Emet'te Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Emet'te Kurtuluş Coşkusu

Emet\'te Kurtuluş Coşkusu

Emet’in kurtuluşunun 95. yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

05.09.2017 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emet'in kurtuluşunun 95. yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazi Emet'in Kurtuluşu Bor, Termal ve Turizm Festivali etkinlikleri öğle namazı öncesi merkez camiinde şehit ve gaziler için okunan mevlit ile başladı.

Emet'te bir özel işletmenin işgal yıllarında dağlara çekilen halkın üzüm hoşafı ve ekmek ile oruç tutmalarını hatırlatma adına öğle namazı çıkışında Kaynarca Cami çıkışında üzüm hoşafı ve ekmek dağıttı.

Öğleden sonra Emet Belediyesince geleneksel hale getirilen toplu sünnet ve kulak delme etkinliği kapsamında 8 çocuğun kulakları Emet termalde delinip ilk küpeleri takıldı.

Akşam saatlerinde protokol ve Emet halkı Emet Termal Resort tarafından verilen yemekte buluştu.

Emet termal resort anfi tiyatroda devam etkinliklere AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Emet Kaymakam Vekili Kadir Yurdagül, Belediye Başkanı Mustafa Koca, Garnizon komutanı Murat Kılıçaslan, Emniyet Müdürü Gökhan Yıldırım, AK Parti Emet İlçe Başkanı Mehmet Yağcıklı, MHP İlçe Başkanı Mustafa Mecit, CHP İlçe Başkanı Deniz Altınsoy, Emet Ziraat Odası Başkanı Sami Yüksel, Emet Termal Resort Müdürü Ramazan Sezer, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Öğretmen Hüseyin Özbeyazın sunuculuğunu yaptığı gece saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Gecede ilk sahne alan Türk pop müziği sanatçısı Burcu Karadeniz seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla izleyenlere yaklaşık bir saat müzik ziyafeti sundu.

Karadeniz'in konserinin ardından halka seslenen Belediye Başkanı Mustafa Koca, hükümetinde destekleriyle ilçeye yapılan yaklaşık 100 milyon TL yatırım ile ilçenin 100 yıllık geleceğinin kurtarıldığını ifade etti.

Başkan Koca, "Bundan 95 yıl önce atalarımız hep birlikte mücadele ederek ilçemizi ve güzel yurdumuzu düşman işgalinden kurtardı. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz sürecinde de ülkemiz üzerine oyun oynamak isteyen ülkelerin işgal girişimi yine halkımızın birlik ve beraberliği ile atlatıldı. Bu topraklar üzerinde yaşadığımız müddetçe işgal girişimlerine asla izin vermeyeceğiz Gelecek nesillerimizi 2023 ve 2071 hedeflerine ulaştırmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz "dedi.

"Emet Belediyesi olarak mega projelere imza attık"

Emet Belediyesinin AK Parti hükümetlerinin de geçmişten bugüne destekleri ile mega projelere imza attıklarını söyleyen

Başkan Koca," 5 milyon TL'ye mal olacak atık su arıtma tesisi ihalemiz yapıldı. Emet'in kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları alt yapı proje ihaleleri 350 bin TL'ye yapıldı. Projeleri tamamlandıktan sonra yapımlarına geçilecek. Bu projelerin maliyeti 30 milyon TL. Su alt yapısı değiştirilip modernleştirilecek. Bunun maliyeti de 30 milyon TL. Şu an proje ihale aşamasında. Oda tamamlandıktan sonra su, kanalizasyon ve yağmur kanalları yapımları birlikte başlayacak. Bakanımızın da ilçemizi ziyaretlerinde ifade ettiği gibi 12 Milyon TL'ye mal olacak Emet göledimizi inşallah seneye 3 Eylül kutlamalarının ardından gece 00.43'te gölede giderek birlikte açacağız. Göledimizin yanına arıtma tesisi ve ilçemize nakli yapılacak. Bunlar ayrı bedel. Yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olan bu çalışmalar ile ilçemizin 100 yılını birlikte inşa ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimizi müddetçe ilçemize bu tür hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz. Emet Belediye Başkanı olarak nerede bir ihtiyacı olan vatandaşımıza hizmet etmek için yanınızda olduğumu buradan bir kez daha söz veriyorum. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım"diye konuştu.

Havai fişek gösterileri ile devam eden gecede Sünnet çocukları ve kulakları delinen çocuklara ödül töreniyle devam edildi. Emet kaymakam vekili Kadir Yurdagül, Belediye Başkanı Mustafa Koca ve Emet Termal Resort Müdürü Ramazan Sezer çocuklara hediye takdim ettiler.

Program mehter gösterisi ile devam etti. Kütahya Evliya Çelebi Mehteran ekibinin gösterisi anfi tiyatroyu dolduran vatandaşları coşturdu.

Gecenin finalinde ise ünlü ses sanatçısı Mithat Körler sahne aldı. Körler 70'li yıllardan günümüze unutulmaz eserleri seslendirdiği 1,5 saatlik konseri ile sahne aldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği programda Emet halkı unutulmaz bir gece yaşadı.

Emet Kaymakamlığı, Emet belediyesi ve Emet Termal Resort işletmesinin ortaklaşa organize ettiği kurtuluş gecesi geç saatlere kadar devam etti. Gecede ses sanatçıları ve mehteran ekibine Belediye Başkanı Mustafa Koca ve Emet Termal Resort Müdürü Ramazan Sezer tarafından plaket ve fincan takımları hediye edildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emet'te Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement