En Güzel Fotoğraflar Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

En Güzel Fotoğraflar Ödüllendirildi

En Güzel Fotoğraflar Ödüllendirildi

Yıldırım’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında saklı kalmış yönleriyle ölümsüzleştiği fotoğraf karelerinde, ‘Tarihi Alanlarda, Plansız Yapılaşma Alanlarında, Modern Yıldırım’da Yaşam’ konularının ele alındığı fotoğraf yarışması sonuçlandı.

19.12.2016 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım'ın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında saklı kalmış yönleriyle ölümsüzleştiği fotoğraf karelerinde, 'Tarihi Alanlarda, Plansız Yapılaşma Alanlarında, Modern Yıldırım'da Yaşam' konularının ele alındığı fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar belli oldu. Yarışmaya 37 şehirden 330 sanatçı katılırken, uzman fotoğraf sanatçılarının ve akademisyenlerin yer aldığı jüri üyeleri tarafından değerlendirmeye alınan bin 154 fotoğraf arasından Aygül Öztürk'ün fotoğrafı birinci, Arzu İbranoğlu'nun fotoğrafı ikinci, Ahmet Zeki Okur'un fotoğrafı da üçüncü olarak ödül kazandı. Özdemir Zoroğlu, Ahmet Turan Kural, Barış Barlas, Mustafa Gezer ile yarışmada birincilik ödülü de kazanan Aygül Öztürk'ün fotoğrafları jüri tarafından mansiyona değer bulundu. Yıldırım Belediye Başkanlığı Özel Ödülü ise Ali İhsan Öztürk'ün fotoğrafına verildi. 24 Aralık Cumartesi günü yapılacak ödül töreni ile dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar Barış Manço Kültür Merkezi'nde sergilenecek. Öte yandan dereceye giren fotoğrafların sergide açık arttırma yoluyla satılmasından elde edilecek gelir şehit yakınları ve gazilere bağışlanacak.

'Vatanımızın emanetlerine sahip çıkıyoruz"

Yıldırım Belediyesi tarafından ikinci kez düzenlenen fotoğraf yarışmasını 15 Temmuz darbe girişiminde ve terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri ile vatandaşlara adadıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Fotoğraf yarışmamızla sanatçılarımızın gözünden farklı bakış açılarıyla yansıyan eserleri kültür mirasımıza ölümsüz kareler olarak kazandırdık. Yıldırım Belediyesi olarak yarışmayı daha anlamlı kılmak adına, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi ve sonrasında yaşanan terör olayları nedeniyle şehit askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza adıyoruz. Düzenleyeceğimiz sergide yapılacak açık arttırma ile dereceye giren fotoğrafların satılmasından elde edilecek geliri vatanımızın bizlere emaneti olan şehit yakınlarına ve gazilerimize bağışlayarak acılarını bir nebze de olsa hafifletmeyi umut ediyoruz" diye konuştu. Fotoğrafların değerlendirme aşamasında görsel zenginlik açısından beklenenin üzerinde eserlerle karşılaştıklarını, her bir yarışmacının Yıldırım'a önemli bir kültürel miras kazandırdığını ifade eden Başkan Edebali, yarışmaya emeği geçen herkese teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel En Güzel Fotoğraflar Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement