En Güçlü ve Antremanlı Otomobil Yetkili Satıcıları Türkiye'de​ - Son Dakika
Güncel

En Güçlü ve Antremanlı Otomobil Yetkili Satıcıları Türkiye'de​

Çatısı altında yer alan 900'den fazla Otomotiv Yetkili Satıcısını temsil eden OYDER'in 8. Bölge Diyalog Toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

28.10.2011 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki en legal sektörün otomotiv olduğunu hatırlatan OYDER Başkanı H. Şükrü Ilısal, ülkemizin istihdam sağlayan önemli sivil toplum örgütlerinden biri olarak kriz ve risklere karşı aynı zamanda dünyanın en antremanlı otomobil yetkili satıcılarının Türkiye'de olduğunu vurguladı.

OYDER olarak tüm yetkili satıcılara zor şartlarda kalındığında sessiz bir şekilde yok olma yerine birleşmeyi veya devretmeyi önerdiklerini, tamamen kaybetmek yerine zamanında geri çekilebilmenin önemini ifade eden OYDER Başkanı Ilısal, 2010 verileriyle "17,4 milyar Dolarlık ihracat değeri ve 390 milyon Dolar dış ticaret fazlası ile Türkiye'nin göz kamaştıran sektörünün çok önemli bir parçasıyız. Otomotiv Yetkili Satıcıları olarak global bir araştırma yaptığımızda kendimizi şanslı görüyoruz. Böylesi bir dönemde tüm yetkili satıcıların ayaklarını yere daha sağlam bastıracak, olası ve mevcut ekonomik sarsıntıların etkilerine karşı sağlam durmasını sağlayacak çözümler için çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

7 milyar Dolarlık yatırımla 100 bin kişiye istihdam sağlayan ve bir sivil toplum kuruluşu olarak ön plana çıkan OYDER'in 8. Bölge Diyalog toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi. Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu'nun da şeref konuğu olarak katıldığı toplantıda Türkiye'deki en legal sektörün otomotiv olduğunu belirten OYDER Başkanı H. Şükrü Ilısal, Türkiye'nin istihdam sağlayan önemli sivil toplum örgütlerinden biri olarak kriz ve risklere karşı aynı zamanda dünyanın en antremanlı otomobil yetkili satıcıları olduklarını vurguladı. OYDER Başkanı H. Şükrü Ilısal; "Avrupa ülkelerinin borç stoku ve bütçe açıkları ekonomik risk ve kriz ortamı algısını ateşledi. 2008-2009'dan beri devam eden ve tüm dünyayı saran inişli çıkışlı süreç halen devam ediyor. Yetkili satıcılık mesleği, satışta ve satış sonrasında karlılık azalsa da üyelerimiz yüzde yüz yerli sermaye yapısı ile ayakta kalmaya ve toplamda 500 bin kişiye ekmek kapısı olmaya devam ediyor" dedi.

Son bir sene içerisinde OYDER olarak İzmir'den Adana'ya, Antalya'dan Trabzon'a sekiz bölge toplantısı düzenlediklerini ve yetkili satıcılarla yakın iletişime geçtiklerini belirten Ilısal, "Ekonomik politikalarıyla istikrarlı bir süreç içinde yoluna devam eden Türkiye, 14-60 yaş arasındaki % 64'lük nüfus yoğunluğu, düşen işsizlik ve artan tüketici güveni ile satın alma paritesi olarak dünyanın en büyük 16'ncı büyük ekonomisi konumuna gelmiştir. Otomotiv anlamında ise 17,4 milyar Dolarlık ihracat ve 390 milyon Dolar dış ticaret fazlası ile Türkiye'nin lokomotif sektörüyüz. OYDER çatısı altında takım olmanın önemini otomotiv yetkili satıcıları olarak global bir araştırma yaptığımızda daha net biçimde görürken, kendimizi daha şanslı hissediyoruz. Böylesi bir dönemde tüm yetkili satıcıların ayaklarını yere daha sağlam bastıracak, olası ve mevcut ekonomik sarsıntıların etkilerine karşı sağlam durmasını sağlayacak çözümler için çalışıyoruz. Rekabet hukuku çerçevesinde üyemiz olan tüm yetkili satıcılara birleşmeyi, devretmeyi, tamamen yok olmak yerine zamanında geri çekilerek ayakta kalmanın yollarını öneriyoruz " açıklamasını yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Güçlü ve Antremanlı Otomobil Yetkili Satıcıları Türkiye'de​ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement