En hüzünlü anların şahitleri: Mezarcılar - Son Dakika
Güncel

En hüzünlü anların şahitleri: Mezarcılar

En hüzünlü anların şahitleri: Mezarcılar Mezar kazma işi yapan mezarcılar her gün çok sayıda defin işleminde görev alarak, insanların en hüzünlü anlarına şahitlik ediyorlar.

08.10.2022 10:25  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En hüzünlü anların şahitleri: Mezarcılar

SAMSUN - Mezar kazma işi yapan mezarcılar her gün çok sayıda defin işleminde görev alarak, insanların en hüzünlü anlarına şahitlik ediyorlar.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan 16 mezar kazıcısı günde 5 ila 10 arası defin işlemi yapıyor. Bir mezarın kazma işlemi ortalama 3 saat sürüyor. Sıra dışı bir mesleği icra eden mezar kazıcıları, insanların en acı anlarına tanık oldukları için adeta gülmeyi unutuyorlar.

En çok şehit ve çocuk cenazelerinden etkileniyorlar

Yaptıkları mesleğin çok hüzünlü bir iş olduğunu belirten 50 yaşındaki mezar kazıcısı Mithat Cömert, en çok şehit ve çocuk cenazelerinden etkilendiklerini söylediler. İnsanların en acı anlarına tanıklık ettiklerini belirten Cömert, "Buraya şehitlerimiz geliyor. O çok ayrı bir hüzne neden oluyor. Küçük çocuk ve genç cenazeleri geliyor. Anne-baba feryatları ayrı bir hüzün. İnsanlar burada hüzünlü olduğu için burada neşeli bir kahkaha ile gülemezsin. Senin de hüzünlü olman gerekir. O insanlara yardımcı olmak zorundasın. Yani çalıştığımız işte hep hüzün dolu anlar yaşıyoruz. Benim meslek hayatımda en çok zorlandığım an; defin yaparken bir şehidimizin 3,5 yaşındaki çocuğu babasının tabutuna sarıldı ve 'baba' diye ağlamaya başladı. Yanımdaki arkadaşım ağlamak için oradan uzaklaştı. Ben kaldım ama içten içe ağladım. Bizim mesleğimiz bu ama biz de nihayetinde bir insanız. Böyle olayları görünce dayanamıyoruz" dedi.

8 yıldır mezarlıkta kazıcılık işi yapan 41 yaşındaki Hasan Ünsal ise "Şehit cenazelerinde, bebek cenazelerinde vatandaşların acılı hallerini gördüklerimizde ister istemez hüzünleniyoruz. Biz de insanız. Sonuçta böyle olayları gördükçe ister istemez hüzünleniyoruz. Onlarla birlikte o acıyı yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

En hüzünlü anların şahitleri: Mezarcılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel En hüzünlü anların şahitleri: Mezarcılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement