Empati Parkurunda Yürüyemediler - Son Dakika
Yaşam

Empati Parkurunda Yürüyemediler

Empati Parkurunda Yürüyemediler

Aydın'da gönüllü gençler, görme engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için empati parkuru kurdu.

08.01.2019 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da gönüllü gençler, görme engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için empati parkuru kurdu. Görme engellilerin kısa sürede tamamladığı parkuru tamamlamakta güçlük çeken gençler, düşmekten kurtulamadı.

AK Parti Gençlik Kolları Aydın İl Başkanlığı, Beyaz Baston Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Kent Meydanı'nda "Empati Parkuru" oluşturdu. Engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları engellere dikkat çekerek toplumsal bilinçlenmenin amaçlandığı parkura gözleri bantlı olarak yürümeye çalışan gençler, ilginç görüntüler ortaya çıkardı. Görme engellilerin kısa sürede tamamladığı parkuru tamamlamakta güçlük çeken gençler, çok yavaş ve çevreden yardım almalarına rağmen düşmekten kurtulamadı. Etkinliğe katılan görme engelliler, her an yaşadıkları sıkıntıları gündeme taşıyan gönüllü gençlere teşekkür etti.

Amaçlarının toplumsal bilinçlenmeye katkı sağlamak olduğunu belirten Gençlik Kolları Başkanvekili Mustafa Said Karadeli, "Biz gençler olarak, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak için her şeyden önce bu meseleye ilişkin toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bugün de bu toplumsal hassasiyete katkıda bulunabilmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla AK Parti Aydın Gençlik Kolları olarak burada 'Empati Parkuru' kurmuş bulunuyoruz. Tüm büyüklerimizin, arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin gereken duyarlılığı sergileyeceği inancıyla onları parkurumuza davet ediyoruz. Görme engelli vatandaşlarımızı da sorunlarını dile getirmeye ve geliştirilecek çözümler konusunda etkin biçimde rol üstlenmeye çağırıyoruz" dedi.

Parkurda yürümenin çok zor olduğuna işaret eden ve bir yerlere çarpmamak için çevredekilerden ikazla yardım alan Esra Doğan ise, "Maalesef bizler, yarın bir engelli adayı olduğumuz bilinciyle büyümüyoruz. Bunun bilincinde değiliz. Çok kötü bir duygu. Bizlerin engelli vatandaşlar için hayatı kolaylaştırmamız gerekirken, aksine daha çok zorlaştırıyoruz" dedi.

Yere düşmekten kurtulamadı

Parkurda yürürken bir anda dengesini kaybederek yere düşen Gökçe Demir de, yaşadıklarını şu şekilde özetledi: "Parkura başlamadan önce her yer karanlık olduğu için her an düşme korkusu yaşıyordum. Her an bir panik içindeydim. Hiçbir şey göremiyordum, sadece sesleri duyabiliyordum. Gerçekten çok zor. Parkura başlamadan önce zaten panik içindeydim. Çok zor bir şey Allah kimseye yaşatmasın."

"Yeni nesilden umutluyuz"

Gençlere toplumda duyarlılığı artırma adına gerçekleştirdikleri etkinlik için teşekkür eden Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen ise, "Farkındalığı ve engellilerin her an yaşadıklarının bilinmesi adına güzel bir etkinlik oldu. Gelecekteki genç nesillerin bu toplumda yaşayan tüm bireylerle barışık oldukları ve tüm bireylerin kendi problemleri gibi görüp hareket ettiklerini gözlemliyoruz. Bu gençlerden sonra gelecek diğer nesillerin de bu gibi etkinlikler gerçekleştirmesini ümit ediyoruz. Herkes için eşit ve ulaşılabilir bir hayat istiyoruz. Bu da bizim için çok güzel bir duygudur" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Empati Parkurunda Yürüyemediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti
    12:10 Şanlıurfa'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde Yavuz Selim Mahallesi'nde kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçük sonucu işçilerden Mehmet Sinan Kubat (33) toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kubat'ın cesedi ekipler tarafından çıkarıldıktan sonra hayatını kaybettiği belirlendi.

  • İnegöl'deki Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:09 İnegöl'deki Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı
    11:34 Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde, Çortak Ömer Nimet Kahraman İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini taşıyan bir minibüs ile karşı yönden gelen bir kamyonet çarpıştı. Kazada hafif yaralanan 9 öğrenci, ilçedeki devlet hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

  • Erzincan'da maden kazasında bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    11:34 Erzincan'da maden kazasında bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Erzincan İliç'teki altın madeninde 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonrası aranan 9 işçiden birisinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Acı gelişme Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından duyuruldu. Bayraktar "Tüm canlarımıza ulaşana kadar yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

  • Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı
    11:32 Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı

    Denizli'nin Sarayköy ilçesinde meydana gelen yangında samanlık alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken can kaybı yaşanmadı. Ancak yangın sonucunda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı çalışmaların ardından belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü
    11:29 Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki elektrik trafosunda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement