Emir Sarıgül: 'Yatırım yapan kaybetmiyor' - Son Dakika
Emlak

Emir Sarıgül: 'Yatırım yapan kaybetmiyor'

Emir Sarıgül: \'Yatırım yapan kaybetmiyor\'

Maritza İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Sarıgül, yüksek katlı gökdelenler yerine artık butik ve yaşanabilir alanı geniş evlerin tercih edildiğini belirterek "Küçük metrekareli evler tercih olmaktan çıkıyor. Geniş balkonlu, bahçeli, merkezi sistemleri olan, akıllı evler revaçta. Tüketiciler artık ev fiyatından çok bunlara dikkat ediyor"

20.06.2020 13:32  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Korona virüs gayrimenkulde tercihleri değiştirdi"

"Geniş, balkonlu, butik ve bahçeli evler revaçta"

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden gayrimenkulde, pandemi sürecinin etkileri atlatılıyor. Her ne kadar sektörün 2021 yılında tam anlamıyla rayına oturması beklenirken, satışlarda yaşanan hareketlenme, sektör adına önem arz ediyor. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs, gayrimenkul sektöründe de tercihleri değiştirmeye başladı. Tüketiciler artık daha geniş, ferah, balkonlu ve bahçeli evleri tercih ediyor.

KORONA ETKİSİ GEÇİYOR

Emir Sarıgül, hem Türkiye ekonomisi ve gayrimenkul sektörü, hem de kendi projelerine dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ekonomik anlamda pozitif noktaya geldiğini söyleyen Sarıgül "Faizlerin düşmesi ile birlikte insanların alım gücünde yaşanan yükselme, sektörümüze olumlu katkı sağlıyor. Karamsarlığı bir kenara bırakmamız gerekiyor. Türkiye her noktada iyiye gidiyor. Bunu gayrimenkul satışlarından yaşanan gelişmelerden anlamak mümkün" dedi. Korona etkisinin zamanla azalacağını söyleyen Emir Sarıgül 2021 yılında toparlanma ve büyümenin gerçekleşeceğini söyledi.

REKOR 2021'DE KIRILACAK

2017 yılında sektöründe 1 milyon 300 binin üzerinde bir satış rakamı yakalandığını ifade eden Sarıgül "Bilindiği üzere, 2018 yılında ekonomik olarak zor bir süreç yaşadık. Satışlarda bununda doğru orantılı olarak ciddi anlamda düşüş gösterdi. 2019 yılında ise bir toparlanma sürecine girildi. Yılın yine 1 milyonlu rakamalar üzerinde kapanacağını tahmin ediyoruz Ancak asıl ivme 2020 ve sonrasında yakalanacak. 2017 yılında yaşanan rekorun, 2021 yılında kırılacağını öngörüyoruz" açıklamasında bulundu

CİDDİ İLGİ GÖRÜYORUZ

Maritza İnşaat'ın yatay mimarı üzerine kurgulanan; lüks, konforlu ve insanların hayatına dokunan işlere imza attığını söyleyen Emir Sarıgül "Yüksek katlı binalar inşa etmedik. Projelerimizin tamamı; 4-5 katlı ve 10 ile 20 blok arası arasında değişen büyüklüklere sahip oldu. Maritza Evleri Kavacık, Maritza Konakları İstinye, Maritza Ataşehir Residence, Maritza Loft Sarıyer ile 4 farklı butik projeyi hayata geçirdik. Şimdi yeniden Beykoz'a geri döndük ve Maritza Vadi Evleri Projemizin temelini attık ve inşaatı başlattık" dedi. Bu projenin 20 blok ve 230 daireden oluştuğunu ifade eden Emir Sarıgül "Beykoz'un gözbebeği olan Çubuklu Vadisi'nde yer alan projemize büyük ilgi oldu. 2 ay önce ön talep toplamaya başladık ve projenin yüzde 20'sine yakınını sattık diyebiliriz. Henüz lansman yapmadan gerçekleştirdiğimiz bu performans, bizim adımıza ciddi bir başarı anlamına geliyor" dedi.

YAŞAYAN BİR PROJE OLACAK

Maritza Vadi Evleri Projesinde hafriyat işlerinin devam ettiğini de belirten Emir Sarıgül "Projemizde bu yılın temmuz ayı gibi satışa başlayacağız. Metrekare fiyatları ortalama 12 bin TL ile 15 bin TL arasında olacak. İstanbul'un incisi olan Beykoz'da 1'inci sınıf bir projeye imza atıyoruz. Kullandığımız ürünlerin kalitesi, sosyal alanlarımız, site yönetimi ve lokasyonu projemizi bölgedeki rakiplerinden büyük farkla ayrıştırıyor. Projemiz, devlet hastanesine 1.5 dakika, özel hastaneye 2.5 dakika mesafede yer alıyor. Sahile 2 dakika, en yakın kolej ve okula 4 dakika mesafede bulunuyor. Sosyal alanları ile fark yaratan projemizde 5.5 kilometre yürüyüş alanı yer alıyor. Ayrıca ev sahipleri için organik tarım yapabilecekleri 'hobi bahçeleri' yaptık.İnsanlar burada, aileleri ile bu keyfi yaşayabilecekler" açıklamasını yaptı.

