Emniyet ve Yeşilay Madde Bağımlılığına Savaş Açtı - Son Dakika
Güncel

Emniyet ve Yeşilay Madde Bağımlılığına Savaş Açtı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Yeşilay ile birlikte Uluslararası Madde Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Eminönü'nde stant açarak madde bağımlılığının zararlarını anlatıp,...

22.06.2012 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Yeşilay ile birlikte Uluslararası Madde Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Eminönü'nde stant açarak madde bağımlılığının zararlarını anlatıp, vatandaşlara broşür dağıttı.

Uluslararası Madde Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Eminönü'nde birlikte stant açan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yeşilay, burada vatandaşlara sarhoş gözlüğü takarak düz yolda yürütmeye ve kaleye şut çektirmeye çalıştı. İçmeden sarhoş olmanın duygularını yaşayan vatandaşlar arasında temsili Nasrettin Hoca da yer aldı. Kaleye topu gönderenlerden kimileri fileyi şans eseri bulurken kimileri farklı şekilde auta attı.

İnsana sarhoşluk duygusu veren gözlüğü takarak yürümeye çalışan temsili Nasrettin Hoca, çevredekileri güldürürken, "Şeytan çarpmışa döndüm. Bu adamı yoldan çıkaran bir konu. Uyuşturucuya ve zararlı maddelere hayır yaşamaya evet diyorum. Nasrettin Hoca'nın kostümü yeşil Yeşilay olarak inşallah zararları anlatmaya çalışacağız" dedi.

Gözlüğü takarak çekilen şeridin üzerinde yürümeye çalışan vatandaşlar, "Yol ikiye bölünüyor. İnsanın başı dönüyor. İnsana sarhoşluk duygusu veriyor" dediler.

Türkiye'nin zehir tacirlerinin geçiş güzergahı olduğunu belirten Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı, "Ancak ülkemiz sadece bir güzergah değildir. Çünkü son verilere göre ülkemizde hala 500 bin uyuşturucu bağımlısı var. Ülkede madde bağımlılık yaşı 14'e kadar düştü" dedi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Psikoloji Danışmanı Komiser Uğur Evcin ise, "Madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de bir gençlik problemidir. O yüzden bu tek başına bir güvenlik problemi değildir. Alınacak önlemler sadece polisiye ile sınırlı kalmamalıdır. Sivil toplum kuruluşları ve devletin diğer kurumları ile birlikte ortaklaşa yapılacak çalışmalarla madde kullanımına karşı daha da güçlü bir şekilde durulabilir" diye konuştu.

Stantta görev alan Narkotik polisleri, madde bağımlılığına karşı hazırlanan broşürleri dağıtırken, aynı zamanda madde bağımlılığının zararlarını anlattı. Standa getirilen Narkotik köpeği "Polo", vatandaşlara kısa bir gösteri yaparak beğeni topladı. Narkotik köpeği "Polo", kutular arasında saklanan uyuşturucuyu saniyeler içerisinde bularak vatandaşların büyük alkışını aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emniyet ve Yeşilay Madde Bağımlılığına Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement