Emektar Boks Antrenörü, Ringlerin Şampiyonlarını Yetiştiriyor - Son Dakika
Yerel

Emektar Boks Antrenörü, Ringlerin Şampiyonlarını Yetiştiriyor

Bursa'da yaklaşık 41 yıldır boks antrenörlüğü yapan Çağlar, bir futbol takımının altyapısında oynarken 13 yaşında ringlere adım attı Aktif boks yaşantısı 13 yıl süren Çağlar, ulusal ve uluslararası turnuvalarda birçok kez başarılar elde etmiş sporcuları yetiştirdi Çağlar: "Şu anda futbol antrenörlüğü yapsaydım çok daha fazla paralar kazanabilirdim ama boksa hizmet etmeyi seçtim"

28.08.2013 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA YILMAZ - Bursa spor Kulübünde boks antrenörlüğü yapan Yılmaz Çağlar (67), aktif spor yaşantısını noktaladıktan sonra çalışmalarını sürdürerek, 41 yılda ringlerde şampiyon olmuş nice sporcular yetiştirdi.

Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ünlü bir futbol takımının altyapısında oynadığı sırada 13 yaşındayken dayısının oğlu Atilla Pakyürek'in teşvikiyle boksa başladığını söyledi.

Kendisini, boksta "efsane hoca" olarak tanınan ve o dönem Fenerbahçe Spor Kulübünde görev yapan Adnan Kerse'nin yetiştirdiğini belirten Çağlar, 13 yıl süren aktif spor yaşantısını 1972'de sonlandırdığını anlattı.

Bunun ardından bir dönem milli takımda da antrenörlük yaptığını ve Bursa'da çalıştırıcılığı sürdürdüğünü ifade eden Çağlar, sporcuyken birçok özel turnuvada, kulüpler arası ve ferdi şampiyonalarda Türkiye ve Avrupa'da dereceler kazandığını dile getirdi.

Çağlar, Bursa'da ilk kadın boks takımını kurduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bursa'da yaklaşık 41 yıldır antrenörlük yapıyorum. Bir kez dünya üçüncülüğü, iki kez Avrupa ikinciliği ve Türkiye'de birçok şampiyonluk elde etmiş Burcu Kılıç, dünya ikinciliği ve Türkiye'de kendi sıkletinde birçok şampiyonluk elde eden Nurşah Çelik, iki kez olimpiyatlara katılan ve sayısız Türkiye şampiyonlukları bulunan Bahram Muzaffer ile 11 kez Türkiye şampiyonluğu, 11 kez de Türkiye kulüpler arası şampiyonluğu olan Kurban Günebakan gibi pek çok sporcuları yetiştirdim. Daha önce ise Selçuk Aydın, Sinan Şamil Sam, Bahram Muzaffer, Ferman Muzaffer, merhum 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın korumalığını da yapmış dünya şampiyonu boksör Kemal Sonunur, dünya şampiyonu Nuri Eroğlu, Cahit Süme, Necmi Akkoyun, Mustafa Genç, Vahdettin İşsever, Kurban Günebakan, Hanefi Bayraktar, Fuat Alpaslan gibi ünlü boksörlerle çalışma imkanım oldu."

"Destek olurlarsa dünyaya Türk yumruğunun gücünü gösteririz"

Ringlerin yeni şampiyonlarını yetiştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Çağlar, bunu yaparken bazı olumsuzluklar da yaşadıklarını belirtti.

Türkiye'de boks sporuna pek sahip çıkılmadığını savunan Çağlar, şunları kaydetti:

"Yurt dışındaki organizasyonlara bile kendi cebimizden para harcayarak gidiyoruz. Her şey futbol değil. Şu anda futbol antrenörlüğü yapsaydım çok daha fazla paralar kazanabilirdim ama boksa hizmet etmeyi seçtim. Birçok sporcum boksun yanında bir işte çalışarak para kazanmaya, organizasyonlara gitmek için masraflarını çıkarmaya çalışıyor. Bunlara rağmen bu başarıları elde ediyoruz. Bursa'dan olimpiyat gören ilk sporcumuz olan Bahram Muzaffer'i yetiştirdik. Bir de destek olurlarsa dünyaya Türk yumruğunun gücünü gösteririz. Burcu Kılıç inşallah bir sonraki olimpiyatlarda şampiyonluğu alacak ama bize destek lazım, amatör sporlara destek lazım."

Yılmaz Çağlar, ömrünün sonuna kadar genç sporculara ve boks sporuna hizmet etmek istediğini sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emektar Boks Antrenörü, Ringlerin Şampiyonlarını Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement