En Beğenilen Şirketler Belirlendi - Son Dakika
Ekonomi

En Beğenilen Şirketler Belirlendi

Capital ve Spring Professional iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2015 araştırmasında Koç Holding, Turkcell ve Arçelik en beğenilen şirketler oldu.

29.04.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Capital ve Spring Professional iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2015 araştırmasında Koç Holding, Turkcell ve Arçelik en beğenilen şirketler oldu.

Yapılan açıklamaya göre, Capital dergisi tarafından, Spring Professional ana sponsorluğunda, Barem ile birlikte hazırlanan Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasında dereceye giren şirketler ödüllendirildi.

Bu yıl 15'incisi yapılan araştırmada Türkiye'nin en beğenilen ilk 20 şirketi ve 36 sektörün en beğenilen ilk 3 şirketi açıklandı.

Araştırma kapsamında düzenlenen ödül töreninde Türkiye'nin en beğenilen ilk 3 şirketine ve 36 sektörün birincilerine ödülleri takdim edildi.

Araştırma kapsamında iş dünyasını temsilen 700'ün üzerinde şirketten bin 602 yöneticiye ulaşıldı. 3 ay boyunca saha çalışması süren araştırma, CAWI (bilgisayar destekli web görüşmesi) araştırma tekniğiyle yapıldı.

Türkiye'nin en beğenilen 20 şirketi, araştırmaya katılan tüm iş dünyası temsilcilerinin görüşleri üzerinden hesaplanırken, 36 sektörün en beğenilen şirketleri de sadece ilgili sektörün temsilcilerinin yanıtlarıyla belirlendi.

Ankete katılan yöneticilerden hem Türkiye'nin, hem de sektörünün en beğendiği şirketi belirtmesi istendi.

Araştırma sonucunda iş süreçlerini ve şirketlerin sürdürülebilirliğini etkileyen 20 kriter bazında da ilk 10 şirket sıralandı.

"Saygınlık ve itibar şirketler açısından önemli"

Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasında ilk üç sırayı Koç Holding, Turkcell ve Arçelik paylaştı.

Akaryakıtın en beğenilen şirketi Opet olurken, ambalajda Korozo, aracı kurumlarda Garanti Yatırım, bankacılıkta Garanti Bankası, bilişimde Microsoft, bireysel emeklilikte Garanti Emeklilik, bisküvi-çikolatada Eti Gıda, boyada Jotun, cam-seramikte Şişecam, çimentoda Akçansa, dayanıklı tüketimde Arçelik, demir çelikte Ereğli Demir Çelik, enerjide Enerjisa, e-ticarette gittigidiyor.com, faktoringde TEB Faktoring, hazır giyim ve mağazacılıkta Inditex (Zara), alkollü içecekte Mey İçki, alkolsüz içecekte Coca-Cola Türkiye seçildi.

İlaçta Novartis Türkiye en beğenilen şirket olarak belirlenirken, diğer sektörlerin en beğenilen şirketleri ise şöyle sıralandı:

Nakliyede en beğenilen şirket Ekol Lojistik, kişisel bakım ve kozmetikte Unilever, leasingde Garanti Leasing, mobilyada Doğtaş Kelebek, oluklu mukavvada Modern Karton, organize perakendede Migros, otelde Hilton, otomotivde Mercedes-Benz Türk, reklam ajansında Medina Turgul DDB, sigortada Allianz Sigorta, süt ve sütlü mamüllerde Pınar Süt, telekomünikasyonda Turkcell, temizlik ürünlerinde Unilever, turizmde ETS Tur, tüketici elektroniğinde Samsung, yapı malzemelerinde Eczacıbaşı Vitra, yönetim danışmanlığı sektöründe McKinsey.

Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, ödül töreninde, Türk iş dünyasının gündemine itibar ve saygınlık kavramlarını yerleştirmede Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasının büyük rolü olduğunu bildirdi.

Saygınlık ve itibarın, şirketler açısından müşteriden çalışanlara kadar her alanda önemli olduğunun bilincinde olduklarını aktaran Ateş, "ABD'de Harris tarafından yapılan bir araştırmadan çıkan, 'Müşterilerin yüzde 60'ının kesinlikle en itibarlı şirketlerden alışveriş yaparız' mesajları bile bunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Sadece alışverişte değil, en yeteneklileri çekmede, piyasa değerinde ve iş ortakları gözünde de müthiş etkisi olduğunu biliyoruz. O nedenle bu araştırmayı her yıl geliştirerek ve büyük bir özenle gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi En Beğenilen Şirketler Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement