Emeklilikte Yaş Bekleyenleri Umutlandıran Demeç - Son Dakika
Politika

Emeklilikte Yaş Bekleyenleri Umutlandıran Demeç

Emeklilikte Yaş Bekleyenleri Umutlandıran Demeç

Bakan Faruk Çelik, emeklilikte yaş bekleyenleri umutlandırdı.

15.04.2013 01:59  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilikte yaş bekleyen yaklaşık 5 milyon çalışanı ilgilendiren düzenleme konusunda çalışmaya devam ettiklerini ifade ederek, "Bizim yaptığımız şuandaki tablo, vatandaşlar bir talepte bulunuyor, yürütme ve icra noktasındaki bizlerde bunları dinledik. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ekonomi koordinasyon kuruluna bu işi taşırız, bunun mali boyutu iyice ayıklanacak. Eğer bir çıkış yolu bulabilirsek ona göre bilgi veririz. Bu 5 milyonu ilgilendiren konudur. Bir çıkış yolu yoksa bunun olamayacağını ifade edeceğiz. Vatandaşları dinlemek müjdelemek ve problem çözmek değildir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Batumlular derneğinin düzenlediği kutlu doğum programına katıldı. Program sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin olumlu gittiğine dikkat çeken Çelik, "Süreç konusunda hükümetimizin kararlılığı devam ediyor. Bu süreçten neden rahatsızlık duyulduğunun cevabı verilmesi gerekiyor. Bu iş çözüme kavuşmasın dediğinizin zaman bir alternatifin ortaya konulması gerek. Şu metodu uygulayın diyen yok. Süreç devam ederken herkes bir yanlışlıktan bahsediyor. Sürecinde bir eksiklikleri olabilir. Bunu bağırarak çağırarak çözmek doğrumudur? Bu önemli bir problem ise, ülkeden defedilmesi gerekiyorsa, o zaman gördüğün yanlış bir şey varsa, bunu ilgili yere edebince çıkarsınız söylersiniz. Herkes sizi o zaman alkışlar. Bu ülkede terör devam etsin diyen yok. Herkes bu iş bitsin diye ayağı kalkmış dua ediyor. Yanlış bildiğiniz varsa gelin söyleyin, onu daha da güzelleştirelim. Yanlış yoksa destekleyin. ya da hiçbir şey yapmıyorsanız susun. Bazen susmakta güzeldir. Hayır biz politika yapacağız diyorsanız bu politika yapılacak bir mesele değil. Bu salı günü politika arenasında meydana gelen atışmalar çözülmez. Bu oy devşirme meselesi olmamalı. Buradan nasıl kendimize gelecek oluşturabiliriz yada nasıl 3-5 oy daha fazla alabiliriz değildir. Bu meselenin çözülmesi gerekiyor. Yeter ki bu mesele milletin gündeminden kalksın. Sağlam bir iradeyle yola çıkıldı. Vatandaşın beklentileri istikametinde gelişiyor. Bu ülkenin geçmişte sıkıntı açan güçler emellerine ulaşamayacaklar. Yeni bir süreç ve kardeşlik süreci başlayacak. Türkiye'nin önü açık ve bir dünya devletidir. Bu mesele ortadan kalktıktan sonda Türkiye daha da güçlü olacak" açıklamasını yaptı.

"ÖCALAN'A EV HAPSİ VERMEK MÜMKÜN OLAMAZ"

Öcalan'a ev hapsi gündeminiz de var mı şeklinde sorulan soruya da yanıt veren Çelik, "Böyle bir şey gündemimizde yok. Zaten konuşulmuyor. Bu konu hassas bir konudur. Bütün kesimler silahların bırakılması konusunda ittifak ediyor. Türkiye demokratik bir ülkedir. Her parti mecliste görüşlerini istediği dozda ifade ediyor. Bu ülkede silahla bir şey çözülemeyeceğini herkes gördü. Bir çakıl taşının bu ülkeden koparılamayacağını terör örgütü de gördü. Kaybeden Türkiye ölen herkes bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyor. Bu ülkede çözüm noktasındayız. Muhalefetten ve sivil toplum örgütlerinden çözüme katkı sunmalarını diliyoruz. Bunu AK Parti yapıyor diye bakmamak lazım. Bu işi kim başarıyorsa ona saygı duymak gerekir. Bu işi mutlaka birisi çözecek. Buna bir hasetlik yapmayalım" diye konuştu.

"AKİL İNSANLAR ÖNEMLİ İŞLAR YAPIYOR"

Akil insanlar ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Çelik, "Akil insanların çok önemli ziyaretleri var. Bizlerde kendileri ile görüşüyoruz. Tespitleri çok güzel. Sorulan sorular ve verilen karşılıklı cevaplar var. Vatandaşın kafasındaki soruları giderme konusunda önemli işler yapıyorlar. Hepsinin ortak bir değeri var. Bu ülkede kan akmasın, terör bitsin, silahlar sussun anlamındaki bir görevi yerine getirmeye çalışıyorlar. Son derece olumlu tespitlere sahipler. Onları toplayıp Başbakan'a getirip sunacaklar. Nerede bir arıza varsa tekrar değerlendirilecek. Herkesin aynı noktada durduğu bir çözüm sürecine gelmiş olacağız. Akil adamlar 2 aylık süre içerisinde önemli görev görecekler" açıklamasını yaptı.

"T.C. OLAYI İSTİSMAR EDİLDİ ABARTILDI"

T.C. konusunda sorulan soruya ise Çelik, "Türkiye Cumhuriyet (T.C.) ile ilgili ne bakanlar kurulundan, ne bakanlıklarda hiçbir yerde böyle bir görüşme söz konusu bile değil. Bir bürokratın veya bir kişinin kendi uygulaması diyebileceğim bir durum. Bizde bu vesile ile duyduk. Bizim uygulamamız değil. Türkiye Cumhuriyeti kavramının neresinden kim rahatsız olabilecek? Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Bu olay istismar edildi, abartıldı. Çok farklı yerlere taşınmaya çalışıyor. Bu hükümetin hiç gündeminde olmayan ve cumhuriyet tarihi boyunca hiç olmayacak bir durumdur. Bu bir yerlerde görüşülüp ortaya çıkmış bir durum değildir. Bir kurumda birim amirinin yapmış olduğu uygulamadan ibarettir. İlgili bakan arkadaşımız en sert bir şekilde açıklamayı yaptı. Bunu bir hükumete, bakana veya yasamaya dayandırmanın mantığı yok. Bir kişinin uygulamasını yaymaya dönük bir gayret var. Buradan bir şey elde edilmeye çalışılıyor. Bu doğru bir durum değildir" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLARI DİNLEMEK PROBLEM ÇÖZMEK DEĞİLDİR"

1999 yılında 3'lü koalisyonun çıkarmış olduğu bir kanun olduğunun altını çizen Çelik konuşmaları şöyle noktaladı:

"O kanun çalışmakta olan insanların, SSK mensuplarının çalışırken oyunun ortasında kuralın değişmesi ile karşı karşıya kalmışlar. Bu vatandaşların talepleri var. Biz 10 yıl sonra emekli olacakken 99'da koalisyonun yapmış olduğu kanunla 15 yılda emekli olacağız. Bize böyle bir haksızlıkla karşı karşıyayız. Bizi dinler misin? dediler. Bizde davet ettik sıkıntılarını dinledik. Bizden öncekiler böyle bir şey ile karşılaşmadılar. Biz oyunun ortasında değil de, bizden sonra çalışmaya başlayanlara bu kural konsaydı gibi talepleri oldu. Bizde batıdaki uygulamalara bakalım bu nedir, yeni sizin şuandaki yasaya göre 5 yıl sonra emekli olacaksınız ya sizin emekliliğiniz 5 yıl öne alınırsa ne gibi bir maliyet çıkacak. Çünkü bizim kısa vadeli programlarımız belli. Burada sağlıklı ilgili yaşadıkları sıkıntılar. Bazıları düşük maaşla emekliliği talep edecek vatandaşlarımız var. Bizim yaptığımız şuandaki tablo, bu vatandaşlar bir talepte bulunuyor, yürütme ve icra noktasındaki bizlerde bunları dinledik. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ekonomi koordinasyon kuruluna bu işi taşırız, bunun mali boyutu iyice ayıklanacak eğer bir çıkış yolu bulabilirsek ona göre bilgi veririz. Bu 5 milyonu ilgilendiren konudur. Bir çıkış yolu yoksa bunun olamayacağını ifade edeceğiz. Vatandaşları dinlemek müjde vermek yarda problem çözmek değildir".

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Emeklilikte Yaş Bekleyenleri Umutlandıran Demeç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement