En İyi 100 Türk Filmi - Son Dakika
Kültür Sanat

En İyi 100 Türk Filmi

En İyi 100 Türk Filmi

Tivibu ve Sinema dergisi işbirliğiyle tüm zamanların en iyi 100 Türk filmi seçildi!

28.10.2011 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET'in televizyon platformu Tivibu ve Sinema Dergisi işbirliğiyle internet üzerinden düzenlenen "Tüm Zamanların En İyi 100 Türk Filmi" anketi sonuçlandı. Tivibu katkılarıyla düzenlenen gecede, Türk sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi 100 Türk filmi arasında yer alan ilk 10 filmin yönetmenlerine, gecenin anısına plaket verildi.

Türkiye'nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET'in televizyon platformu Tivibu'nun katkılarıyla gerçekleşen "Türk sinemasına saygı duruşu" niteliğindeki geceye Yeşilçam'ın usta isimleri ve genç yetenekleri büyük ilgi gösterdi. Cüneyt Arkın, Halit Akçatepe, İlyas Salman, Selda Alkor, Süleyman Turan, Kenan İmirzalıoğlu, Ahu Türkpençe, Yeşim Ceren Bozoğlu, Nesrin Cevadzade gibi eski ve yeni kuşak oyuncuları, yönetmenleri ve yapımcıları buluşturan bu özel gecenin sunuculuğunu İzzet Öz yaptı.

Geceye katılan TTNET Dijital Medya Pazarlama Direktörü Yaman Alpata, TTNET adına verilen plaketi kabul ederken sinemaseverlerin oylarıyla belirlenen 100 filmlik listenin Türk sineması için bir başvuru kaynağı olacağına inandığını ifade etti. Alpata, TTNET'in televizyon izleme alışkanlıklarını değiştiren ve 600'e yakın sinema filmini izleyiciyle buluşturan Tivibu platformu adına bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

TTNET'in televizyon platformu Tivibu'nun desteğiyle www.eniyi100turkfilmi.com adresinden yapılan oylamaya katılanlar en sevdikleri 10 Türk filmini 1'den 10'a doğru sıraladılar. Böylece en çok oy alan 100 film, sinemaseverlere göre Türk sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi yapımları olarak belirlendi. 1 Eylül 2011'de başlayan oylama 10 Ekim 2011 tarihinde sona erdi ve tüm zamanların En İyi 100 Türk Filmi listesi ortaya çıktı.

Sinemaseverlerin oylarıyla belirlenen ilk 10 filmin yönetmenlerine plaketleri verildi!

www.eniyiyuzturkfilmi.com sitesi üzerinden herkese açık olarak gerçekleşen oylama sonucu ilk 100 film belirlendi. Gecede, oylama ile belirlenen ilk 10 filmin yönetmenlerine plaketleri verildi. 10. sırada yer alan Neşeli Günler filmi için, filmin yönetmeni Orhan Aksoy adına Ertem Eğilmez'in torunu Can Saban, genç oyuncu Tuba Ünsal'ın elinden plaketini aldı. Halk oyları sonucu 9. sırada yer alan Yol filmi ile plaket alan Şerif Gören adına Şerif Sezer'e plaketini Nesrin Cevadzade takdim ederken, 8. sırada yer alan Muhsin Bey filminin yönetmeni Yavuz Turgul plaketini genç oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun elinden aldı.

Mustafa Altıoklar Ağır Roman filmi ile oylama sonucunda 7. sırada yer aldı. Ünlü yönetmene plaketini genç kuşak oyunculardan Yeşim Cerenbozoğlu verdi. Zeki Demirkubuz'un unutulmaz filmi Masumiyet'in 6. sırada yer aldığı oylamada, Rezzan Yeşilbaş geceye katılamayan Zeki Demirkubuz adına, plaketi Şenay Gürler'den aldı. Oylamanın 5'incisi Türk sinemasında önemli bir yeri olan Züğürt Ağa filmi oldu. Nesli Çölgeçen'in katılamadığı gecede, plaketini Sinema Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Senem İşmen Ahu Türkpençe'den aldı. Yeni dönem filmler içinde unutulmazlar arasında yerini alan Babam ve Oğlum filmi sinemaseverlerin oylarıyla 4. sırada yer aldı. Çağan Irmak adına Sinem Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Senem İşmen, sunucu İzzet Öz'den plaketi aldı.

Hababam Sınıfı, Selvi Boylum Al Yazmalım ve Eşkıya sinemaseverlerin oylarıyla ilk 3 film olarak belirlendi!

İnternet üzerinden yapılan oylama sonucunda Türk sinema tarihinin klasikleşmiş filmleri arasında olan Hababam Sınıfı 3., Selvi Boylum Al Yazmalım 2., Eşkıya filmi ise sinemaseverlerin oylarıyla 1. sırada yer aldı.

Hababam Sınıfı'nın bugün aramızda olmayan yönetmeni Ertem Eğilmez adına torunu Arzu Çevikalp plaketini genç oyuncu Münir Özkul'un kızı Güner Özkul'dan alırken, Selvi Boylum Al Yazmalım filminin yine aramızda olmayan yönetmeni Atıf Yılmaz adına, plaketini Deniz Türkali aldı. Deniz Türkali'ye plaketini Eşref Kolçak takdim etti.

Yavuz Turgul'un unutulmaz filmi Eşkıya, halkın oylarıyla Türk sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi filmi seçildi. Eşkıya filmi ile gecede ikinci kez plaket alan Yavuz Turgul'a plaketini ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay verdi.

Sinemaseverlerin oyları ile belirlenen En İyi 100 Türk Filmi'nin tam listesi Sinema Dergisi'nin Kasım ayında piyasaya çıkaracağı Türk Sineması Özel sayısında okurla buluşacak.

TTNET'in televizyon platformu Tivibu'nun desteğiyle www.eniyi100turkfilmi.com adresinden yapılan oylamaya ile ortaya çıkan En İyi 100 Türk Filmi listesi, Sinema Dergisi'nin Kasım ayında piyasaya çıkaracağı Türk Sineması Özel sayısında yer alacak.

Bu koleksiyon sayısında sinema yazarlarının oylama sonucu belirlenen 100 film üzerine yazdıkları yazılar, ünlü oyuncular ve yönetmenlerle en sevdikleri Türk filmi üzerine yapılan söyleşiler ve sinema yazarlarının kişisel 'en iyi' sıralamaları da yer alacak.

Akıllarda yer eden replikleri, hafızalara kazınan sahneleri ve muhteşem oyunculuklarıyla Türk sinemasının en iyi 100 filmi, sinemamızın ustaları ve genç yıldızları Sinema Dergisi'nin özel sayısında bir arada.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat En İyi 100 Türk Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement