi" diye konuştu.

Rekor denemesi sırasında kendini motive edecek unsurun Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı olduğunu anlatan Ekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü hem 100.yıl dönümünü tanıtıyoruz, hem de bir Türk insanı, 73 yaşında bir dünya rekoru kırıyor. Zaten buna hasretiz biz. Olimpiyat madalyasına hasret olduğumuz gibi. Bu hareketimin olimpiyatlara katılacak sporculara bir motivasyon, bir moral olacak zannediyorum ben. Bu biter bitmez 19 Mayıs-29 Mayıs tarihleri arasında 10 gün 10 gece bir akvaryumda kalacağım. Beşiktaş'ta, Barbaros Heykeli'nin yanında. Çünkü Çanakkale deniz savaşlarını, denizi sembolize ediyor. Benim orada 10 gün, 10 gece kalmam lazım. Ben diyorum ki 9 gün, 9 gece, 9 saat kalayım. Rakamların uyması için. Sonunda ilave ederiz belki 10 gün kalırız diye. Ondan sonrada dünyanın en büyük bayrağını, 32 metreye 22 metre bayrağa bir tahta salın üzerinde 9 saat yüzerek Çanakkale'den Gelibolu anıtına çekmek istiyorum. Ondan sonrada herkesi korkutan, toprak altında gömülü şehitlerin yanında 7 gün 7 gece toprağın altında yaşamak istiyorum."

Emekli SAT komandosu, bu rekor denemesiyle Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde Seyit Onbaşı'yı anmak için 24 saat boyunca 178 ton ağırlık rekoru için mücadele sergileyecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Sat Komandosu Seyit Onbaşı İçin Rekor Kıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement