En İyi Müzik Yazılımları! - Son Dakika
Teknoloji

En İyi Müzik Yazılımları!

En İyi Müzik Yazılımları!

En iyi 10 müzik çalma ve düzenleme yazılımını bir araya topladık, özelliklerini inceledik!

23.02.2014 01:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Windows Media Player defalarca yeniden doğmuş olsa da, hala oldukça sinir bozucu yönleri olan bir program. Windows 8'e gelince, onunla gelen müzik çalar da bizi tatmin edecek yeterli özelliklere ne yazık ki sahip değil.

Bu yüzden biz de diğer müzik çalma ve düzenleme yazılımlarının en iyilerini bir listede toplayalım dedik.

1. iTunes ile müziğinizi yönetin

Daha çok Apple ürünleriyle kullanılıyor olabilir; fakat müzik çalma yazılımlarıyla ilgili bir listede iTunes'den bahsetmezsek olmaz. iTunes herşeyi yapıyor: müzik çalabiliyor, medya dosyalarınızı yönetebiliyor, ayrıca iPod, iPhone ve iPad'in kurulumuna da yardımcı oluyor.

iTunes Store, yeni müzik keşfetmek ve satın almak için birebir. Yeni sürümü daha basit ve temiz bir arayüze sahip. Müzik oynatma denetimlerinin çoğu Mini Player'den kontrol edilebiliyor. Çalma listesi oluşturmak ve yönetmek, eskisine göre daha kolay. Mağaza, iPhone ve iPad'da olduğuna çok benzer bir şekilde çalışıyor.

iTunes tabii ki Apple cihazlarına yönelik bir uygulama ve sizi mağazasına yönlendirmek için elinden geleni yapıyor (mesela giriş yapmadan albüm kapağını görüntüleyemiyorsunuz).

2. Musiczen ile taşıyın

Müzik klasörünüz tamamen dağınık bir haldeyse, MP3'ler her tarafa saçılmışsa, bunları düzenlemek çok zor bir iş gibi görünebilir - ta ki MusicZen'i çalıştırana kadar. Darmadağın olan klasörünüzü programa gösterin, bütün MP3'lerinizi otomatik olarak tarayıp, etiketlerini okuduktan sonra, sanatçısına, albümüne ve şarkısına göre yeni klasörlere kopyalasın (veya taşısın).

Kullanması çok kolay bir program olduğu için MP3'lerinizi düzenlemek hiç zaman almıyor. Yıllardır biriktirdiğiniz dağınık bir müzik koleksiyonunuz varsa, MusicZen mutlaka sahip olmanız gereken bir yazılım.

3. Şarkıları YouTube'da bulun

Etrafta sayısız YouTube arama aracı bulmak mümkün, fakat MP3jam diğerlerinden biraz farklı. Videolara daha kolay erişim sağlamak yerine, bu program tamamen müziğe odaklı. Arama için bir kelime girin - bir şarkıcı, şarkı ismi veya albüm ismi - ve arama sonuçları hemen karşınızda. Bazılarının albüm resmi bile var.

Bu günlerde ne kadar çok şarkıcının en yeni şarkılarını YouTube'a yüklediği düşünülürse, bu çok değerli bir hizmet. Arama sonucu çıkan tüm şarkı isimlerinde birer oynatma tuşu var, böylelikle internetten akış yaparak dinleyebiliyorsunuz.

4. Klasik bir çalar

16 yıllık bir gelişim süreciyle, Winamp gibi klasik bir yazılımın bu listede olması sürpriz değil. Program, 60'tan fazla ses ve müzik dosya türünü destekliyor.

Bilgisayarınızı çabucak tarayıp (veya iTunes kütüphanesini içeriye aktarıp), müziklerinizi birçok farklı biçimde organize edebiliyor.

Oynatma listeleri oluşturup, MP3 etiketlerini güncelleyebiliyor, sevdiğimiz sanatçılar hakkında okuyup, binlerce ücretsiz video ve ses kanalına erişebiliyoruz.

5. İçe aktarma ve organize etme

Bir iOS cihazı kullanıyorsanız iTunes çok iyi bir seçim, fakat Android'li bir cep veya tablete sahipseniz, veya sadece sürekli büyüyen müzik koleksiyonunuzu organize etmenin daha iyi bir yolunu arıyorsanız, MediaMonkey'e bir göz atmanın zamanı gelmiş olabilir.

Program, en büyük müzik kütüphanelerini bile hemen içeriye aktarıp, otomatik olarak MP3'leri yeniden adlandırdıktan sonra, onları mantıklı bir klasör yapısına yerleştirip, etiketlerini düzeltiyor, aynı dosyadan birden çok varsa sizi uyarıyor.

Bir çok çalma listesi seçeneği olduğu gibi, çalıcısı bir çok özellik ve efekt sunuyor. Müziğinizi paylaşmak istiyorsanız, Apple, Android ve benzeri cihazlarla eşitlemek kolay. UPnP/DNLA destekli TV veya Blu-ray oynatıcı cihazlar da buna dahil.

6. Parçaları yeniden adlandırın

Advanced Renamer, dosyaları yeniden adlandırmak, kopyalamak ve taşımak için ideal bir program. MP3 kütüphaneniz karmakarışıksa, dosyalarınıza ses etiketine göre yeni isimler verebilir, dosyanın tarih bilgilerini değiştirebilir, ve hatta etiketine göre dosyaları kopyalayabilir veya taşıyabilir. Müzik koleksiyonunuzu kontrol altında tutmak istiyorsanız, Advanced Renamer bulabileceğiniz en kullanışlı araçlardan biri.

7. İşler fazla mı karıştı?

Diğer MP3 organize edici ve çalıcı yazılımlar size çok şişkin ve karmakarışık göründüyse, Foobar2000 sizin için yerinde bir seçim olabilir. Tıpkı diğer benzerleri gibi, bu program da müzik kütüphanenizi organize etmenize, çalma listesi oluşturmanıza ve etiketleri düzenlemenize yardımcı oluyor. Arayüzü oldukça ayarlanabilir; mükemmel müzik çaları ise birçok müzik biçimini destekliyor.

Tüm bunlara rağmen, Foobar2000 sadece 7MB sabit disk alanı gerektiriyor ve hatta "taşınabilir" modda yüklenirse, kayıt defterine dokunmadan ve hiçbir ekstra araç yüklemeden kullanılabiliyor. İç açıcı derecede kolay bir arayüzü olduğunu da belirtmek gerek.

8. Çabuk dönüştürme

Başlıktan da anlaşıldığı gibi, Freemake Audio Converter, ses dosyalarını daha kullanışlı bir biçime dönüştürmek için ideal bir program. Bazı parçalarınızı çalamayan bir akıllı cebiniz veya herhangi bir müzik çalarınız varsa, Freemake çok işinize yarayacak.

Freemake müzik dosya türlerinin çoğunu yazmayı destekliyor. Bunların arasında MP3, WMA, WAV, FLAC, AAC, M4A ve OGG da var. Bitrate, sample rate, kanallar gibi ses seçenekleri ile, dönüştürürken dosyaların kalite ve boyutunu istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Bu işlevi özellikle az alana sahip müzik çalarlar için dönüştürme yaptığımızda işe yarıyor.

9. Kaydetme ve düzenleme

Audacity, güçlü ve özelliklerle dolu bir ses editörü olmasına karşın, kullanımı nispeten kolay. Bir MP3'ü içeri aktardığınızda, alışık olduğumuz ses dalgası grafiğiyle karşılaşıyoruz. Seçtiğiniz bir alana yaklaşıp, orayı kesmek veya silmek, kopyalamak veya yapıştırmak oldukça kolay.

Daha fazla seçeneğe ihtiyacınız varsa, Efektler menüsü 40 ayar sunuyor. Perde değiştirme, dengeleme, normalize gibi seçenekler kendi müziğinizi oluşturmanız için ideal.

10. Neredeyse herşeyi oynatın

Kullanması kolay fakat ihtiyacınız olabilecek özelliklere de sahip olan bir müzik çalma yazılımı arıyorsanız, VLC Media Player indirmeniz için sizi bekliyor. Bu programı her zamanki çalarınız olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bir MP3 veya tam bir albüm seçin ve çalmaya başlasın. Arayüzü küçük bir araç çubuğu boyutuna düşürün, ekranınızda hiç yer kaplamadan müziğin keyfini çıkarın.

Basitliğine rağmen VLC Media Player, MP3 dosyaları, videolar, CD'ler dahil olmak üzere neredeyse tüm medya dosyalarını açabiliyor. Basit bir kütüphane yönetimi, çalma listesi oluşturma ve etiket düzenleme özellikleri de var. Arayüzü son derece ayarlanabilir, ayrıca eklentileri ile programın gücüne güç katabilirsiniz. Daha fazla ne isteyebilirsiniz ki?

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji En İyi Müzik Yazılımları! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Teknosa, Cevahir Mağazasını Dijital Konsepte Dönüştürdü
    13:10 Teknosa, Cevahir Mağazasını Dijital Konsepte Dönüştürdü

    Teknosa, yılda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Cevahir Teknosa mağazasını müşteri odaklı dijital konsepte dönüştürdü. Yenilenen mağaza, avantajlı fiyatlar ve katma değerli hizmetlerle 6 bin 600'ü aşkın ürün çeşidini tüketicilerle buluşturuyor. Dijital kanallarla entegre edilen mağaza, teknoloji tutkunlarına daha dijital ve yalın bir deneyim sunuyor. Ayrıca, mağazada özel alanlar ve deneyim alanları da bulunuyor. Teknosa, Türkiye genelindeki mağazalarını daha dijital ve erişilebilir konseptte yenilemeye devam ediyor.

  • Xiaomi 11T Pro için Android 14'lü HyperOS güncellemesi
    13:10 Xiaomi 11T Pro için Android 14'lü HyperOS güncellemesi

    Xiaomi, MIUI 14'ün ardından HyperOS arayüzüne geçiş yaparak 11T Pro için güncelleme vermeye başladı. Yeni güncellemeyle birlikte cihazda yenilenmiş animasyonlar ve kilit ekranı için daha fazla özelleştirme seçeneği sunulacak. Güncelleme Avrupa pazarlarında başladı ve Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor.

  • Microsoft, Xbox ve PC Oyunculuğunu Birleştirmeyi Hedefliyor
    13:10 Microsoft, Xbox ve PC Oyunculuğunu Birleştirmeyi Hedefliyor

    Microsoft, Xbox ve PC arasındaki etkileşimi artırmak için çalışmalar yapıyor. Xbox CEO'su Phil Spencer, şirketin Xbox platformunu rakip dijital mağazalara açmayı planladığını belirtti. Microsoft'un ayrıca eski nesillere yönelik geriye dönük uyumluluk üzerinde çalıştığı ve Steam Deck rakibi bir el konsolu üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

  • Videoyu metne çevirme: Dijital içeriklerinizi yazıya dökün!
    13:10 Videoyu metne çevirme: Dijital içeriklerinizi yazıya dökün!

    Videolar nasıl yazıya dökülür? Video transkripsiyonunun önemi ve kullanım alanları hakkında her şeyi paylaşıyoruz.

  • Google, yapay zeka operasyonlarını tek ekipte birleştiriyor
    13:09 Google, yapay zeka operasyonlarını tek ekipte birleştiriyor

    Google, şirketin yapay zeka çalışmalarını hızlandırmak amacıyla ekiplerinde büyük bir yapılanmaya gitti. Şirket CEO'su Sundar Pichai, Google'ın yazılım ve donanım ekiplerini 'Platformlar ve Cihazlar' adlı yeni bir bölümde birleştirdi. Ayrıca Android çalışmalarının da bu takıma dahil edildi. Platformlar ve Cihazlar birimi, daha önce Google'ın donanım çalışmalarından sorumlu olan Rick Osterloh tarafından yönetilecek. Yeniden yapılanmanın temel amaçlarından biri; Android, Chrome, Pixel gibi teknolojiler üzerinde çalışan ekipleri birleştirmek. Google, yapay zekayı kendi ürünlerine daha iyi entegre etmek istiyor. Osterloh, yapay zeka modelleri üzerinde bağımsız olarak çalışan grupların ilerlemeyi yavaşlattığını dile getirdi. Tek bir liderin tüm yapay zeka operasyonlarını denetlemesinin doğru olacağını aktardı. Uzun süredir Android ve Chrome'un başında olan Hiroshi Lockheimer, geçişi kolaylaştırmak için Google'da yeni sorumluluklar üstlenecek. Ancak Lockheimer, Osterloh ile güç gösterisine girmeyeceğini söyleyerek iki yıldır bu yapılanma üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Google ayrıca Android'li cihazlar üreten ortaklarını desteklemeye devam edeceğini dile getirdi. Bu kapsamda kendi yapay zeka ve makine öğrenimi gelişmelerini, Platformlar ve Cihazlar biriminde daha hızlı şekilde test edebileceğini aktardı. Amazon, Apple, Microsoft gibi rakiplerin yapay zekayı kendi ürünlerine entegre etmek için yoğun çaba sarf ettiğini biliyoruz. Google da bu konuda hızlı hareket ederek, Android'den Chrome'a kadar farklı ürünlerine yapay zeka getirmek istiyor.

  • Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor
    11:35 Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor

    Kuzey Afrika asıllı Fransız Chedy el Tabaa, dünya genelinde soykırım gibi insan hakları ihlalleri ve çevreye ilişkin konular nedeniyle boykot edilen ürün ve firmalar hakkında tüketicileri Türkçe dahil 7 dilde bilgilendiren Boycott X uygulamasını geliştirdi. Uygulama, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki krizin ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının desteklendiği, insan haklarının ihlal edildiği, çevre kirliliğine neden olunduğu veya hayvanlara eziyette bulunulduğu gerekçesiyle boykot edilen ürünlerle ilgili tüketicilere bilgi veriyor.

  • Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor
    11:28 Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor

    Yapay zeka destekli teknolojilerle, rüzgar santrallerinin çalışması esnasında santrale yaklaşan kuş, yarasa gibi canlıların hareket kayıtları tutularak, tekrarlanan durumlarda santralin devre dışı bırakılması ile olası güç kayıpları ve hasarlar engelleniyor, canlı ekosistemi korunuyor.

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.


Advertisement