Emine Erdoğan: 15 Temmuz Halk Devrimidir - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan: 15 Temmuz Halk Devrimidir

Emine Erdoğan: 15 Temmuz Halk Devrimidir

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz'un dünyada benzeri olmayan bir 'halk devrimi' olduğu görüşünü savunarak, "Yüreklerindeki iman, kalplerindeki vatan aşkıyla tankları durduran milletimiz, inşallah 16 Nisan'da da darbe zihniyetini ebediyen tarihe gömecektir" dedi.

25.03.2017 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz'un dünyada benzeri olmayan bir 'halk devrimi' olduğu görüşünü savunarak, "Yüreklerindeki iman, kalplerindeki vatan aşkıyla tankları durduran milletimiz, inşallah 16 Nisan'da da darbe zihniyetini ebediyen tarihe gömecektir" dedi.

Emine Erdoğan, Antalya Cam Piramit'te 15 Temmuz Derneği'nin düzenlediği kahvaltıya katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminde darbecilere direnirken yaşamını yitiren 120 kişinin 361 yakınının katıldığı kahvaltıda, Kuran tilavetinin ardından Antalya Müftüsü Osman Artan dua etti. Darbe girişimiyle ilgili videonun gösterildiği kahvaltıda duygulu anlar yaşandı. Bu sırada Emine Erdoğan başta olmak üzere şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

EMİNE ERDOĞAN ŞİİRLE BAŞLADI

Konuşmasına Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı Çanakkale Şehitleri şiirinden 'Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber. Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber' dizelerini okuyarak başlayan Emine Erdoğan, şehitlerin asil ve vakur duruşlarıyla cennette  layıkıyla karşılık bulacaklarına gönülden inandığını söyledi.

15 Temmuz'un takvim yapraklarında herhangi bir tarih olmadığını, ülkenin ve milletin  sırtından vurulduğu, çirkin bir günün adı olduğunu söyleyen Erdoğan, "O gecenin dehşetini de cesaretini de anlatmaya kelimeler asla yetmez. Yaşlıların bastonlarıyla, kadınların ellerinde dualarla sokağa fırladığı, gençlerin vatan aşkıyla herşeyden vazgeçtiği bir geceydi 15 Temmuz" dedi.

Müezzinler sala okurken milletin evlerinden sadece abdestlerini alarak çıktığını, yanlarında başka bir şeyin olmadığını anlatan Emine Erdoğan, "Akın akın meydana koştular. O gece unutulmaz, sineye çekilmez bir geceydi" dedi.

"KADERİMİZ ALLAH'IN ELİNDEYDİ"

Emine Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve Marmaris'ten İstanbul'a nasıl geldiklerini de şöyle anlattı:

"FETÖ hainleri ve işbirlikçileri Cumhurbaşkanının yurtdışına kaçtığı yalanını yayarken biz milletimizle buluşmak için çoktan yola çıkmıştık. Gecenin karanlığında üzerimize salınmış F-16'ların arasından geçerken yolumuzu tek şey aydınlattı. Müslümanların dara düşüp hatırlayıp teskin olduğu o ayet. 'Onlar tuzak kurarlarken Allah da tuzak kuruyordu. Kuşkusuz ki Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.' Bu ayet kalplerimizi korkudan emin kıldı. Çünkü biliyorduk ki Allah en büyük karar vericiydi. Kaderimiz onun elindeydi. Bu mutlak gerçeğe imanla ve rabbimin izniyle İstanbul'a geldik. Halkın gücünün üstünde hiçbir güç tanımıyorduk. Milletimizle buluştuk. Sonrasını hepiniz biliyorsunuz. O gece ihanetin ve vahşetin akıl almaz boyutları, memleketimizin üstüne zifiri bir karanlık gibi çökmüştü. Ta ki korkuyu korkutan, ölümü öldüren, cesareti bir zırh gibi giyinen milletimiz meydanları doldurana kadar. O gece vatan bayrak için bütün ayrılıklar yok olup eridi. O gece Cemil Meriç'in ifadesiyle bu ülkede ilerici, gerici, sağcı solcu değil, namuslu ve namussuz insanlar vardı. 15 Temmuz gecesi biz millet olmayı öğrendik."

"BİR HALK DEVRİMİ"

Türkiye'de her 10 yılda bir darbeler olduğunu kaydeden Emine Erdoğan, 15 Temmuz'da bu büyünün çözüldüğünü söyledi. Milletin darbeye geçit vermeyip ülkenin çocuklarının geleceğini tankların altında ezdirmediğini anlatan Erdoğan, 15 Temmuz'un dünyada benzerine az rastlanacak bir 'halk devrimi' olduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, "15 Temmuz, vesayetçi güçlere karşı millet iradesinin zaferiydi. Milletimiz o gece siyasi iradeye bir ödev verdi, 'Vesayetleri bu ülkenin bütün hücrelerinden temizle' dedi. 16 Nisan referandumu işte bu ödevin metnidir. Yüreklerindeki iman, kalplerindeki vatan aşkıyla tankları durduran milletimiz, inşallah 16 Nisan'da da darbe zihniyetini ebediyen tarihe gömecektir" dedi.

16 Nisan'ın Türkiye için büyük bir milat olduğunu düşündüğünü söyleyen Emine Erdoğan, "Türkiye'nin önündeki engelleri kaldıracağına, milletimiz için yeni bir sayfa açacağına inanıyorum" dedi.

Erdoğan konuşmasının ardından şehit yakınlarıyla gruplar halinde fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında da duygulu anlar yaşandı. Bazı şehit yakınları ellerinde 'evet' etiketleriyle fotoğraf çekimine katıldı.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan: 15 Temmuz Halk Devrimidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor
    11:35 Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor

    Kuzey Afrika asıllı Fransız Chedy el Tabaa, dünya genelinde soykırım gibi insan hakları ihlalleri ve çevreye ilişkin konular nedeniyle boykot edilen ürün ve firmalar hakkında tüketicileri Türkçe dahil 7 dilde bilgilendiren Boycott X uygulamasını geliştirdi. Uygulama, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki krizin ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının desteklendiği, insan haklarının ihlal edildiği, çevre kirliliğine neden olunduğu veya hayvanlara eziyette bulunulduğu gerekçesiyle boykot edilen ürünlerle ilgili tüketicilere bilgi veriyor.

  • Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı
    11:34 Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Çortak Ömer Nimet Kahraman İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini taşıyan minibüs ile bir kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin durumu ise iyi.

  • İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
    11:33 İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

  • Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı
    11:32 Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı

    Bilecik'te düzenlenen asker eğlencesi sırasında konvoyda havaya ateş açan şüpheli şahıs, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Şahsın üzerinde bulunan tabanca muhafaza altına alınarak cezai işlem uygulandı.

  • Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı
    11:32 Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı

    Denizli'nin Sarayköy ilçesinde meydana gelen yangında samanlık alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken can kaybı yaşanmadı. Ancak yangın sonucunda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı çalışmaların ardından belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı
    11:31 Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı

    Bursa'da bir genç trafiğe çıktığı motosikletini yatarak kullandı. Canını hiçe sayan sürücünün o anları kameraya yansıdı. Bursa'da akıllara durgunluk veren olay Mudanya yolu üzerinde yaşandı. Anayola çıkan sürücü seyir halindeki iki tekerlekli aracı yatarak sürmeye başladı. Dakikalarca bu şekilde ilerleyen sürücü hem kendi, hem de trafikteki diğer sürücülerin canını hiçe saydı. Yürekleri ağza getiren görüntü vatandaşların kamerasına yansırken, polis olayla ilgili çalışma başlattı.


Advertisement