En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda Gözyaşları Sel Oldu - Son Dakika
Yerel

En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda Gözyaşları Sel Oldu

'En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda gözyaşları sel oldu İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 96'ncı yılında yarışma düzenlendi Gaziosmanpaşa Belediyesi, 'En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması' düzenledi.

12.03.2017 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda gözyaşları sel oldu

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 96'ncı yılında yarışma düzenlendi

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 'En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması' düzenledi.

İSTANBUL - Gaziosmanpaşa'da En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması'da yarışan öğrenciler İstiklal Marşı'nı okudukları sırada duygulanarak gözyaşlarına boğuldu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 'İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 96'ncı yılında, ilçedeki ortaokul öğrencileri arasında 'En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması' düzenledi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, veliler, öğretmenle ve öğrenciler katıldı. Yarışma öncesi mehter takımı performansını sergiledi. İstiklal Marşı'nın en güzel okuyabilmek için birbirleriyle yarışan öğrenciler performanslarıyla gönülleri mest etti. Yarışmada bazı öğrenciler İstiklal Marşı'nı okuduğu sırada duygulanarak gözyaşlarına boğuldu.

"Çocuklarımız bize İstiklal Marşı'nın ruhunu yaşattılar"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta programda yaptığı konuşmada, "96 yıl önce İstiklal Marşı'mızın kabulü olmuştu ve 96 yıldır büyük bir coşkuyla her alanda söylenmeye devam ediyor. İstedik ki hem anmış olalım bunu da çocuklarımızla birlikte yapalım. Milli eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak bütün okullarımızda İstiklal Marşı'nı en iyi okuyabilen çocuklarımızı tespit ettik. Bu öğrencilerden 20 tanesiyle bir yarışma tertip ettik. Yarışmada istiklal marşımızı en iyi okuyan öğrencimizi ödüllendirmeyi planladık. Çocuklarımız bize İstiklal Marşı'nın ruhunu yaşattılar. Yarışmadan ödülden daha çok bu geçmişteki ruhu, istiklal ruhunu büyük bir heyecanla yaşatmış olması bizleri daha da mutlu etti. Umarım bu millete bir istiklal marşı yazmak nasip olmaz" dedi.

6'ncı sınıf öğrencisi Nisa Nur Cingöz, "Gerçekten çok duygulandım. Bu kesinlikle heyecandan değil. İstiklal Marşı'nın duygusu o kelimelerinden, kıtalarından dolayı. Zaten son kıtası çok duygulu. Bütün kıtaları duygulu ama son kıtası beni benden alıyor" diye konuştu.

Yarışma da birinci olan Zehra Tuna, "Bu vatan için her şeyi yapmaya hazırım" dedi. Tuna'ya ödülünü AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem verdi.

Yarışma sonunda birinciye lap top bilgisayar, ikinciye tablet, üçüncüye ise bisiklet hediye edilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise birer saat takdim edildi. Program bitiminde tüm katılımcılara İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy kitabı hediye edildi.

(AK- ÖY-

En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması\'nda Gözyaşları Sel Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda Gözyaşları Sel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement