'en Çok Kitap Okuyan' Şefika, Ordu'nun Gururu Oldu - Son Dakika
Güncel

'en Çok Kitap Okuyan' Şefika, Ordu'nun Gururu Oldu

\'en Çok Kitap Okuyan\' Şefika, Ordu\'nun Gururu Oldu

Türkiye'de 4'üncüsü Ordu'da düzenlenen 'Konuşan Kitap Şenliği'nde dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün elinden 'En çok kitap okuyan öğrenci' ödülü alan 5'inci sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Şefika Güney, kentin gurur kaynağı oldu.1 yılda 285 kitap okuduğu için ödül alan Şefika, "Tenefüslerde oyun oynamıyorum.

29.09.2011 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de 4'üncüsü Ordu'da düzenlenen 'Konuşan Kitap Şenliği'nde dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün elinden 'En çok kitap okuyan öğrenci' ödülü alan 5'inci sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Şefika Güney, kentin gurur kaynağı oldu. 1 yılda 285 kitap okuduğu için ödül alan Şefika, "Tenefüslerde oyun oynamıyorum. Kitap okuyorum. Çocuk doktoru olmak ve yazarlık yapmak istiyorum" dedi.

Ordu Durugöl İlköğretim Okulu 5'nci sınıfta okuyan Şefika Güney, Türkiye'de 4'üncüsü Ordu'da düzenlenen 'Konuşan Kitap Şenliği'nde dün Hayrünnisa Gül'ün elinden 'En çok kitap okuyan öğrenci' ödülünü aldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kütüphane kayıtlarına göre 1 yılda 285 kitap okuyan Şefika Güney, "Aslında 1 yılda 285 kitap okudum ama 285 kitabı okuduğumdan bu güne kadar 100 kitap daha okudum. Böylece son 1.5 yılda 385 kitap okudum" dedi.

Küçük yaştan itibaren kitap okuma alışkanlığının olduğunu söyleyen Küçük Şefika, "Küçükken zaten ailemin kitaplarını alıp odama getiriyormuşum. Daha sonra da büyük ve küçükler için kitaplar okumaya başladım. Okuma alışkanlığım böyle başladı. Fırsat bulduğumda her zaman okuyorum. Serviste okuyorum, teneffüslerde okuyorum. Derslerime de çok iyi yansıdı. Derslerdeki başarım da arttı" diye konuştu.

Son günlerde en çok roman okuduğunu söyleyen Şefika Güney, "Masal kitapları için artık yaşım geçti. Hikaye okuyorum, roman okuyorum, bazen şiir kitapları okuyorum. Özellikle Muzaffer İzgü ve Kemalettin Tuğcu'yu çok seviyorum. Bunun dışında Gülten Dayıoğlu, Namık Kemal'ı seviyorum. Bilmediğim kelimeler cümleleri büyüklerime soruyor, soramasam da bilgisayarıma bakıyorum" dedi.

Çok kitap okuduğu için ailesinin sağlığından endişe ettiğini belirten Şefika Güney, çocuk doktoru olmak istediğini ve hobi olarak yazarlık yapmayı arzu ettiğini söyledi.

SINIF ARKADAŞLARI: ŞEFİKA OYNAMAZ OKUR

Şefika Güney'in sınıf ve sıra arkadaşı 10 yaşındaki Ebrar Menteş de "Şefika derslerde, tenefüslerde çok kitap okuyarak, çok test çözüyor. Sınavlarda birinci oluyor. İleride büyüyünce istediği herşeyi yapabileceğini düşünüyorum. Tenefüslerde de hep kitap okuyor. Sıra arkadaşım olmasından çok mutluyum" dedi.

Okul Müdürü Orhan Öztürk ise Şefika Güney'in örnek bir öğrenci olduğunu belirterek, "Her yönüyle örnek bir öğrenci. Şu anda da Türkiye'ye örnek oldu" dedi. Şefika Güney'in geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da temsili görev devir-tesliminde de Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün koltuğuna oturduğu belirtildi. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'en Çok Kitap Okuyan' Şefika, Ordu'nun Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement