Emlakjet:  Depremde Evini Kaybedenlere Geçici Konaklama Sağlayacak "Evin Umut Olsun" Platformu Hayata Geçirildi - Son Dakika
Finans

Emlakjet:  Depremde Evini Kaybedenlere Geçici Konaklama Sağlayacak "Evin Umut Olsun" Platformu Hayata Geçirildi

Emlakjet:  Depremde Evini Kaybedenlere Geçici Konaklama Sağlayacak "Evin Umut Olsun" Platformu Hayata Geçirildi

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet, Kahramanmaraş merkezli depremlerde evini kaybedenlerle geçici konaklama sağlamak isteyenlere aracılık etmek için “Evin Umut Olsun” adlı dijital platformu oluşturduğunu açıkladı. Platforma kısa sürede 500’e yakın hayırseverin kayıt yaptırdığı ve şimdiye kadar 119 eve 389 kişinin yerleştirildiği belirtildi.

17.02.2023 16:35  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet, Kahramanmaraş merkezli depremlerde evini kaybedenlerle geçici konaklama sağlamak isteyenlere aracılık etmek için "Evin Umut Olsun" adlı dijital platformu oluşturduğunu açıkladı. Platforma kısa sürede 500'e yakın hayırseverin kayıt yaptırdığı ve şimdiye kadar 119 eve 389 kişinin yerleştirildiği belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da binlerce insanın yaşamını yitirmesine ve büyük bir yıkıma neden oldu. Bölgedeki arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, ülke genelindeki tüm kurum ve kuruluşlar ile meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları afetzedeler yardım ulaştırmak için çalışıyor. Bu çalışmalar devam ederken bölgeden diğer illere de göçler yaşanıyor.

Emlakjet de bugün yaptığı yazılı açıklamayla depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarabilmek için yeni bir yardımlaşma platformu oluşturduğunu duyurdu. Emlakjet'ten yapılan açıklama şöyle:

"ONLİNE PLATFORM ARACILIK HİZMETİ VERECEK: 'Evin Umut Olsun' adı verilen online platform, evi uygun olup depremde evini kaybeden vatandaşları ağırlamak isteyenlere aracılık edecek.

PLATFORMA EMLAKJET.COM ÜZERİNDEN ULAŞILACAK: Emlakjet.com üzerinden ulaşılabilen platformda iki başlık yer alıyor. 'Evini paylaşıma aç' başlığı altında, evinde uygun olan hayırsever form doldurarak ev bilgilerini paylaşacak. İhtiyaç sahipleri de 'Müsait Ev Listesi' başlığında uygun olan evlerin listesini görebilecek. İhtiyaç sahiplerinin uygun olan evlerin listesi üzerinden ihtiyaçlarına uygun olan evi seçerek ev sahibi ile iletişim kuracak.

389 DEPREMZEDE EVLERE YERLEŞTİ: Hayata geçirilen platforma kısa sürede 500'e yakın hayırsever kayıt yaptırdı ve evlerini depremde evini kaybedenlere açtı. Evlere yerleşmeler başladı, 119 eve yerleşen kişi sayısı 389'a ulaştı. Evlerini depremde evini kaybedenlerin barınma ihtiyacı için açmak isteyen ev sahipleri ve ihtiyaç sahipleri platforma https://www.emlakjet.com/evin-umut-olsun/ adresi üzerinden ulaşabilir. Ayrıca imkanı olan ev sahipleri, ihtiyaç sahibine transfer de sağlayabiliyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Finans Emlakjet:  Depremde Evini Kaybedenlere Geçici Konaklama Sağlayacak 'Evin Umut Olsun' Platformu Hayata Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement