Emniyet Teşkilatına Taze Kan - Son Dakika
Yerel

Emniyet Teşkilatına Taze Kan

Emniyet Teşkilatına Taze Kan

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu 2012-2013 Akademik yılında 2 yılı tamamlayan 11.Dönem öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı.

06.06.2013 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu 2012-2013 Akademik yılında 2 yılı tamamlayan 11. Dönem öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. İkinci sınıfta Özel Harekat temel eğitimi alan 8'i bayan toplam 885 öğrenci diplomalarını alıp kep fırlattı.

Polis MYO'da düzenlenen töreni değişik illerden gelen yüzlerce aile heyecanla izledi. Mezuniyet törenine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, BAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tonbul, Balıkesir İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, İl Emniyet Müdürü Halil karataş, Balıkesir PMYO Müdürü Dr. İbrahim Şenöz, İl Jandarma Komutan Vekili Albay İlker Temel, daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan okul müdürü Dr. İbrahim Şenöz, Balıkesir Polis MYO'nun Polis Akademisi'ne bağıl iki yıllık ön lisans eğitimi veren bir eğitim kurumu olduğunu; Polis Temel Eğitim ile birlikte Özel Harekat Temel Eğitimi verildiğini söyledi. Müdür Şenöz, "Bu yıl okulumuzdan mezun olan polis memurlarımız diğer polis meslek yüksek okullarından mezun olan emsallerine göre daha özel, daha donanımlı ve nitelikli bir eğitim almışlardır. Bu mezunlarımız her türlü iklim koşullarında; karada, denizde, gölde, çamurda ve batakta her türlü düşman unsurlarıyla mücadele edebilecek şartlarda göreve hazır hale getirilmişlerdir. Milletimize ve devletimize armağan olsun. Bugün okulumuzdaki bu eğitimlerini başarı ile bitiren 885 mezunumuza diplomalarını vererek onları mesleklerini icra etmek üzere iş hayatına uğurluyoruz. Okul yönetimi olarak öğrencilerimiz ile birlikte büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Okulumuzda temel hareket noktamız öğrenci odaklı olmuştur. Öğrencilerimizi yetiştirirken hiç bir şeyi gözden kaçırmamaya çalıştık" dedi.

Dr. İbrahim Şenöz, okuldaki bazı düzenlemelerle ilgili maddi ve manevi destek olan Vali Ahmet Turhan'a, yine katkılarından dolayı Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tonbul ve Balıkesir İl Emniyet Müdürü Halil Karataş'a teşekkür etti. Mezun öğrenciler adına kürsüye çıkan 11. Dönem Birincisi Onur Selvitopu, "Görmüş olduğumuz eğitimler sonrasında güvenlik ihtiyacının nedenli önemli olduğunu anlamış bulunmaktayız. Bu millet bizlerden görevimizi en iyi şekilde yapmamızı bekliyor. İçinden çıktığımız halka görevimizi yaparken saygılı olmalı ve bize başvuran herkese yardımcı olmayı amaç edinmeliyiz. Milletimizin huzur ve sükunetimi bozmak, vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyen ve devletimizi hedef alan her türlü kişi ve suç örgütlere karşı kanunların bizlere verdiği yetkileri cesaretle kullanarak bu kutsal vazifeyi yerine getirmek bizlerin vatan borcudur" diye konuştu.

VALİ'DEN İNSAN HAKLARI VURGUSU

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da mezun tüm öğrencileri ve ailelerini kutladı. Emniyet teşkilatının sadece bir memuriyetten ibaret olmadığının altını çizen Vali Turhan, polis memurluğunun bir yaşam tarzı olduğunu söyledi. Yeni mezunlara görevlerinde halkın menfaati ve insan haklarını unutmamalarını tembihleyen Vali Ahmet Turhan, polisin çok zor şartlar altında görev yaptığını hatırlattı. Vali Turhan şunları söyledi;

"Sevgili anne ve babalar bizler de en az sizler kadar heyecanlıyız. Gençlerimiz devletin otorite yeri olan polis teşkilatımızın bir mensubu olmayı seçtiler. polis memurluğu zor bir görevdir ama bir o kadar da onurlu bir görevdir. Sadece halkın huzur ve güveninin sağlamıyor aynı zamanda uzun yıllardan beri bölücü terörle çok onurlu bir şekilde kahramanca mücadele ediyor. Ben özellikle Güneydoğu'da şehit olan polis memurlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Genç memur arkadaşlarım, görevinizi yerine getirirken daima hukuk çerçevesinde hareket edeceksiniz. Kanunların size verdiği yetkiyi arkanızda devleti bularak görev yapacaksınız. Bunu yaparken unutmayın ki her zaman halkımızın menfaati, insan hakları her zaman aklınızda olsun. Gösterdiğiniz bir şefkat insanımızı devletimize karşı ve mensup olduğunuz teşkilata karşı adeta yaklaştıracak yanlış yaptığınız bir davranış ise sadece mensup olduğunuz teşkilata değil devletimize de zarar verecektir. Ben inanıyorum ki sizlerin katılımıyla emniyet teşkilatımız çok daha güçlü olacak insanlarımız kendilerini çok daha huzur ve güvende hissedecekler. Sizleri devletimize ve milletimize armağan eden anne ve babalarınıza teşekkür ediyorum. Polis memurluğu sadece bir memuriyet değil adeta bir yaşam tarzıdır. Polisin mesaisi olmuyor, her türlü fedakarlığı, belki eşine ve çocuklarına göstermediği sabrı ve tahammülü sokakta suça karışan kişilere gösteriyor. İnanıyorum ki genç arkadaşlarımız donanımıyla aldıkları eğitim ile bu görevi en güzel şekilde yerine getirecekler. Yolunuz açık olsun, başarılar diliyorum."

DİŞİ RAMBOLAR NEFES KESTİ

Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu'ndaki törende öğrencilerin toplu yemin etmesinin ardından 11. Dönem birincisi Onur Selvitopu yaş kütüğüne plaket çaktı. Başarılarından dolayı tayinlerini kendileri tercih eden ilk 10 dereceye giren öğrencilere diplomalarını Vali Ahmet Turhan verirken, öğrencilere protokol üyeleri ile Türk Kızılay'ı ve Halk Bankası tarafından da çeşitli ödüller verildi. Daha sonra gösterilere geçildi. Özel Harekat eğitim alan 6'sı öğrenciler ikili mücadele ve silahlı olarak durarak ve hareketli olarak operasyonal şekilde hedefleri tek atışta vurarak büyük başarı sağladı. Nefes kesen gösteriler hem protokol hem vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Özel Harekat Timi arasındaki 6 bayan dikkatleri üzerine çekti. 8 bayan mezundan Özel Harekat Timi gösterisinde yer alan Mürşide Anar, Hilal Kaya, Ülkü Gültekin, Zeliha Gülen, Sümeyye Öz ve Gülay Yerebasmaz isimli Bayan Özel Harekat Timi de silahlı operasyonda üstün başarı sağlarken büyük alkış aldılar. Tören, gösterilerin ardından yapılan tören geçişinin sonunda mezun öğrencilerin kepleri havaya atmasıyla sona erdi. Bazı aileler evlatlarına kavuşmanın mutluluğuyla sevinç gözyaşı döktü.

(YU)

06.06.2013 17: 09: 35

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emniyet Teşkilatına Taze Kan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement