Emine Erdoğan Bogota'da Kanserle Savaş Merkezi'ni Ziyaret Etti (2) - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan Bogota'da Kanserle Savaş Merkezi'ni Ziyaret Etti (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Latin Amerika seyahatinde eşlik eden Emine Erdoğan, ziyaretinin ilk gününde Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Museo Del Oro adlı Altın Müzesi'nin 'Kozmoloji ve Sembolizm' ve 'Şaman' bölümlerini ziyaret etti.

11.02.2015 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Latin Amerika seyahatinde eşlik eden Emine Erdoğan, ziyaretinin ilk gününde Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Museo Del Oro adlı Altın Müzesi'nin 'Kozmoloji ve Sembolizm' ve 'Şaman' bölümlerini ziyaret etti. Ziyaretin ikinci gününde ise Kolombiya Kanserle Savaş Merkezi'ne bir ziyaret gerçekleştiren Emine Erdoğan, ardından yerli kabile üyeleri ile buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Latin Amerika seyahatinde eşlik eden Emine Erdoğan, ziyaretinin ilk gününde Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Museo Del Oro adlı Altın Müzesi'nin 'Kozmoloji ve Sembolizm' ve 'Şaman' bölümlerini ziyaret etti. Müze çıkısında yöresel el sanatları çarsısına uğrayan Emine Erdoğan, bronz bir el heykeli satın aldı.

Emine Erdoğan, ziyaretin ikinci gününde ise Kolombiya Kanserle Savaş Merkezi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. 1960'da kurulan Kanserle Savaş Merkezi, erken kanser teşhisi konusunda ülke genelinde yaptığı büyük kampanyalarla tanınıyor. Kanser kaynaklı ölüm sebeplerinin neredeyse %50'sinin meme ve rahim kanseri olduğu Kolombiya'da, merkezin yaptığı çalışmalar erken teşhis ve kanser semptomlarının iyileştirilmesi çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Özellikle futbol karşılaşmalarında erkeklerin de konuya ilgisini çekerek, toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yapılıyor.

Ziyaret sırasında merkezin direktör ve doktorlarının yaptığı sunumda kanser hastalıklarının tedavisinde alternatif tip ve bitki tedavisinin yerine dair de bilgiler verildi. Ayrıca Kolombiya'da yetişen bitki türlerinden üretilen ilaçlar konusunda iki büyük üniversitede bilimsel çalışmalar yapıldığı dile getirildi. Ziyaret kapsamında kemoterapi tedavisi gören hastaları da ziyaret eden Emine Erdoğan, çıkışta merkezin çalışmalarını dinlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Organik tarım, hava temizliği ve doğal beslenme gibi konuların birbirleriyle bağlantılı olduğunu, devletlerin bu konulara çözüm üretmesi gerektiğini ifade etti. Koruyucu hekimliğin çok önemli olduğunu, kendisinin de çok ilaç kullanmamaya dikkat ettiğini ve daha çok doğal yollarla tedaviyi öncelediğini söyledi.

EMİNE ERDOĞAN ONURUNA TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ İKAMETGAHINDA ÖĞLE YEMEĞİ

Kanserle Savaş Merkezi'ni ziyaretinden sonra bir şehir turu yapan Emine Erdoğan, teleferikle 3152 metre yükseklikte bulunan, şehre hakim bir tepeye çıktı. 1640'li yıllarda kurulan Monserrate Kilisesinin bulunduğu tepe, doğal yeşilliğin korunduğu bir şehir manzarasına sahip.

Emine Erdoğan daha sonra Türk Büyükelçiliği ikametgahında onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Burada Emine Erdoğan ve heyetine, ataları 1500'lü yıllarda İspanyol istilasından kaçarak Sierra Nevada de Santa Marta'ya yerleşen yerli kabile mensupları geleneksel kıyafetler içinde, kabilelerince kutsal kabul edilen bir bitki tozunun hazırlanış surecini ve felsefesini anlattı. Yalnızca toplamasına izin verilen kadınların toplayabildiği bitkinin, dostluk anlamı taşıyan karşılıklı değişimle, kabile toplumunda sosyal ilişkilerin de düzenleyicisi olduğu anlatıldı. Doğa karşısında gelişmenin ve olgunlaşmanın sembolü olduğu söylenen dört bitki karışımının, insanın doğaya karşı sorumluluğunu simgelediği ifade edildi.

EMİNE ERDOĞAN'IN DOMİNGO SANAT VE ZANAAT OKULU ZİYARETİ

Bogota ziyaretinin geri kalan bölümünde Emine Erdoğan, Bogota Externado Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen '1915: Osmanlı İmparatorluğu'nun En Uzun Yılı' başlıklı sempozyumda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dinlemek üzere üniversiteye gitti. Emine Erdoğan ardından Domingo Sanat ve Zanaat Okulu'nu ziyaret etti. Okul, Kolombiya'nın önde gelen bir ailesi tarafından kurulmuş ve geleneksel Kolombiya el sanatlarını yaşatmayı amaçlıyor. Bu ziyaret sırasında tekstil, deri, yün ve ahşap atölyelerini gezdi, öğrencilerin çalışmalarını yakından inceleyen Emine Erdoğan'a, sömürge dönemi mimarisinin izlerini taşıyan Zanaat Okulu'nda Kolombiya kahvesi ikram edildi ve karşılıklı hediye takdiminden sonra anı defteri imzalandı. Emine Erdoğan'ın Bogota ziyaretine Sümeyye Erdoğan ve Bakan eşleri de katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan Bogota'da Kanserle Savaş Merkezi'ni Ziyaret Etti (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement