Emet ve Hisarcık'ın Sağlık Sorunları Tartışıldı - Son Dakika
Yaşam

Emet ve Hisarcık'ın Sağlık Sorunları Tartışıldı

Emet ve Hisarcık\'ın Sağlık Sorunları Tartışıldı

Kütahya’nın Emet Devlet Hastanesi Başhekimliği’nce, Mart 2018 tarihinde hizmete geçmesi beklenen yeni hastane, ve boşaltılacak eski hastanenin ne şekilde değerlendirileceğine yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.

12.01.2018 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Emet Devlet Hastanesi Başhekimliği'nce, Mart 2018 tarihinde hizmete geçmesi beklenen yeni hastane, ve boşaltılacak eski hastanenin ne şekilde değerlendirileceğine yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Emeti Hatun Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Emet AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Hisarcık AK Parti İlçe Başkanı Ali Var, ilçe siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve STK başkanları ile daire müdürleri katıldı.

Emet Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Rukiye Kara, mevcut hastanenin durumu, yeni hastanenin açılmasına müteakip doğabilecek sorunlar, doktor kadroları gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi. Kara, "Emet yeni devlet hastanesi bölge hastanesi görevi görecektir. Emet ve Hisarcık ilçelerine hizmet verecektir. İki ilçenin toplam nüfusu 35 bin civarındadır. Başta yol sorunu olmak üzere yeni hastanenin hizmete geçmesi ile, otopark sorunu oluşacaktır. Bu konuda çalışmalara hemen başlamalıyız" dedi.

İlçede doktorların kalması adına sosyalliğin önemine değinen Kara, gençlik merkezlerininde biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıda konuşan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, 5 yıl önce başlayan yeni hastane sürecini özetlerken, çevre düzenlemesi, otopark başta olmak üzere yerel yönetim olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

İki ilçenin etle tırnak gibi olduğunu belirten Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, " Bölge Hastanesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. 35 bin kişiye hitap edecek bu hastanenin bölgemiz için öneminin farkındayız. Yeni açılacak hastanede uzman kadroları ve tıbbi donanımlar ne kadar doldurulursa, bölge halkına o kadar fayda sağlayacağını inanıyorum. İki ilçe siyasileri olarak bu konuda el birliği içerisinde ne yapılacaksa biz hazırız" diye konuştu.

AK Parti Emet İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, göreve gedikleri andan itibaren acil eylem planı içerisinde doktor kadrolarının doldurulması adına çalışmalar yaptıklarını belirti. Doğan, " Bu çalışmaların sonucunda ilk etapta 2 diş doktoru, bir dahiliye uzmanının tayinleri gerçekleşti. Eksik kadroların doldurulması adına çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Başta yol ve sağlık olmak üzere bir çok konuda iki ilçenin ortak hareket etmek zorunda olduğuna belirten AK Parti Hisarcık ilçe Başkanı Ali Var, "Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın refahı ve mutluluğu için ortaklaşa çalışmaya her zaman hazırız. Birlik ve beraberlik içerisinde tüm kurumlarımızla hareket edersek her şeyi başarabiliriz" diye konuştu.

Toplantıya katılan oda başkanları, STK başkanları ve daire müdürleri görüşlerini belirtirken, özellikle yeni hastaneye taşınıldıktan sonra mevcut hastane alanında 2 ilçe halkının yararlanabileceği bir projenin hayata geçirilmesi adına fikir alışverişinde bulundular.(YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Emet ve Hisarcık'ın Sağlık Sorunları Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement