En Güzel Kanarya Balıkesir'de Seçilecek - Son Dakika
Kültür Sanat

En Güzel Kanarya Balıkesir'de Seçilecek

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Yorkshire Kanarya Şov" başladı.

21.10.2017 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Yorkshire Kanarya Şov" başladı.

Edremit İlçe Belediyesi ile Yorkshire Kanarya Kulübü iş birliğiyle Güre Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, İran, Suriye, İtalya ve Yunanistan'dan bin 503 kanarya getirildi.

İki gün sürecek etkinliğin birinci gününde Edremit'e gelen hakemler Bob Pepper, Stephen Dominey ve Danielle Corso, en güzel Yorkshire cinsi kanaryayı seçmek için kafeslerdeki kuşları inceledi.

Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü Başkanı Kamil Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuşların "güzellik kuşu" olduğunu söyledi.

Kuşların hepsinin standardının olduğunu anlatan Ekici, "Renklerine göre 20 dala ayrılarak yarışmamızı yapmaktayız. Yarışmacı kuşların fiyatı en ucuz bin liradan başlıyor. Ancak insan o kuşu satamıyor. Maddi değerinden çok manevi değere ulaşıyor." diye konuştu.

Yarışmaya Ankara'dan 50 kanaryayla gelen Hüsamettin Turgut da geçen yıl düzenlenen yarışmada 7 derecesinin olduğunu belirterek bu yılki yarışmada da dereceler beklediğini kaydetti.

Bakımını üstlendiği kuşları satmak için yarışmaya katılan Mustafa Uğur da 18 yıldır kanarya üreticisi olduğunu söyledi.

Uğur, kanarya merakının çocukluğunda başladığını belirterek "Bir merakla başlayarak profesyonel üreticiliğe kadar yükseldik. Gloster kanarya dalında da derecelerim de vardır. Şu anda Agi ve Yorkshire yetiştiriyorum. Yarışmacı kuşlar çok değerli kuşlardır. Üreticileri de çok değerlidir." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ikinci gününde kanaryalar sergilenecek ve kupa töreni düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat En Güzel Kanarya Balıkesir'de Seçilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement