En Çok Kadınlar Kitap Okuyor - Son Dakika
Güncel

En Çok Kadınlar Kitap Okuyor

Kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası D&R'ın mağaza verilerine göre kitapların yüzde 64'ü kadınlar tarafından satın alınıyor.

07.03.2017 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası D&R'ın mağaza verilerine göre kitapların yüzde 64'ü kadınlar tarafından satın alınıyor.

En çok kitabı Bursa, İstanbul ve Antalyalı kadınlar okurken bu kadınların tercih ettiği kitapların ise yüzde 65'i macera türünde.

D&R, Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye'deki kadın alışkanlıklarını inceledi. D&R'ın 28 şehirdeki 153 mağazasının verilerine göre kitapların yüzde 64'ü kadınlar tarafından satın alınıyor. Kadınlar yine bu verilere göre en çok macera türünde kitap okuyor. İşte Türkiye'de kadınların okuma alışkanlıklarına ilişkin ilginç sonuçlar:

En çok roman okuyorlar: Verilere göre kadın okuyucuların ilk sırasında Türk romanları var. İkinci sırada ise çocuk gelişimi kitapları geliyor. En çok satan üçüncü kategori ise sağlık.

Fantastik ve macera seviyor: Kadınlar en çok fantastik ve macera türünde kitap okuyor. Satılan kitaplar içinde en çok talebi yüzde 65 ile macera türü görüyor.

Erkekler yüzde 36'da kaldı: D&R'da satılan kitaplar cinsiyete göre incelendiğinde yüzde 64 ile en büyük payı kadınlar alıyor. Kitapların sadece yüzde 36'sı erkekler tarafından alınıyor.

En çok Bursalılar okuyor: Müşteri sayısına göre satışlar incelendiğinde en çok Bursa'daki kadınların kitap satın aldığı görülüyor. Bursa'yı İstanbul, Antalya, Muğla ve İzmir takip ediyor.

En çok alıveriş 38-43 yaş arasında: 17-78 yaş arasında yapılan araştırmaya göre kadınların en çok alışveriş yaptığı yaş aralığı ise 38-43.

Üç alışverişten ikisi kitap: D&R verilerine göre kadınların yaptığı her üç alışverişten ikisi kitap üzerine oluyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel En Çok Kadınlar Kitap Okuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement