Emine Erdoğan, Organik Tarım Arazisini Gezdi - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan, Organik Tarım Arazisini Gezdi

Emine Erdoğan, Organik Tarım Arazisini Gezdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Latin Amerika ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, Küba'da organik tarım arazisini gezdi, Küba'da yetişen bitkilerle özel olarak ilgilendi.

13.02.2015 10:50  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Latin Amerika ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, Küba'da organik tarım arazisini gezdi, yalnızca Küba'da yetişen bitkilerle özel olarak ilgilendi. Meksika'da ise resmi karşılama töreninin ardından Meksika Devlet Başkanı'nın eşi Angelica Rivera de Pena ile bir görüşme yapan Emine Erdoğan, resmi öğle yemeğinin ardından Templo Mayor Müzesi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Latin Amerika ziyaretinin ikinci durağı olan bir günlük Küba seyahatinde organik tarım arazisini gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

EMİNE ERDOĞAN, ORGANİK TARIM ARAZİSİNİ GEZDİ

Organik tarım ve doğal beslenme konusundaki ilgi ve hassasiyetleri nedeniyle yurt dışındaki organik tarım çalışmalarını yakından takip eden Emine Erdoğan, Küba'da yaygın olan kentsel tarım alanlarından birisini gezdi. Tarım Bakanlığından yetkililerin de eşlik ettiği gezide, kullanılan tohumlar ve doğal ilaçlama yöntemleri konusunda bilgi alan Emine Erdoğan, yalnızca Küba'da yetişen bitkilerle özel olarak ilgilendi ve protein ağacı olarak bilinen bitkiyi yakından inceledi.

Emine Erdoğan, Latin Amerika ziyaretinin üçüncü ve son durağı olan Meksika'da ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Meksika Devlet Başkanı ve eşi tarafından özel olarak misafir edildi.

MEKSİKA DEVLET BAŞKANI'NIN EŞİ ANGELICA RIVERA DE PENA İLE GÖRÜŞME

Meksika Ulusal Sarayı'nda yapılan resmi karşılamanın ardından Emine Erdoğan, Meksika Devlet Başkanı'nın eşi Angelica Rivera de Pena ile bir görüşme yaptı. Yirmi beş yıllık sinema ve tiyatro kariyeri olan Bayan Pena'nın kısıtlı sürelerde gerçekleştirilen resmi ziyaretler dışında Türkiye'ye özel olarak gelmek istediği öğrenildi.

Görüşme öncesinde Emine Erdoğan ve Bayan Pena, Ulusal Saray içinde bulunan ve Meksikalı ressam Diego Rivera'nın çizdiği Meksika tarihini anlatan duvar resimlerinin olduğu bölümü gezdi. Ardından Patrimonyal Salon'da gösterimi ilk defa Emine Erdoğan'a yapılan ve çok özel ses ve görüntü efektleriyle Meksika tarihinin anlatıldığı sergi salonuna geçildi. Meksika Devlet Başkanı ve eşinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın onuruna verdiği resmi öğle yemeği, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirdi.

TEMPLO MAYOR MÜZESİ'Nİ ZİYARET

Emine Erdoğan, Meksika'da ayrıca Meksika tarihinde önemli bir yeri olan ve Aztek şehrinin çevresinde kurulduğu Templo Mayor Müzesi'ni de ziyaret etti. Bu ziyarete Sümeyye Erdoğan ve bakan eşleri de iştirak etti. - Meksiko

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan, Organik Tarım Arazisini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement