Emet'e Yeni Sülfürik Asit Tesisi - Son Dakika
Güncel

Emet'e Yeni Sülfürik Asit Tesisi

Emet\'e Yeni Sülfürik Asit Tesisi

AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler, Emet ilçesine yeni Sülfürik Asit Tesisi yapımı için yüklenici firma ile 413 milyon TL ile bedelli sözleşme imzalandığını ve yer teslimi yapıldığını açıkladılar.

12.01.2019 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler, Emet ilçesine yeni Sülfürik Asit Tesisi yapımı için yüklenici firma ile 413 milyon TL ile bedelli sözleşme imzalandığını ve yer teslimi yapıldığını açıkladılar.

Milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler, yaptıkları ortak açıklamada, dünyanın en kıymetli madenlerinden birisi olan, gündelik yaşam dahil neredeyse kullanılan her ürünün içeriğinde yer alan bor madeninin dünya rezervlerinin yüzde 72'sinin Türkiye' de bulunduğunu, ülkemizde ki bor madeni rezervinin büyük bir kısmının ise Kütahya' da yer aldığına vurgu yaparak, "Üretim için önemi oldukça yüksek olan bor madenin kıymetini bildiğimizden dolayı, AK Parti olarak iktidara geldiğimiz 2002 yılından beri Emet ve Hisarcık ilçelerimizde üretime devam eden Bor tesislerine her türlü katkıyı sağlamaya çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bu doğrultu' da AK Parti iktidarı olarak yapmış olduğumuz çalışmalar çerçevesinde 2003'te yıllık 120 bin ton kapasiteli Borik Asit 1 Fabrikası, 2011' de yıllık 120 bin ton kapasiteli Borik Asit 2 Fabrikası ve 2014'te yıllık 50 bin ton kapasiteli Çok Amaçlı Borik Asit Fabrikası kurulmuştur. Bu sayede Borik Asit Üretim Kapasitesi yıllık 290 bin ton seviyesine yükselmiştir. Bu çalışmalarımızın devamında Borik Asit üretiminin en önemli girdilerinden sülfürik asitin Kütahya'da üretilmesi amacıyla Emet Sülfürik Asit Tesisi'nin memleketimiz Kütahya' ya kazandırılması için süregelen gayretlerimizin sonucunda 12 Ekim 2018 Tarihinde Ekon Endüstri ve Ticaret A.Ş. firması ile 413 Milyon TL ile bedelli sözleşme imzalanmış ve 24 Ekim 2018 tarihi itibariyle yer teslimi yapılmıştır. 3 Aralık 2018 tarihinde iş programı onaylanarak yüklenici firma çalışmalara başlamıştır. Sahada mobilizasyon çalışmaları devam etmekte olup ön proje çalışmalarına başlanmıştır. Ön projelerin onayını müteakip uygulama projelerine geçilecektir. Yaklaşık 6 aylık süre zarfında temel atma aşamasına geçilmesi öngörülmektedir. Söz konusu Yatırımın tamamlanmasıyla tesislerde ilave olarak 1 üretim birim sorumlusu, 5 üretim sorumlusu, 5 tekniker ve 56 işçi olmak üzere, toplam 67 personel istihdam edilecektir" dediler.

"MEMLEKETİMİZE HİZMET ETMENİN HAKLI GURURU İÇİNDEYİZ"

Kurulacak Sülfürik Asit tesisinde elde edilecek atık ısıdan Buhar ve Elektrik Enerjisi üretilmesi durumunda, Sülfürik Asit Tesisinin kendi ihtiyacı dışında üretilen fazla buhar ve elektrik enerjisi ile Borik Asit Tesisleri'nin ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacağını belirten milletvekilleri, "Emet Sülfürik Asit Fabrika yatırımının Emet'imize ve Kütahya'mıza kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Genel Müdürümüz Serkan Keleşer' e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan' a Kütahya halkımız adına teşekkür ediyoruz. Yatırımlarımızın en kısa sürede tamamlanarak aziz milletimizin hizmetine girmesi için çalışmaları yakından takip edeceğimizi belirtiyor, Kütahya milletvekilleri olarak memleketimize hizmet etmenin haklı gururu içerisindeyiz" ifadelerine yer verdiler. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emet'e Yeni Sülfürik Asit Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı
    10:13 Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı

    Kırıkkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 13,78 gram sentetik uyuşturucu ve 125 sentetik hap ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi
    10:11 Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi

    Denizli'nin Kale ilçesinde su yolu kazısı sırasında meydana gelen göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin ölümünden kısa bir süre önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar, hayvanların ve insanların hayır duası için çalıştıklarını gösterdi.

  • Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi
    10:11 Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi

    Kırşehir'in Kaman ilçesinde bulunan Savcılı Plajı'nda sürat teknelerinin şovu dron ile kaydedildi. Plaj, sahili, yeşil alanı ve su sporlarıyla dikkat çekiyor. Görüntülerin bölgeye farklı bir renk katması bekleniyor.

  • Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı
    10:09 Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarda, 5 kişinin uyuşturucu madde satın aldığı ve kullandığı bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramalarda 41 adet sentetik ecza hap ele geçirildi ve şüpheli şahıslar gözaltına alındı.

  • Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı
    10:08 Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol katederek baharın habercisi olan çağla topladı. Doğal olarak yetişen çağlalar, yöre halkı tarafından torbalar dolusu toplanıyor.

  • Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi
    10:08 Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda O.A. isimli şahsın elinde tarihi sikke olduğunu tespit etti. Şahıs, Susuz beldesinde yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan aramada 18 adet sikke ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.


Advertisement