Emin Kar: "Samsunspor'un Kurtuluşu Alt Yapıda" - Son Dakika
Spor

Emin Kar: "Samsunspor'un Kurtuluşu Alt Yapıda"

Emin Kar: "Samsunspor\'un Kurtuluşu Alt Yapıda"

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, "Samsunspor kayyuma gitseydi bu şehir için ayıp olurdu" dedi.

23.08.2012 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, "Samsunspor kayyuma gitseydi bu şehir için ayıp olurdu" dedi.

Kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, Alt yapıya çok önem verdiğini belirtti. Samsunspor'un kurtuluşunun alt yapıda olduğunu kaydeden Kar, "Bunun başka alternatifi yok. Bunun için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile görüşüp alt yapı için bir tesis isteyeceğiz. En azından 1-2 tane saha isteyeceğiz. Dün itibariyle Doğan Erdoğan, Mehmet Yılmaz, Eren Yılmaz, Ercan Yazıcı, Erdi Dikmen ve Canberk Aydın ile birlikte bugün olmak üzere 5 yıllık mukavele imzaladık. Enes Göktaş, Melih Kasabasal ve Kemal Sabri Bayraktar ile de küçük pürüzler var. Onlarla da yarın anlaşıp imzaları alacağız. Bu takımın yarısının bizim alt yapıdan olmasını istiyorum. Çünkü bizim artık 1 milyon eurolar, 1.5 milyon doları artık Samsunspor'un verecek ne gücü vardır ne de öyle bir düşüncesi vardır. Çünkü bu çocuklar bu takımın geleceğini oluşturacaklardır" diye konuştu.

Göreve geldiğinde ilk olarak Samsun'un takımına sahip çıkması için kombine biletlere ağırlık verdiğini belirten Başkan Kar, "İlk planda 10 bin kombine biletlerin taahhütlerle birlikte satışlarda 2 bin - 2 bin 500'ü geçmiş bulunuyoruz. Bugünde kombine satışlarında bir yoğunluk var. Bunu da 4 bin - 5 binlere çıkartacağız diye düşünüyorum. Ben bu göreve talip olduğumda bu takımın kayyuma gitmesinden yana olmadığımı, hiç kimsenin sahip çıkmadığı takdirde, eski takım sporcusu ve kaptanı olarak taşın altına elimi koyacağımı herkes biliyordu. Samsunspor kayyuma gitseydi bu şehir için ayıp olurdu. Onun için 22 Temmuz bu konuda çok önemlidir. Takımın kayyuma gitmemesi için elimden geleni yaptım" şeklinde konuştu.

Geçen sezon Samsunspor'un küfür ve değişik olaylardan 280 bin TL ceza ödediğini hatırlatan Başkan Kar, "Taraftarlardan özellikle isteğim bu tür olayların bu sene yapılmamasıdır. Olay çıkarının bizden savunma beklememesini istiyorum. Bu sene bize gelecek herhangi bir cezada bunu kaldıracak ne gücümüz var ne de maddi olarak bir gelirimiz var. Yönetimimiz de taraftar gruplarıyla bu konuda görüşmeler yapıyor" ifadelerini kullandı.

Otopark konusuna değinen Başkan Kar, "Bu konuda Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ve AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ı aradım. Ama otoparkın hukuki süreç içerisinde olduğu için elimizden alındığını söylediler. Bu otoparkın ne Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile ne Valimiz Hüseyin Aksoy ile ne de Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile hiçbir ilgisi yoktur. Bizden önceki yönetimlerin yapmış oldukları hatadan dolayı böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Bu işleyen yasal bir sürecin sonucudur. Bundan sonra da Samsunspor'a kalıcı kaynakların oluşturulması için çabalar harcanmalıdır. Bunu da hep beraber harcıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a Samsunspor ile ilgili bir takım eleştiriler var. Bu eleştiriler benim çok canımı sıkıyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç bize inanılmaz bir destek veriyor. Şu anda bizim bu takımı bu duruma getirmemizdeki en büyük etkendir. Canberk Aydın'ın Samsunspor'a transferi olayında da bakanımız Suat Kılıç ve Samsunspor'un eski başkanlarından ve AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ın da çok yardımları olmuştur" dedi.

Samsunspor'un borçlarının bir kısmının yabancı oyunculara olduğunu ifade eden Emin Kar, "Bunlarında bir kısmını çözdük. Bunlardan biri Pal Lazar'ın ödemesiydi. 1 milyon 100 bin euroluk alacağı olan Pal Lazar ile karşılıklı olarak anlaştık. 225 bin Euro'luk taksitler halinde anlaşarak mukavelesini karşılıklı olarak feshettik. Diğer sorunumuz da Bahia konusuydu. Bahia'nın anlaşmasında inanılmaz fiyatlar var. Senelik 650 bin Euro garanti para olarak anlaşılmış. Bahia ile büyük bir ihtimal ile FİFA'lık olacağız. Çünkü çözemiyoruz sorunu. Aynı şekilde hiç hesapta olmayan 2002 yılından kalma Ben Ofosu Plasere diye bir yabancı futbolcumuz bize FİFA'da dava açtı. Onu da gündemimize getirdik. Ondan da büyük bir ihtimal ile anlaşma yoluna gideceğiz. Geçen seneki 25 futbolcunun 24'ünün bizden alacağı var. Hepsini yavaş yavaş, teker teker halletmeye çalışıyoruz. Futbolcularla anlaşabileceğimizi tahmin ediyorum" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Emin Kar: 'Samsunspor'un Kurtuluşu Alt Yapıda' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement