Emine Erdoğan: "Bizim için temizlik inancımızın özünü oluşturan bir yaşam prensibidir" - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan: "Bizim için temizlik inancımızın özünü oluşturan bir yaşam prensibidir"

Emine Erdoğan: "Bizim için temizlik inancımızın özünü oluşturan bir yaşam prensibidir" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bizim için temizlik gündelikle alelade bir pratikten ziyade inancımızın özünü oluşturan bir yaşam prensibidir.

08.11.2022 17:59  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emine Erdoğan: "Bizim için temizlik inancımızın özünü oluşturan bir yaşam prensibidir"

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bizim için temizlik gündelikle alelade bir pratikten ziyade inancımızın özünü oluşturan bir yaşam prensibidir. Temizlik doğrudan imanla ilişkilidir. Dolayısıyla temizlik, önce manevi dünyamızla başlar ve oradan dış dünyamıza tezahür eder" dedi.

Okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedefiyle Türkiye genelinde her derece ve türdeki okula, öğretmenlere, yöneticilere, öğrenci ve velilere yönelik "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" kampanyasının tanıtım töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Ostim İlkokulunda yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile OPET Petrolcülük AŞ arasında imzalanan kampanyanın tanıtım töreninde konuşan Emine Erdoğan, kampanyanın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

"Okul yalnızca bilgilerin verildiği yer değil, her anlamda donanımlı insanların yetiştiği bir ocaktır"

Okulların önemine değinen Emine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Toplumlar okullardan yükselir. Okul yalnızca bilgilerin verildiği yer değil, adabı muaşeretten manevi değerlere kadar her anlamda donanımlı insanların yetiştiği bir ocaktır. Malumunuz en küçüğünden en büyüğüne öğrenciler günün önemli bir kısmını okullarda geçiriyorlar. Sadece kitaplardan değil okulda tatbik edildiğini gördükleri kültür atmosferinden de öğreniyor, yaşamlarını bu tecrübeler ışığında sürdürüyorlar. Özel hayatlarında eksik kalan şeylere okullarında tamamlıyorlar. Bu anlamda toplumun ortak değerlerini, ortak davranışlarını ve ortak ideallerini benimsiyorlar."

Emine Erdoğan, öğrencilerin temel sağlık davranışlarını kazanmasında okulun önemli bir rolü olduğunu, okulların çağdaş sağlın anlayışının bir paydaşı şeklinde yer aldığını vurguladı.

Temizlik bilincinin çocukların akademik başarısında doğrudan etkisi olduğunu belirten Emine Erdoğan, temizliğin alışkanlık haline gelmesinin önemine dikkati çekti.

"Bizim için temizlik inancımızın özünü oluşturan bir yaşam prensibidir"

Hem kişisel hem de genel temizlik konusuna dikkat eden insanların gündelik pratikleri birçok hastalığı kendinden önlediğini belirten Emine Erdoğan, şunları aktardı:

"Temizlik bir medeniyet meselesidir. Tarih boyunca topraklarımıza gelen batılı seyyahlar özellikle şehirlerimizin ve insanlarımızın temizliğinden sıklıkla ve hayretle bahsetmişlerdir. Mesela batılı bir seyyah, 'Temizliğe Osmanlılar kadar düşkün bir millet yoktur' demiştir. Başka bir seyyah ise 'Sabun çok kullanılırdı. Çünkü Türkler çok temiz insanlardı' diye yazmıştır. Örneklerini çoğaltabileceğimiz bu gözlemler, medeniyetimizin temizlik anlayışının tüm dünyaya hayranlık veren yönünü anlatır. Bizim için temizlik gündelikle alelade bir pratikten ziyade inancımızın özünü oluşturan bir yaşam prensibidir. Temizlik doğrudan imanla ilişkilidir. Dolayısıyla temizlik, önce manevi dünyamızla başlar ve oradan dış dünyamıza tezahür eder."

Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Kampanyası

Kampanya ile öğrenci, öğretmen, okul yönetimleri, destek personeli ve velilerde temizlik ve hijyen konusunda farkındalığın artırılması, bu kapsamda öğretmenler tarafından okul ve çevresine yönelik sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlenmesi amaçlanıyor.

Kampanya kapsamında öğrencilerin hazırladığı temizlik ve hijyen odaklı projeler, ülke genelinde "İyi Uygulamalar" adı altında dereceye girmek için yarışacak. Okul tuvaletleri mimari örnek projeleri OPET tarafından Bakanlık ile paylaşılacak; okul yönetimleri, veliler, öğretmenler ve okul destek personeli için kapasite gelişimi ve farkındalık artırılması amacıyla içerikler ve ÖBA üzerinden gerçekleştirilecek öğretmen eğitimleri hazırlanacak. Kamu spotu, afiş, poster gibi materyallerin tasarlanacağı kampanya dahilinde ayrıca okul öncesi öğrenciler ile birinci ve ikinci sınıf öğrencileri için etkinlikler, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri için hijyen ajandası hazırlanacak.

Emine Erdoğan: "Bizim için temizlik inancımızın özünü oluşturan bir yaşam prensibidir"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan: 'Bizim için temizlik inancımızın özünü oluşturan bir yaşam prensibidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı
    17:24 Konya'da iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde, ikinci el oto alım-satımıyla uğraşan Hüseyin K. ile iş ortağı Sadettin H. arasında alacak meselesinden çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışmanın ardından Sadettin H, Hüseyin K'yi av tüfeğiyle yaraladı. Olayın ihbar edilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralı Hüseyin K. hastaneye kaldırılırken, zanlı Sadettin H. gözaltına alındı. Zanlı, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • Siirt'te aranan hükümlü yakalandı
    17:23 Siirt'te aranan hükümlü yakalandı

    Siirt'te hakkında 11 yıl 10 ay hapis cezası ve arama kaydı bulunan S.G. isimli hükümlü, Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyet ekipleri, arananların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.


Advertisement