En Küçük Şairin Şiir Rekoru - Son Dakika
Güncel

En Küçük Şairin Şiir Rekoru

En Küçük Şairin Şiir Rekoru

Zülfiye Ergun, 2 binden fazla şiir yazarak en genç şair unvanını elde etti.

19.12.2012 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkokula giderken şiirle tanışan ve 11 yaşında şiir yazmaya başlayan Zülfiye Ergun, 2 binden fazla şiir yazarak en genç şair unvanını elde etti. Okul hayatında çekingen olduğu için kendini şiire verdiğini belirten Ergun, 5'inci sınıfa giderken öğretmeni tarafından keşfedildiğini ve o günden bu yana durmadan şiir yazdığını söyledi. 7'inci sınıfta okullar arası 23 Nisan Şiir Yarışması'da ikincilik ödülü alan Zülfiye Ergun, 11'inci sınıfta ise 19 Mayıs konulu yarışmaya girdiğini ve orada da binci olduğunu belirtti. Mükemmel şiir okuması nedeniyle Türkiye Şiir Dinletisi etkinliğine davet edildiğini ancak çeşitli nedenlerden dolmayı katılamadığını belirten genç şair, Recep İvedik filminde figüran olarak rol aldığını ve bu sırada da evlendiğini belirtiyor. Yazdığı binlerce şiirin yanında makale ve denemelere de imza atan Zülfiye Ergun, hedefini "edebiyat dünyasında kalıcı olmak" diye özetliyor.

KENDİ KALEMİ İLE ZÜLFİYE ERGUN

"1984 yılında, Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğdum. Altı çocuklu kalabalık ailemin içinde, mutlu bir çocukluk geçirdim. 3 yaşından itibaren, dedem ve babaannemin yanında kalmaya başladım. Azganlık, Organize Sanayi İlköğretim Okulu'nda, çekingen ve sessiz bir öğrenciydim. Okuma, yazmaya başladığım andan itibaren tek dostum, iç sesim oldu. Duygularımı kalemle, ilkokul 5'inci sınıfta çok değerli öğretmenim, Naime Çiftçi'nin yönlendirmesi sayesinde tanıştırdım. Denemeler ve şiirlerle hayatımın anlamı git gide büyümeye başladı. 7'inci sınıfta okullar arası 23 Nisan konulu şiir yarışmasında 2'incilik ödülü olarak ilk dolma kalemimi aldım. Ben ve kalemim için bu müthiş bir lezzetti ve dostluğumuz tescillenmişti artık.

Aklımda bir gökkuşağı taşıyordum sanki. Her şekle girebiliyor, herkes olabiliyordum yazarken. Bu sihirli dünyaya 11 yaşında adım attım ve o gün bu gündür iç sesim, kalemim, ben başlıyorum o noktalıyor. 1999 yılında İskenderun Anadolu Meslek Lisesi'nde, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü'ne kayıt oldum ve sosyal bir öğrenci olarak eğitimime devam ettim. Lise hazırlık sınıfında yine okullar arası 19 Mayıs konulu şiir yarışması düzenlendi ve okulumuzu temsilen katıldım. Değerli öğretmenim Hamit Fırat, bana 1'inciliğimi İpek Ongun'un 'Bir genç kızın gizli defteri' adlı kitabıyla birlikte sundu. Değerli yazarımız İpek Ongun'un duru anlatımı ile birlikte Ankara'ya aşık oldum ve 2004 yılında Hacettepe Büro Yönetim ve Sekreterlik Bölümü'ne kayıt yaptırdım. Son ödülüm Ankara Yıldız Teknik Üniversitesi lokalinde Mimarlar Odası'nın düzenlemiş olduğu dinleti topluluğunda 'Maça Valesi' şiirimle aldım.

Büyük bir ilgi ve dikkatle dinlenen şiirim sayesinde Türkiye Şiir Dinletisi etkinliğinde görev almak için davet edildim ancak katılamadım. 2006 yılında Antalya' ya yerleştim. Şahan Gökbakar'ın Antalya Manavgat'ta çekilen 'Recep İvedik' filmine figüran olarak katıldım ve eşim Mehmet Emin ile orada tanışıp, film gibi bir evliliğe 2008 yılında imza attım. 25 yaşında anne oldum ve Buğlem Su adında dünya tatlısı bir kızım var. 2009 yılında Anadolu Üniversitesi İnsan Kaynakları'nı kazandım ve maddi yetersizlik yüzünden kayıt yaptıramadım.

Ancak 2012 yılı bana umut dolu o kapıyı araladı ve af sayesinde şu anda İnsan Kaynakları okuyorum. 17 yıldır şiir yazıyorum, 2011 yılında makale yazmaya başladım sosyal sorumlulukları düşünerek ve araştırarak dile getiriyorum. Benim için yaşamın en tatlı anları bir bardak kahve, ıssız bir ortam ve içsesimi dile getiren kalemimin sayfalara dokunduğu an. Herkesi tek tek anmak zor ama hayatıma dokunan sihirli isimlere buradan bütün kalbimle teşekkür ediyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Küçük Şairin Şiir Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement