En Güzel Almanca Kitaplar" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

En Güzel Almanca Kitaplar" Sergisi Açıldı

Goethe Enstitüsü ve Kitap Sanat Vakfı'nın iş birliğiyle düzenlenen "En Güzel Almanca Kitaplar" koleksiyon sergisi ziyarete açıldı.

30.03.2016 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Goethe Enstitüsü ve Kitap Sanat Vakfı'nın iş birliğiyle düzenlenen "En Güzel Almanca Kitaplar" koleksiyon sergisi ziyarete açıldı.

52. Kütüphane Haftası kapsamında Beyoğlu'ndaki Goethe-Institut İstanbul'da meraklısıyla buluşan sergi, 2 Nisan'a kadar açık kalacak.

Sergiye ilişkin AA muhabirine bilgi veren Goethe Enstitüsü Kütüphane ve Bilgi Hizmetleri Görevlisi Meltem Arun, sergide, Almanya'daki Kitap Sanatı Vakfı'nın geçen yıl düzenlediği "En Güzel Almanca Kitaplar" yarışmasında dereceye giren 25 kitabın yer aldığını söyledi.

"En Güzel Almanca Kitaplar"ın 756 kitap arasından seçildiğini belirten Arun, "Kitapların tümü Almanya'da piyasada bulunup satılan, herkesin ulaşabileceği kitaplar. Özel hazırlanmış kitaplar değil. Konuları birbirinden çok farklı. Zaten bu yarışmada içerik değil, kitapların tasarım ve işçiliği önemli. Yarışmanın kriterleri de konsept ve imalata yönelik. Yani kitaba sanatsal bir nesne olarak yaklaşıyorlar. Yarışma ve sergiyle amaçlanan ise giderek dijitalleşen dünyamızda fiziki kitaba ve onun güzelliğine dikkati çekmek." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat En Güzel Almanca Kitaplar' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement