Emıtt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Ardahan Standı Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Emıtt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Ardahan Standı Yoğun İlgi Gördü

Emıtt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı\'nda Ardahan Standı Yoğun İlgi Gördü

22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı Ardahan standı en iyi stant ödülü aldı.

29.01.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP'ta düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT), tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı Ardahan standı en iyi stant ödülü aldı. Katılımcılardan yoğun ilgi gördü, STK'ların yanı sıra çok sayıda bürokrat, iş adamı, turizm işletmecisi ve vatandaşlar ziyaret etti.

Ardahan Valiliğinin koordinatörlüğünde çeşitli etkinliklerin yer aldığı Ardahan standına, görsel ve yazılı medyada yoğun ilgi gösterdi.

Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, TGRT haber programının canlı yayın konuğu oldular. Ülke Tv, Program çekimi yaptı, İHA yakından takip ederken, yerel basından Siyasal Birikim, Kuzeydoğu Anadolu, Ardahan Ses Haberde tüm etkinlikleri takip etti. Ardahan balı başta olmak üzere yöremizin bir çok değeri anlatıldı.

Etkinlik süresince ziyaretçilere, Ardahan Bal ve Kaşarı, Kaz ve Bulgur pilavı, gravyer peyniri, gök yeşil tulum peyniri, ısırgan çorbası, kuşburnu ve elma ezmesi, kete katmer fesselli gibi yöresel ürünlerde ikram edildi.

Vali ve Belediye Başkanı, konuklarla birlikte halk oyunu ekiplerine eşlik ederek halaylarla renk kattığı tanıtım günleri renkli görüntülere sahne oldu. Standı ziyaret edenler arasında birçok tanınmış bürokrat iş adamı ve siyasiler dernek başkanı ve yöneticiler sanatçılarda vardı.

Ardahan Milletvekili Prof.Dr. Orhan Atalay, Iğdır Valisi Davut Haner, Kars Valisi Günay Özdemir, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ardahan eski Valisi Bartin Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan eski Valisi Murat Yıldırım, Ardahan eski vali yardımcısı Bartın vali yardımcısı Kadir Tekin Eser, Esenyurt Eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Posof eski Kaymakamı Muammer Köken, sinama sanatçısı Yakup Yavru, dünyanın en uzun adamı olan 60 numara ayakkabı giyen boyu 2.51cm olan Mardinli Sultan Kösem'de ziyaret edenler arasındaydı.

Emitt' fuarına katılan Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, katılım öncesi katılım süresince bir çok ziyarette bulundu. Kars Kara Yolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz'ı, Ziyaret eden Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, Kars Hava Meydanı Müdürü Fevzi Akdeniz'de, ziyaret etti.

İstanbul'da düzenlenen EMITT 2015 fuarında katılan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, fuar öncesi ziyaretlerini sürdürdü.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'i, ziyaret etti, Beykoz Belediyesi Belediye çalışanlarından emekli olanlar için düzenlemiş olduğu geceye Katılan Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, hem katılımcılara hitap etti hem emekli personellere hediyelerini taktım etti.

Ardahan Valimiz Ahmet Deniz, ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Togay Çoban, ile birlikte Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na ve Esenyurt Kaymakamı sayın Ekrem İnciye ziyarette bulundular. (SERKA)nın düzenlemiş olduğu yemekli toplantıya da katılan, Ardahan Valimiz Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İş adamı imdat tatarın verdiği yemekte STK ve hemşerileriyle bir araya geldi.

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan'ı ziyaret eden Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Bakü-Tiflis-Ardahan-Kars tren seferlerinin yakında başlayacağını; bu sayede hattın bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti. Ardahan'ın keşfedilmeyi bekleyen bir şehir olduğunu ifade etti.

Kış turizminden pay almak istediklerini ve 5 yıldızlı otellerin yapılacağını anlatan Başkan Köksoy, "Geçmişin ihtişamı ile doğanın hazinelerini bir arada sunan Ardahan, meraklılarını beklemektedir" dedi. Ardahan'ın kentsel dönüşümle, duble yollarıyla, tarihi eserlerin korunması ve restorasyonuyla modern bir şehir olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Başkan Köksoy, "Açılacak olan yeni tünel, demiryolu, Türkgözü ve Aktaş Gürcistan sınır kapısıyla Türkiye-Orta Asya ülkeleri ticaretinde yeniden önemini artıran Ardahan, günümüzde de bu niteliğini yeniden kazanmanı heyecanını yaşamaktadır..."

Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Sevgili Peygamberim', 'İmparatorluk Coğrafyasında Diplomasi Koşturmak', 'Örsteki Ülke Türkiye', 'Hayatın Rengi İnsan', 'Siyer-i Nebi' ve 'Osmanlı Milletler Topluluğu' adlı kitapları bulunan köşe yazarı Rahim Er'i, ziyaret etti.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz, ATSO Başkanı Çetin Demirci'nin ev sahipliği yaptığı stant'ta Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Özel İdare Genel Sekreteri Hakkı Özgür, İl Genel Meclisi Başkanı Bedrettin Çakıcı, Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, Kültür ve Turizm Müdürümüz Sıddık Alagöz, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Nesrin Yörükoğlu, Belediye Özel Kalem Müdürümüz Önder Erdem Avşar, Arıcılar Birliği başkanı İlhan Evliyaoğlu, Federasyon ve dernek Başkan ve yöneticileri katıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emıtt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Ardahan Standı Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement