Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın Testi Geçemedi - Son Dakika
Güncel

Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın Testi Geçemedi

Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın Testi Geçemedi

Kayseri'de, Karayolu Trafik Haftası nedeniyle hazırlanan stantta kurulan parkurda, 130 promil alkollü gösteren gözlüklerle bavulu ilerleten İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, parkurun dışına çıktı.

07.05.2012 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, Karayolu Trafik Haftası nedeniyle hazırlanan stantta kurulan parkurda, 130 promil alkollü gösteren gözlüklerle bavulu ilerleten İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, parkurun dışına çıktı.

Cumhuriyet Meydanında kutlanan Karayolu Trafik Haftası etkinliklerine, Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muammer Tığlıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muammer Tığlıoğlu, şöyle konuştu: "Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olarak hemen hemen herkesin kabul ettiği trafikteki kayıplarımızı azaltmak, yol kullanıcıları diye tanımladığımız yaya, sürücü ve yolcuların daha güvenli bir trafik ortamında bulunmalarını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 01 Ocak 2008 tarihinden itibaren uygulamaya konulan 'Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri' isimli

proje ile yol kullanıcılarının bilinçlendirilmesi ve etkili denetimlerle kazaların ve kazalardan kaynaklanan ölümlerin azaltılması hedeflenmiştir"

Meydana gelen kazaların yüzde 95'inin insan kusurlu olduğunu belirten Tığlıoğlu, şunları söyledi: "İlimizde 2011 yılında meydana gelen toplam 5 bin 201 kazanın 579'u kavşaklarda geçiş önceliğine uymama, 414'ü hatalı şerit değiştirme, 230'u arkadan çarpma, 140'ı da kırmızı ışık ihlali sonucu meydana gelmiştir. Görüldüğü gibi kusurlar insan kaynaklıdır"

Konuşmaların ardından protokol Cumhuriyet Meydanına kurulan stantları gezdi. Vali Yardımcısı Fikret Dayıoğlu emniyet kemerinin güvenliğini kontrol amacıyla test aracına bindi. Basın mensupları da emniyet kemerinin önemine vurgu yapılmak için kurulan simülatöre bindi.

Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, 80 ile 130 promil alkollü gösteren gözlükleri takarak elindeki valizle kurulan parkurda yürümeye çalıştı. Parkurun dışına çıkan Cuma Ali Aydın, basın mensuplarına çarpmaktan son anda kurtuldu. Trafik testini geçemeyen Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, "Kesinlikle alkollü araç kimse kullanmasın. Mecburen aracıyla bir yere gitmez zorunda olan vatandaşlarımız arkadaşlarından yardım alsınlar" diye uyarıda bulundu.

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü standında da kurşunlanan levhalar dikkat çekti. Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilisi, bölge müdürlüğüne bağlı otoyol, devlet ve il yollarında 41 bin 216 adet standart levha yerleştirildiğini belirterek "Bu levhaların her birinin fiyatı 93 TK, toplam standart levhaların maliyeti

3 milyon 447 bin 138 TL'dir. Bilgi levhası ise 9 bin 348 adet yerleştirilmiş ve bu levhaların birim fiyatı 285 TL olmak üzere toplam maliyeti 2 milyon 664 bin 180 TL'dir" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın Testi Geçemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement