Emekliler Derneği Genel Başkanı: Emekli Meselesine Vakıf Değil - Son Dakika
Güncel

Emekliler Derneği Genel Başkanı: Emekli Meselesine Vakıf Değil

Emekliler Derneği Genel Başkanı: Emekli Meselesine Vakıf Değil

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, "Bu seçimde de emeklinin hayatı ihaleye çıktı.

11.06.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, "Bu seçimde de emeklinin hayatı ihaleye çıktı. Ama 11 milyon emekli bu ihaleye katılmamıştır. Eğer katılmış olsaydı emekli bir partiye yüklenirdi, o partiyi tek başına iktidar yapardı. Bu tablo gösteriyor ki emekli daha meselesine tam vakıf değil" dedi.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜED Zonguldak Şubesi'nin Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 20'nci Olağan Genel Kurulu öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Ergün, emeklilerin yaşam koşullarının çok iyi olmadığını söyledi. Seçim sürecinde bütün partilerin emeklilere yönelik projelerinden bahsettiğini belirten Ergün, şöyle konuştu:

"Türkiye'de emeklinin hayatını hiçbir iktidar, hiçbir kuvvet düzeltemedi. Bu seçimde de emeklinin hayatı ihaleye çıktı. Ama 11 milyon emekli bu ihaleye arzu edilen cevabı vermemiştir, ihaleye katılmamıştır. Eğer katılmış olsaydı emekli bir partiye yüklenirdi, o partiyi tek başına iktidar yapardı. Bu tablo gösteriyor ki emekli daha meselesine tam vakıf değil ve herhangi bir partinin de beyanına uygun hayatını yönlendirmiyor. Emekli şu anda çektiği bir azabın içinde yaşayıp duruyor."

Emeklinin duygularıyla, beklentileriyle kimsenin oynamaması gerektiğini ifade eden Ergün, "Özellikle partilere sesleniyorum. Kimse emekliyi umut içinde yaşatıp hüsrana uğratmasın. Bunlar yanlış şeyler. Emeklilik kutsal bir kavramdır. Emekli yüce bir insandır. Emekliyle kimse dalga geçmesin. Ülke gerçeklerine uygun politika üretsinler. Yapamayacakları hiçbir şeyin sözünü vermesinler. Hiç kimse hayatında yerine getiremeyeceği sözü ağzından çıkarmasın, bir vaatte bulunmasın. Biz toplumun tecrübeli insanlarıyız. Bu saçı-sakalı değirmende ağırtmadık" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekliler Derneği Genel Başkanı: Emekli Meselesine Vakıf Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement