Emtia Piyasaları – Petrol Fiyatları 80 Dolar Sınırında Tutunuyor - Son Dakika
Ekonomi

Emtia Piyasaları – Petrol Fiyatları 80 Dolar Sınırında Tutunuyor

– ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkesinin İran ile nükleer anlaşmadan çekileceğini açıklamasının ardından, piyasalarda oluşan İran'dan gelen petrolün azalacağı endişeleri ile küresel piyasalarda son üç yılın en yüksek düzeyine çıkan petrol fiyatları, Trump'ın ABD ve Çin arasındaki ticaret...

18.05.2018 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkesinin İran ile nükleer anlaşmadan çekileceğini açıklamasının ardından, piyasalarda oluşan İran'dan gelen petrolün azalacağı endişeleri ile küresel piyasalarda son üç yılın en yüksek düzeyine çıkan petrol fiyatları, Trump'ın ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı endişelerini körükleyen, "Çin, AB üyesi ülkeler ve öteki ülkeler çok şımardı" açıklaması sonrasında 80 doların altına indi.

Petrol fiyatları, talep güçlü kalırken, arzın sıkılaşmasıyla yükselişini sürdürdü ve Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarını belirmede ölçüt olarak kullandığı Brent ham petrolü dün Kasım 2014'ten bu yana en yüksek düzey olan varil başına 80.18 dolara ulaştıktan sonra 79.77 dolara döndü. ABD hafif petrolü de 72.13 dolara kadar çıktıktan sonra 71.50 dolara çekildi.

London Capital Group'tan Jasper Lawler, petrol fiyatlarında görülen artışın devam edeceğine inandığını söyledi.

Dolar endeksi ise günlük yüzde 0.12 artışla 93.59 düzeyine çıktı.

Altın ise ABD Hazinesinin getirileri ile güçlenen dolar karşısında değer kaybetti, metal fiyatlarında görülen günlük değişimler şöyle oldu;

- Gümüş yüzde 0.22 düşüşle 16.445 dolardan,

Altın yüzde 0.16 düşüşle 1,287.1 dolardan,

Bakır yüzde 0.76 düşüşle 3.0655 dolardan,

Platin yüzde 0.94 düşüşle 883.7 dolardan,

Paladyum yüzde 0.31 düşüşle 974.5 dolardan işlem gördü. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Emtia Piyasaları – Petrol Fiyatları 80 Dolar Sınırında Tutunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor
    09:18 Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Çukurova sıcağında zorlu bir mesaiyle çalışan kömür üreticileri, haftalar süren yakma tekniğiyle mangal kömürü üretimine devam ediyor.

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.


Advertisement