YATIRIM YAPAN KAYBETMİYOR

Maritza İnşaat müşterilerinin ayrıcalıklı olduğunu söyleyen Emir Sarıgül "Biz bütün müşterilerimizin doğum günlerini biliriz. Bu özel günlerinde kendilerini kutlarız. İşin ticari boyutundan ziyade bir aile gibi yaşarız. Projelerimizden ev alanlara düzenli olarak projenin ne durumda olduğunu her ay 'PDF' şeklinde mail atarız. Müşterilerimiz bu bilgilendirme maillerinde son durum hakkında bilgi alabilirler.Ayrıca 3 ayda bir, müşterilerimizi çağırarak daireleri kendimiz gezdiririz.Bugüne kadar Maritza ailesinden ev alıp da memnun olmayan yok desek yalan olmaz. Ayrıca 1'e 1 prim yapan dairelerimiz hem yaşamak hem de yatırım yapmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Emlak Emir Sarıgül: 'Yatırım yapan kaybetmiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
    09:10 Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi'nde kilit parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirerek yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı
    13:10 Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Balıkesir'de mart ayında 2 bin 341 konut satışı gerçekleşti. Türkiye genelinde ise mart ayında 105 bin 394 konut satıldı. İstanbul, en yüksek konut satışı ve paya sahip olan il oldu.

  • Rize'de bir evin balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı
    11:29 Rize'de bir evin balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı

    Merkeze bağlı Yeniköy Mahallesi'ndeki bir apartmanın balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesi üzerine inceleme başlatıldı. Olayı fark eden ev sahibi, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı ve mermi çekirdeğini emniyete götürdü. Ev sahibi, balkonda oturamama korkusu yaşadığını ve insanları duyarlı olmaya çağırdı.

  • Zonguldak'ta Mart Ayında 485 Konut Satıldı
    10:51 Zonguldak'ta Mart Ayında 485 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Zonguldak'ta geçen Mart ayında 485 konutun satışı gerçekleştirildi. TÜİK'in açıkladığı istatistiklere göre, 2024 yılı Ocak ayında 363, Şubat ayında 432 ve Mart ayında 485 konutun satışı gerçekleşti. Ayrıca, 2023 yılında Zonguldak ilçelerindeki konut satışlarına ilişkin istatistikler de paylaşıldı. Alaplı ilçesinde 381, Çaycuma ilçesinde 1090, Devrek ilçesinde 603, Karadeniz Ereğli ilçesinde 1652, Gökçebey ilçesinde 171, Kilimli ilçesinde 196, Kozlu ilçesinde 845 ve Merkez ilçede ise 1155 konutun satışı gerçekleşti.

  • Bodrum Belediyesi Bahçelievler Mahallesi'nde Asfalt Serimi Çalışmalarını Sürdürüyor
    17 Nis Bodrum Belediyesi Bahçelievler Mahallesi'nde Asfalt Serimi Çalışmalarını Sürdürüyor

    Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleştirilen asfalt serimi çalışmalarını yerinde inceledi. Yaklaşık 2 bin 600 metre uzunluğundaki alanda çalışmalar devam ediyor.

  • 6 Şubat depremlerinin ardından deprem konutlarının son durumu dron ile görüntülendi
    17 Nis 6 Şubat depremlerinin ardından deprem konutlarının son durumu dron ile görüntülendi

    6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman'ın Zey (İndere) bölgesinde yapılan konutların son durumu dron ile görüntülendi. Zemin etüt çalışmaları ve temel kazı çalışmasının üzerinden yaklaşık 14 ay geçti. İndere'de 2+1 ve 3+1 şeklinde toplam 16 bin 433 konut yapılıyor.

  • Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever İş Birliğiyle Cami ve Kur'an Kursu Yapımı Tamamlanıyor
    16 Nis Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever İş Birliğiyle Cami ve Kur'an Kursu Yapımı Tamamlanıyor

    Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliğiyle Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde yapımı devam eden Adem Tanç Camii ve Hatice Tanç Kur'an Kursu'nun yapım çalışmalarında sona gelindi. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu yapım çalışmalarını yakından inceledi.

  • Antalya'da Kiracı, Kira Artışı Anlaşmazlığı Nedeniyle Evden Çıkarıldı
    16 Nis Antalya'da Kiracı, Kira Artışı Anlaşmazlığı Nedeniyle Evden Çıkarıldı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde kira artışı nedeniyle anlaşmazlık yaşayan bir kiracı, ev sahibinin icra davası açması sonucu evi tahliye etmek zorunda kaldı. Mahkeme, kiracıya 60 bin lira kira bedeli ödeme cezası verdi.


Advertisement