En Acımasız Eleştirmen Yanımda Pamuk Kalır - Son Dakika
Magazin

En Acımasız Eleştirmen Yanımda Pamuk Kalır

Hafta içi dört gün A Haber'de 'Bi Sormak Lazım' programını sunan Selin Ongun: Kendimi acımasızca eleştirmekten çekinmem.

27.01.2014 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selin Ongun; 'Bi Sormak Lazım' adlı programıyla pazartesi hariç hafta içi her gün, A Haber ekranlarında seyirciyle buluşuyor. Ongun,; siyasi gündemden spor ve sanat alanındaki gelişmelere kadar birçok farklı konu ve konuğa yer verdiği programını anlattı...

Hafta içi her gün program yapmak sizi zorluyor mu?

Yeni sezonda, saatimiz 18.15'ten 19.00'a alındı. 15 günde bir pazartesi günleri gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı çıkışı genellikle o saate denk geldiği için, pazartesi günleri yayınımız yok. Sorunuzun yanıtına gelince; her gün yayın yapmak değil, gündeme ilişkin konuk profilinde her gün aynı çıtayı muhafaza etmek zorlayıcı.

GÜLÜNMEYECEK YAYINDA GÜLMEM

Programlarınızda sert bir duruşunuz var. Nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Hakkımda zaman zaman 'Hiç gülmüyor' gibi yorumlara tanık oluyorum. Örnek veriyorum; Yüksekova'daki çatışmaları ya da Suriye sınırındaki gelişmeleri konuştuğunuz bir yayına yönelik, 'Hiç gülmüyor' tadındaki yorumları izaha muhtaç buluyorum. Yayının içeriği neyi gerektiriyorsa, ona uygun davrandığımı düşünüyorum. Gülünecek bir yer olursa, konukla birlikte kahkaha atıyoruz zaten.

İLGİ GÖRMEMİZ ÇOK GÜZEL

Zaman zaman programlarınızdan bazı kesitler sanal alemde en çok izlenen videolar arasına giriyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?

Yaptığınız yayının sadece sosyal medyada değil, yazılı basında da alıntılanması ve ilgi görmesi elbette olumlu. Kayıtsız kalınmamak, takip edilmek, yaptığınız yayına ilişkin öneri ve değerlendirmeler almak; izlendiğinizin kanıtı.

Kendinizi izlediğinizde ne düşünüyorsunuz?

Yakın arkadaşlarımdan biri "En acımasız eleştirmen senin yanında pamuk kalır" diyor; çok doğru. Kendimi kıyasıya eleştiriyorum. Ekran önündeki pek çok kişinin de ortak duygusunun bu yönde olduğunu düşünüyorum. İnsan kendini izlediğinde muhakkak bir kusur buluyor, bir şeye takılıyor.

'DAR KADRO' MUHABBETİ İYİ GELİYOR

Kendinize nasıl vakit ayırıyorsunuz? Hafta içi yoğun bir tempoda çalışan biri olarak hafta sonlarınızı nasıl geçiriyorsunuz?

Çok klasik bir yanıt olacak ama çalışmıyorsam, aileme ve arkadaşlarıma vakit ayırıyorum. Haftada bir gün mutlaka kemik arkadaşlarımla 'dar kadro' muhabbeti yaparız. Bilirsiniz, kişisel gelişmelerin arkadaşlarla yorumlandığı uzun yemekler... Eğer hafta sonu annemi ve babamı görmeyi ihmal edersem, müthiş huzursuz oluyorum. Anne- baba ocağı, kendimi en huzurlu hissettiğim değişmez adres. Benim kendimi daha iyi hissetmenin bir başka yolu da yüzmek.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin En Acımasız Eleştirmen Yanımda Pamuk Kalır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement