Emet'te 'Yeni Anayasa İçin Bir Yol Haritası' Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

Emet'te 'Yeni Anayasa İçin Bir Yol Haritası' Konulu Panel

Emet\'te \'Yeni Anayasa İçin Bir Yol Haritası\' Konulu Panel

Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Yeni Anayasa için bir yol haritası' konulu panel Emet MYO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

13.04.2012 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Yeni Anayasa için bir yol haritası' konulu panel Emet MYO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Emet Kaymakam vekili Mustafa Koç'un da katıldığı panelde konuşmacı olarak, Dumlupınar Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, Afyon Kocatepe Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Kemal Bayram, Dumlupınar Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Demirci yer aldı.

Yrd. Doç. Dr. Hasan Duran'ın yönettiği panelin açılış konuşmasını yapan Emet MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Önder, yeni anayasanın toplumun her kesimi için bir ihtiyaç olduğunu kabul etmenin bu kesimlere önemli sorumluluklar yüklediğini vurguladı. Anayasa hazırlık sürecinin sadece uzmanların ve anayasa profesörlerinin işi olarak görülemeyeceğini, dolayısıyla vatandaşların da üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini belirten Önder,

Emet MYO olarak anayasa panelinin düzenlenmesinin bu farkındalığı sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi ve anayasanın dokunulmaz kutsal bir metin olmadığının, dolayısıyla toplumsal taleplere göre değiştirilebileceğini anlattı.

Duran, anayasa konusunun Türkiye'nin gündemini meşgul eden önemli meselelerden birisi olduğunu ifade ettikten sonra toplumun sivil bir anayasaya ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

Duran, şöyle konuştu: "Türkiye'de toplumda ciddi bir dinamizm var ama mevcut kurallar ise toplumun bu dinamizmine ayak uyduramıyor, beklentilere cevap veremiyor. O nedenle sivil bir anayasa, yeni bir anayasa tartışmalarının daha sık konuşulduğunu ve tartışıldığını görmekteyiz. Bizde bu noktada katkı sağlamaya çalışacağız."

Panelin son konuşmacısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural ise, "Anayasal İktisat Perspektifinden Mali-İktisadi Anayasa Önerileri" adlı bir sunum yaptı. Sunumunda devlet başarısızlığına yol açan faktörlerin neler olduğuna, anayasanın başlangıcı ve ideolojisine değindikten başka anayasanın başlangıcı, ekonomik haklar, mülkiyet hakkı ve devletin ekonomik işlevleriyle ilgili önerilerde bulundu: "Son söz seçilmişlerde olmalı, popülist politikalardan kaçınılmalıdır. Anayasa vatandaşa hitap etmelidir. Kendi kültürümüzle birlikte evrensel değerlerde yadsınamaz. Temel hak ve özgürlüklere yer verilmelidir. Anayasa ve demokrasi vatandaşa, bireye emanet edilmelidir. Vatandaşından korkan devlet anlayışından vazgeçilmesi, vatandaşına güvenen, inanan ve değer veren bir anlayışın hakim olması gerekmektedir. Yüksek mahkemelerin bazı kararları parlamento ya da gerekiyorsa halk oylamasına sunulmalıdır" şeklinde konuştu.

Emet MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Önder panelistlere teşekkürlerini iletip, günün hatırasına plaketlerini takdim etti.

(MS-EFE-

13.04.2012 11: 42: 41

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emet'te 'Yeni Anayasa İçin Bir Yol Haritası' Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement