Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya: 2 Bin 649 Tanık ve Yakını Koruma Altında - Son Dakika
Güncel

Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya: 2 Bin 649 Tanık ve Yakını Koruma Altında

Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya: 2 Bin 649 Tanık ve Yakını Koruma Altında

EMNİYET Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 4 bin 282 kişinin tanık koruma programına alındığını belirterek, halen 2 bin 503 tanık ve 146 tanık yakını olmak üzere 2 bin 649 kişinin korunduğunu kaydetti.

28.12.2018 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMNİYET Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 4 bin 282 kişinin tanık koruma programına alındığını belirterek, halen 2 bin 503 tanık ve 146 tanık yakını olmak üzere 2 bin 649 kişinin korunduğunu kaydetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Daire Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar'da düzenlenen 'Tanık Koruma Birim Amirleri Strateji ve Değerlendirme Toplantısı' kapanış töreniyle sona erdi. Törene, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Tanık Koruma Daire Başkanı İlker Arslan, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mustafa Eker, hakim ve savcılar katıldı.

KİŞİNİN SUÇLU OLUP OLMADIĞI DELİLLERLE BELİRLENİYOR

Programın kapanışında konuşan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, suç işlediği iddia edilen kişilerin gerçekten suçlu olup olmadıklarının ancak delillere dayandırılarak belirlenebileceğini kaydetti. Ceza yargılamasının nihai gerçeğe ulaşmasına hizmet eden deliller arasında tanık açıklamalarının önemli yer tuttuğunu ifade eden Uzunkaya, kişinin, verdiği bilgilerden dolayı hem kendisinin hem yakınlarının can güvenliğinin, mal varlığının korunmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

81 İLDE 596 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Tanık Koruma Dairesi Başkanlığının 81 il ve 3 ilçede teşkilatlanarak toplam 596 personel ile tanık koruma görevlerini etkin bir şekilde yürüttüğünü dile getiren Uzunkaya, tanık koruma faaliyetlerinin gelişen ve değişen günümüz şartlarına göre uygulanabilmesi amacıyla tanık koruma mevzuatının güncellenmesi ve yeniden düzenlenmesine yönelik mevzuat çalışma grubu oluşturulduğunu, bu çalışma grubu tarafından hazırlanan 'Tanık Koruma Kanunu'nda Değişiklik Tasarısı Teklifi'nin tamamlanarak ilgili makamlara sunulduğunu söyledi.

'GİZLİ TANIKLIK YAPAN SAYISI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTI'

Tanık Koruma Birimlerinin faaliyetlerine ve Tanık Koruma Programının önemine değinen Celal Uzunkaya, "Ülkemizde, PKK, DHKP-C, DAEŞ gibi terör örgütleri ile kararlı, etkin ve güçlü bir şekilde mücadele yürütülürken son olarak 15 Temmuz FETÖ/PDY hain darbe girişimi sonrası tanıklık/gizli tanıklık yapan kişi sayısında önemli ölçüde artış olmuştur" diye konuştu.

'TANIKLARIN YÜZDE 70'İ FETÖ/PDY AĞIR SUÇ TANIKLARI KAPSAMAKTADIR'

FETÖ/PDY ile etkin mücadeleye değinen Uzunkaya, 'mahrem yapı' olarak adlandırılan 'kripto' örgüt elemanlarının tespiti ve yakalanmaları açısından örgüt hakkında tanıklık yapan ve bazı önemli delilleri ilgili birimlere ve makamlara teslim eden 'gizli tanıkların' ve yakınlarının program kapsamında korunmasının son derece önemli olduğunu dile getirdi. Tanık Koruma Kanunu kapsamında korunan tanıkların yüzde 85'inin terör suçu tanıklarının oluşturduğuna vurgu yapan Uzunkaya, "Yüzde 85'lik bu dilimin yüzde 70'ini FETÖ/PDY, yüzde 27'sini PKK/KCK, yüzde 1'ini DHKP-C, yüzde 1'ini DEAŞ, yüzde 1'ini diğer terör örgütleri oluşturmakta. Kalan yüzde 15'lik dilimin yüzde 10'luk kısmını ise örgütlü suç tanıkları, yüzde 5'lik kısmını ise ağır suç tanıkları kapsamaktadır" dedi.

Tanık Koruma Kurulu veya mahkemeler ile savcılıklarca şimdiye kadar 3 bin 975 tanık ve 307 tanık yakını olmak üzere toplam 4 bin 282 kişinin tanık koruma programı kapsamına alındığını söyleyen Uzunkaya, halen 2 bin 503 tanık ve 146 tanık yakını olmak üzere toplam 2 bin 649 kişinin program kapsamında korunduğunu söyledi.

- Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya: 2 Bin 649 Tanık ve Yakını Koruma Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.


Advertisement