Emin Tetik: Emin Bayram'ı Galatasaray'a hediye ettim - Son Dakika
Spor

Emin Tetik: Emin Bayram'ı Galatasaray'a hediye ettim

Emin Tetik: Emin Bayram\'ı Galatasaray\'a hediye ettim

Semih Kaya ve Ozan Kabak'ın ardından Galatasaray altyapısı stoper çıkarma geleneğini 17 yaşındaki Emin Bayram ile devam ettiriyor.

01.07.2020 11:45  Güncelleme: 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Semih Kaya ve Ozan Kabak'ın ardından Galatasaray altyapısı stoper çıkarma geleneğini 17 yaşındaki Emin Bayram ile devam ettiriyor. Başakşehir maçındaki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Emin Bayram'ın ilk hocası 62 yaşındaki emektar Emin Tetik, açıklamalarda bulundu.

'Fiziğiyle dikkat çekiyordu'

"Atışalanıspor olarak Emre Çolak'ı da Galatasaray'a kazandırdık. Çok dar imkanlarda oyuncu yetiştirmeye çalışıyoruz. 2013'te Emin Bayram futbol okulumuza gelmişti. Fiziğiyle diğer oyunculardan sivriliyordu. Ayakları da çok iyiydi. İlk görüşte ben futbolcunun nereye kadar gidebileceğini anlarım. Ondaki potansiyeli hemen gördüm."

'Galatasaray'a hediye ettim'

"Emin'deki potansiyeli görünce Florya'ya gittim. Ahmet Keskinkılıç hoca "Emin Tetik bize oyuncu vermez" dedi. Ben de size bir adam vereceğim A Takım'da bile oynayacak dedim. Emin'i bedavaya Galatasaray'a götürdüm, hediye ettim. Filiz lisans çıkarsak kulübümüz şimdi para kazanacaktı ama biz bu işi para için yapmıyoruz, kuruş para kazanmadık. Oyuncu çıkartmak bizim için gönül işi."

'Başakşehir maçında gurur duyduk'

"Gaziantep maçından önce oynama ihtimali vardı. Beni ziyarete geldi ve konuştuk sohbet etti. Helallik aldı. O maçta oynamadı. Oynamadığında sabretmesi gerektiğini söyledim. Başakşehir maçında ise kendisiyle gurur duyduk. İnsan emek verdiği oyuncuyu böyle görünce duygulanıyor."

'Çok iyi yerlere gelecektir'

"Zaman zaman konuşuyoruz zaten. Çok efendi ve saygılı bir çocuk. Kendisini daha da geliştirmesi gerekiyor. Bir stopere oranla gayet iyi bir ayağı var. Türkiye'de çok büyük bir yanlış var herkes fiziğe bakıyor. Yeteneğe bakmıyorlar. Emin'de yetenek fazlasıyla var. Çalışmaya devam ederse çok iyi yerlere gelecektir."

'Zenginden futbolcu olmaz'

"Bizim burası varoş kesim. Emin Bayram da Esenler Atışalanı'nda oturuyor. Ailesi de tekstil işiyle uğraşıyor. Maddi durumları çok iyi değildi. Zaten zenginden futbolcu olmaz. Burada bir kolej var oradan 18 oyuncuya lisans çıkarttım hiçbiri olmadı. Çok kısıtlı imkanlara rağmen çok oyuncu çıkarttık. Çok büyük potansiyel var buralarda, biraz destek alabilsek çok iyi oyuncular çıkartabiliriz." (Fanatik)

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor Emin Tetik: Emin Bayram'ı Galatasaray'a hediye ettim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'
    13:29 Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'

    Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'nın önemli maçı öncesinde taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Kırıkkalegücü FSK, kümede kalma mücadelesi veren rakibi Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşılaşacak ve en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Lara, Kırıkkalelilere 'stadyumu doldurmalıyız' diyerek maça davet etti.

  • Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor
    13:25 Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor

    Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, yeni teknik direktör arayışlarının devam ettiğini ve Sergen Yalçın ile görüşmediklerini belirtti. Aybaba, ayrıca yeni sezon öncesi kadro yapılanması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ise, Beşiktaş'a yakışacak olan hocayı belirleyeceklerini ve sezon sonunda anlaşma yapacaklarını söyledi.

  • Cebrail Gençoğlu Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda şampiyon oldu
    13:16 Cebrail Gençoğlu Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda şampiyon oldu

    Kick boksta ülkemize defalarca madalya ve şampiyonluk kazandıran Cebrail Gençoğlu, Bosna Hersek'te düzenlenen Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda hem 63 kiloda hem de 69 kiloda şampiyon olarak altın madalya kazandı.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Şampiyonların Belli Olacağı Yarış Şöleni Başlıyor
    13:14 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Şampiyonların Belli Olacağı Yarış Şöleni Başlıyor

    İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda başlayacak olan İlkbahar - Yaz yarış sezonunda, yeni taylar ve Gazi Koşusu adayları boy gösterecek. Orhan Meker ve Ergin Talay Koşuları ise günün önemli mücadeleleri olacak.

  • Muğla'nın Dalaman ilçesinde rafting sporunun geliştirilmesi için düzenlenen kampa 30 sporcu katılıyor
    13:04 Muğla'nın Dalaman ilçesinde rafting sporunun geliştirilmesi için düzenlenen kampa 30 sporcu katılıyor

    Muğla'nın Dalaman ilçesinde rafting sporunun geliştirilmesi için düzenlenen kampta, Türkiye Kano Federasyonu tarafından 9 ilde eş zamanlı başlatılan Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kamplarının bir ayağı gerçekleştiriliyor. Kampta, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan rafting takımlarından 30 sporcu yer alıyor.

  • Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı
    12:58 Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı

    Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Aydın'da düzenlediği yarışmada büyükler ve minikler kategorisinde 3 kupa birden kazandı.

  • Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama
    12:44 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama

    Beşiktaş Futbol Takımı Genel Koordinatörü Samet Aybaba, teknik direktör arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılarla adı sıkça anılan Sergen Yalçın hakkında açıklamalarda bulundu. Aybaba, "Sergen Yalçın ile şu an için bir görüşme olmadı. Sergen, şu anda takım çalıştırıyor. Bu durum, etik olarak da doğru olmaz" dedi.


Advertisement