En Çok Adımı Attılar Bozcaada Koşusunda Yarıştılar - Son Dakika
Sağlık

En Çok Adımı Attılar Bozcaada Koşusunda Yarıştılar

En Çok Adımı Attılar Bozcaada Koşusunda Yarıştılar

Sağlıklı yaşama önem veren ve günlük hareketin hayatımızdaki yerine dikkat çeken Acıbadem Sağlık Grubu, çalışanlarını sağlık kapsamında harekete teşvik etti.

17.05.2018 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Acıbadem Maslak Hastanesi'nin düzenlediği yarışma ile 24 Nisan – 5 Mayıs tarihleri arasında en çok adımı atan 5 çalışan, 12 Mayıs'ta Bozcaada'da gerçekleşen New Balance Bozcaada Koşusu'na katılma hakkı kazandı. Acıbadem Maslak Hastanesi'den yarış ödülünü kazanan 5 yarışmacı Türkiye'nin dört bir yanından gelen amatör ve profesyonel sporcularla, bu yıl 6.'sı düzenlenen New Balance Bozcaada Koşusu'nda bir araya geldi.

Acıbadem Maslak Hastanesi'nde 12 gün boyunca toplamda 8.750 km'den fazla yürüyen 160 yarışmacı, günlük ortalama 4,5 km yürüdü. Acıbadem Maslak Hastanesi yarışmaya katılan çalışanlarına özel bir de anket düzenledi. Yarışmaya katılanların %65'ini oluşturan kadın çalışanlar hastane içinde günde ortalama 7.200 adım atarken, %35'ini oluşturan erkek çalışanlar gün içinde 5.700 adım attı. Yapılan ankete göre yarışmacıların %85'i koşmak, yüzmek, takım oyunları gibi yoğun spor aktivitelerinden keyif aldıklarını belirttiler.

160 katılımcı arasından yarışmayı kazanan ve Bozcaada koşusuna katılan 5 çalışandan biri olan Cemal Çam Multidisipliner Bakım Hemşiresi olarak görev yapıyor. Çam, koşuya katılabilmek için günde en az 15.000-20.000 adım attığını, hareket oranı çok yüksek bir bölümde çalıştığını ve bunun kendisine avantaj sağladığını belirtti. Yönetici Asistanı olarak çalışan Gökhan Erol, günde ortalama en az 7.000 adım attığını, yarışmayı kazanmak için de günde ortalama 10.000-12.000 adım attığını söyledi. Ameliyathane Ekip Lideri, Hemşire Emel Sözkan ise şöyle konuştu: "Yarışmayı kazanmak için özel bir çaba harcamadım. Ameliyathanede yaptığım iş gereği her gün 11.000-12.000 adım atmam gerekiyor. Dinamik, hareketli, enerjisi yüksek bir işte çalışmaktayım." Kalp ve Damar Cerrahisi Servis Sorumlu Hemşiresi olarak çalışan Semih Aydemir, 10.000 adım üzerinde attığını, yaptığı işin, temposu ve enerjisi yüksek olduğunu ifade etti. Acil Servis Hemşiresi Mesut Yılmaz ise "Hastanede çalıştığım bölüm nedeniyle günde en az 9.000 adım atıyorum. Yarışma haberini aldıktan sonra adım sayımı günde 11.000- 12.000'e çıkardım. İşimin temposu yüksek, hareket ve enerji gerektiren bir meslekte çalışıyorum." dedi.

Başarılı yarışmacılar, bu güzel koşu organizasyonun içinde yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirirken, düzenlenen bu etkinlik için Acıbadem Maslak Hastanesi'ne teşekkürlerini sundular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık En Çok Adımı Attılar Bozcaada Koşusunda Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü
    17:05 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan 1 günlük bebek, solunum sıkıntısı yaşadığı için hava ambulansıyla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi.


Advertisement